Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

pouzivana 

všechny recenze uživatele

Rozhodně z toho šlo vyždímat víc než zvládla Angelina. Takhle z toho je příliš dlouhý a průměrný film o pánovi jehož život rozhodně průměrný nebyl. Snad se holka bude do budoucna věnovat víc rodině, nebo zbaští par hambáčů a stoupne si zase před kameru, kde ji to jde určitě lépe. ()

eaglestar 

všechny recenze uživatele

Vpravdě blbý a průměrný film o nadprůměrném člověku. Počátek se rozjížděl vcelku slibně, ale pak se to celé zesere. Předpokládám, že když Bred není doma, tak si Angešulína nasadí střapáčka a ojíždí tu odpornou žlutou transku aka Birda, kterou nasadila do své bezduché, kompozičně dokurvené píčoviny. Při každém přírazu pak opička zatíná své odporně dlouhé nehty do latexového prostěradla a v marné snaze vše zastavit kvičí jametéééé. Jenom z respektu ke všem píouwákum dávám tři. ()

Ladyfonveber 

všechny recenze uživatele

Asi tu polovina lidí viděla úplně jiný film, ale byla jsem mile překvapena. Moc jsem si od toho neslibovala, už jen díky komentářům, které jsem si zde přečetla... Jsem poučena, nečíst komentáře a nedělat předčasné závěry... Film se mi líbil a Angie ukázala, že to za kamerou umí. Ty 4* si zaslouží a herci též. Bylo to tu plno názorů, že film je bez emocí, ale jsem názoru, že to bylo podstatou toho filmu. Nenechal se zlomit, nedal průchod emocím, byl jako led co neroztát a díky tomu přežil.... jen tak dál! ()

jeklik12 

všechny recenze uživatele

První režisérský počin Angeliny Jolie mě vůbec neoslovil. Očekával jsem od snímku poměrně hodně a to je možná důvod mého zklamání. Ano, hezky se na to kouká, ale s hlavním hrdinou z nějakého důvodu nesoucítíte a to je u takového snímku kámen úrazu. ()

AmericanX 

všechny recenze uživatele

na film jsem se hodně těšila, režie Angelina, téma silné, upoutávka na film vypadala luxusně... jenže- tomu filmu něco chybělo, na to, jak silný námět to byl, mě to nedojalo, nevěřila jsem tomu, přitom by se ze spousty scén dalo vytěžit daleko víc... hlavní hrdina mi byl nejvíce sympatický ve svých vzpomínkách, ale pak už mě ztratil... stále jsem čekala na něco víc.. ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné co člověk dokáže pokud má vůli velkou jako Čínskou (Japonskou) zeď samotnou. Výborně jsem se bavil od začátku až do konce.Angelina mě mile překvapila. ()

icewhite 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě stejný film jako Na konci všech válek (2001), ale s jiným životním příběhem. Nicméně tohle je víc propracovanější, dějově rozsáhlejší a hlavně nudnější. ()

Kalor1 

všechny recenze uživatele

Aby som bol úprimný nemal som veľké očakávania od tohto filmu. Angelina ako režisér a ďalší skutočný príbeh s ktorými sa teraz vrce roztrhlo... Ale šiel som na to do kina a musím povedať že to neľutujem. Väčšina "intelignetných komentov" k tomuto filmu je od ľudí čo videli asi len trailer a rozhodli sa film znehodnotiť. život človeka ktorý v podstate nič nedostal zadarmo a napirek tomu sa nevzdal. Prežil more vojnu aj japonský pracovný tábor / bane. Veľa scén z filmu ostane v pamäti a veľa ich aj počas neho prekvapí. Nejedná sa síce o žiadny legendárny počin ale určite je to jeden z tohtosezónnych prekvapení. ()

Kotol 

všechny recenze uživatele

No nič moc Angie. Ešte že sme mali k Tvojej prvotine v kine dosť alkoholu. Ty to však s ním za kamerou moc nepreháňaj, ok? Mohla si z tej predlohy vyťažiť viac. ()

pan_bohush 

všechny recenze uživatele

Režijný pokus Angeliny Jolie je na môj vkus až prehnane patriotistický. Miestami som mal pocit, že je to film o superhrdinovi. Ale na nudné popoludnie to postači. ()

Cre-A-tive 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně nízké hodnocení jednoho z nejlepších filmů 2014. Snímek o válce, nezdolnosti a hrdinství. 137 minut mi uplynulo jako voda. Hlavní hrdina je sakra charismatický a dal mi přesně to co bych očekávala. 2* ? Bože:) 4*, škoda těch dlouhých momentů které byly nepodstatné. ()

Hurwajz 

všechny recenze uživatele

Film má potenciál, má náboj soucitu z hlavním hrdinou. Herecký výkon Jacka O'Connella je dosti obstojný ale mohl být i lepší. Chvílemi se tváří až moc v utrpení a vteřinu na to se bez problému baví z dalšími spoluvězni. Příběh jako takový Vás vtáhne a krutost nepřekvapí. Řekl bych, že Angelina si při své režii nevedla vůbec špatně a proto snímek doporučuji ke shlédnutí, ale taky je pravda že podruhé bych se na film už nepodíval. ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá záležitost. Silný příběh, silné osobnosti, výtečná kamera. A co, že to Angelina natáhla do delší stopáže. Roztahané mi to rozhodně nepřijde. Vzdávám hold panu Zamperinimu. 100% ()

mudo1982 

všechny recenze uživatele

Námet dobrý, kamera dobrá, avšak režisérsky nezvládnuté. Z takejto témy by dobrý režisér mal dokázať vytrieskať emócie, ktoré sa aspoň u mňa, nedostavili. Najsilnejšie boli záverečné titulky, čo je trochu málo. Škoda. ()

vonverny 

všechny recenze uživatele

Lara Croft měla nechat tento film být a lítat si po scénách Tomb Raideru. Díky reálnému podkladu pro scénář, se mohlo jednat o pecku roku. Bohužel mě z filmu emocně zaujal jen jeden záběr a to ten poslední, kdy 80 letý hlavní hrdina běží s olympijským ohněm v Tokiu. Jak úsměvné, když se jednalo o jediný záběr z filmu, který natočil úplně někdo jiný....... Film je nudný a absolutně postrádá atmosféru. Žena mi při filmu usnula..... Koukat dvě hodiny na opakující se scény z "buzer placu", jak zakomplexovaný japončík mlátí nezlomného amíka hlava nehlava...navíc ani tyto scény nejsou nějak uvěřitelné... Celý film vyšumí, což je velká škoda, protože ten chlapík si zasloužil lepší film. ()

jiri88 

všechny recenze uživatele

Ne že by ten film byl špatný, má určitě něco do sebe, ale není to nic, z čeho bych si sednul na pr... Přiznávám, že jsem od Angeliny čekal 100x více patosu a nesmyslnýho heroismu, který se nedostavil, což je pozitivní. Rozhodně zajímavý příběh, který pluje nahoru dolu, od svižných a dobře zpracovaných pasáží až po momenty, kdy "tluče slámu". Asi někde nad hodnocením - neurazí, nepotěší. 65% ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý životní příběh,ale v příliš natahovaném filmu.Ve snaze vykreslit Odysseu na moři a posléze v lágru zachází Anželína do příliš velkých detailů.Ubrat 20 minut a je z toho super biják. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama