Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Tímto filmem Angelina ukázala, že nevyniká pouze ve vystavování svých umělých předností. Dokázala vyrobit snímek, kde mi dokonce nevadil Jai Courtney, kterého normálně nenávidím. Podařilo se jí to zřejmě proto, že ho hezky rychle poslala tam, kde umí hrát nejlépe - pod drn. Před zhlédnutím jsem očekával podstatně více sportu a podstatně méně války. Tyto dvě složky byly ve filmu zcela naopak. Celkem mě překvapilo, kolik přistěhovalců tehdy v Berlíně v roce 1936 vyhrálo pro USA medaile. Pokud si chce tuto událost někdo velmi detailně přiblížit z černé perspektivy, nechť tak učiní prostřednictvím tohoto snímku. Kromě této krátké atletické vsuvky snímek nabízí ještě dvě velmi kvalitní pasáže. Brutálně napínavou a kvalitní asi měsíční plavbu na člunu ve třech lidech a čekání na vysvobození. Toho se kluci nakonec dočkali, ale skončili v pařátech nelítostného seržanta Wasabiho (přezdívaného pták), který si komplex ze svého mikroskopického údu rád kompenzoval na zajatých válečných agresorech. Snad právě ten pobyt v kempu byl malinko roztahaný a místy značně stereotypní. Nakonec však přispěchala Angelina s velice kvalitním závěrem a nechyběla ani dojemná tečka. Já jsem z jejícho druhého počinu značně nadšen. Věčná škoda, že si o rok později pohřbila režijní kariéru dost nevydařenou sračkou. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel FFilipCZ. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zdlouhavý film Angeliny Jolie, který má sice některé pasáže zajímavé (část ve člunu, japonské zajetí), ale dohromady mi to bohužel nějak nefungovalo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Těžký průměr, na kterém se projevila nezkušenost Angeliny. Tempo filmu bylo mimo od začátku do konce, kdy se jen přesouváme z jedné lokality do druhé v divných intervalech, které jsou buď příliš krátké nebo dlouhé na to, aby vzbudily nějaké emoce. Poprvé musím říct, že Deakinsova kamera se k filmu nehodila. Kamera byla paradoxně velmi "vřelá" a barevná, zatímco téma filmu bylo temné a depresivní. Herci nemají šanci se projevit. Několik z postav umře a ani si toho nevšimnete. Jack O'Connell tu funguje jen jako připomínka "síly ducha". Vůbec jsem netušila, co se v něm vnitřně odehrává. Stereotypický hrdina, který snáší rány, protože to je podle tohoto filmu to nejdůležitější poselství. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Angelina by se asi měla vrátit k herectví, přeci jen tam jí to jde lépe než za kamerou,protože jak je průměrná herečka, tak režisérka je ještě horší. Unbroken je průměrnej film snažící se v divákovi probudit byť jen špetku sentimentu, to už mám raději Railway mana, který mi přišel ve všech ohledech lepší. Těch flashbacků je tam až moc, film je neskutečně natahovanej, tak 20 minut by si zasloužilo odstřihnout, hlavní hrdina působí jako neskutečný patriot protože i kdyby mu mámu na nože brali tak on se prostě nenechá zlomit. Vím jistě, že jednou stačilo a již se k tomu nemusím nikdy vracet, protože není proč. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Som naozaj rada, že sa to tej Jolie celkom slušne podarilo natočiť. To znamená, že úplne prestane hrať a bude sa venovať len réžii. Hurá! Ale dosť srandy. Rozmýšľam, či sa dá vôbec úplne zmrviť film, keď máte pri sebe mená ako sú bratia Coenovci, Deakins a Desplat. Život mal Zamperini naozaj dlhý, a v niektorých okamihoch veľmi ťažký. Výber O'Connella do hlavnej role bol dosť dobrý, pretože to odhodlanie a nezlomnosť ja v tých jeho očiach a pohľade vidím neustále. Film ma bavil od začiatku do konca, a aj napriek niektorým častiam, ktoré sa mi páčili menej dávam rozhodne 4 hviezdy. No a ešte niečo nakoniec, ten Hedlundov hlas, to bol balzám pre moje uši, ako aj posledný song filmu. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Záměr režiséra na vybuzení jakých emocí?...mi stále není jasný. Prostě jen dvouhodinová mučírna jednoho italského amíka z období druhé světové. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Něco jako Válečný kůň v pyskatém provedení. Zajímavý příběh, jenž by se taky dal dobře natočit, ale snaha dostat do toho senzaci, šok a mraky amerického vlastenectví z toho udělaly v mých očích propadák. Kolega verbal má recht. Proč žraloci skákající lidem až pomalu na hlavu? Tak to přeci v moři není. Když x měsíců kaloricky strádající týpek dostane pěstí do obličeje, sesype se od nosu až k pelvisu. Chcete mi snad říct, že popisované strádání udělá z amerických letců ty správně zocelené muže? S podobnými zraněními obličeje by natáhl kramle po dvou peckách do kebule, o nemožnosti polykat tu vodovou nestravu ani nemluvě. A když přelítne poslední béčtyřicetdevítka, chlapi se radostí vyhazují do vzduchu a dávají si hobly. Bodeť ne, však catering v průběhu natáčení určitě stál za to. Víc v únorovém kultu na konci ledna. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný snímek, který sice skrývá silný příběh o vůli přežít, ale jeho zpracování je na hranici průměru. ()

classic 

všechny recenze uživatele

DIRECTED BY:ANGELINA JOLIE,WRITERS:Bratia Coenovci,CINEMATOGRAPHY:ROGER DEAKINS,ORIGINAL SCORE:ALEXANDRE DESPLAT,FILM EDITORS:WILLIAM GOLDENBERG,TIM SQUYRES... Budúcej režisérke Angeline Jolie skrátka nestačí byť obklopená perfektným štábom alebo napozerať niekoľko klasík ako napríklad:Leanov THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI,a tváriť sa akoby nič,akoby sa nechumelilo! Snaží sa zachytiť životný príbeh:Louis Silvie Zamperini,ktorý bol v americkom olympijskom týme na olympiáde v Berlíne v roku 1936,keď sa Hitler začal pomaly rozťahovať,a tak poriadal olympiádu,aby sa ukázal,aký je ľudomil! Pár rokov po olympiáde je Louis už na inom mieste,prebieha vojna,nachádza sa v južnom Pacifiku na záchrannej operácii,ktorého bombardér spadne do oceánu na strane nepriateľa Japonska,ale pokiaľ sa „zoznámi” s krutým veliteľom tábora,sadistickým magorom Watanabem,tak okúsi,aký je veľký oceán,ale najmä boj o prežitie na mori v člne s dvomi parťákmi z bombardéra,ktorí prilákajú tých,ktorí im vysvetlia,že s nimi sa hrať nebudú na schovávačku! Totiž ešte som nespomenul,že je slávny športovec,ktorému ako novej CELEBRITE podmienky v tábore budú prd platné,veliteľ tábora si ho bude podávať ako horúci zemiak,pokiaľ ho nezlomí!Podarí sa mu to?Samozrejme,že nie,veď o tom je celý film,že je NEZLOMNÝ! JOLIE možno po pár nasledujúcich režijných počinov sa zlepší?To si nedovolím hovoriť dopredu,ambície má,ale TALENT rozprávať biografiu Zamperiniho zvláda na polovicu!Hlavný predstaviteľ JACK O CONNELL má čosi v sebe,čo by mohlo pripomínať tohoto populárneho športovca/zajatca.Ale ani s ním som sa nestotožnil,ako by sa patrilo na hercov,ktorí prepožičiavajú svoju tvár všeobecne známym postavám dejín z rôznej časti kultúry.Ja si odnášam najprv už 12 nomináciu pre ROGERA DEAKINSA,ktorý bohužiaľ si ani tentoraz OSCARA domov neprinesie,dobrý zvuk,ale stvárnenie a rozprávanie príbehu by v rukách schopnejšieho režiséra mohlo skončiť lepšie!Takto film obdržal 3 nominácie na oscara v technických kategóriach.Po titulkoch si na film spomeniem asi len tak,že Réžia:A.Jolie! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na prvé vzhliadnutie ma to dostalo, na druhé až tak nie, ale nechávam plný počet. Názov totiž plne korešponduje s postavou a tá scéna, ktorú predviedol Louis pred tým fašistickým Japoncom sa mi vryla do pamäti asi naveky. V porovnaní s bežným filmom tu nebolo až toľko amerického nánosu patriotizmu. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že tohle je opravdu vynikající film. Režisérce Angeline Jolie se to opravdu povedlo, vypadá to, že je to nejenom výborná herečka, ale také výborná režisérka. Přijde mi, že v tom filmu se odehrálo skutečně vše, celý život Louise Zamperiniho, od dětství přes jeho sportovní kariéru, poté kariéru u letectva, boj o život na holém moři až po přežívání v zajateckém táboře. To je opravdu neskutečné, jak se tohle všechno vešlo do jednoho filmu a to dodávám, že každá tahle část měla ve filmu dost prostoru. Prostě parádní práce ode všech co se podíleli na filmu od režisérky, přes scénáristy, hudbu Alexandre Depslata až po herecké výkony. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zamperinimu bych za jeho nezdolnost dala plný počet, Angelině bych stěží udělila tři. Jako režisérka je totálně neinvenční, režíruje film jakoby ho točila v padesátých letech, ale ani zdaleka se nepřibližuje tehdejší emotivnosti. Spíš ten velkolepý příběh sráží do kolen a to i unylou hudbou. Nedokáže natočit dramatickou nebo dojemnou scénu. Úplně jí chybí smysl pro vykreslení postav - probohy, on se tam najednou objeví v koncentráku Phil na jednu jedinou scénu a pak o něm padne zmínka až v závěrečných titulcích. To ho tam Japončíci dovezli jen, aby Louise potrápili a pak na Phila všichni zapomněli? ____ A ten souboj nepoddajného Louise a jeho japonského věznitele podala ve skutečnosti jako sado-maso homosexuální romanci. Furt jsem čekala, že si ho jednou v noci vytáhne z lágru do své velitelské ložnice a něžně se s ním pomiluje. Vždyť i ten herec vypadá v obličeji jako holka! ______ Angelině nebylo trapné sáhnout ani po tak provařených metaforách, jako je vzpomínka na běh ve slunci, ve chvíli, kdy ubitý Louis málem vypouští duši. Téměř nechala japonského sadistu rozbrečet se před celým zajateckým táborem - tak to by se určitě v reálu stalo - a opět mu na tvář svítí oslňující slunce. Prostě v těch finálních scénách už zobrazila jednoznačný kýč. _____ SHRNUTÍ: Hanba ti, Angelino, že jsi takhle zprasila příběh neskutečně statečného muže. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k nezkušenosti režisérky opravdu velmi slušně natočený snímek s poměrně těžko uchopitelnou tématiku, jako snímek je to sice dost standardní životopisný kousek, ale vyvedl se. Řekl bych, že hodně za to můžeme vděčit scénáři Coenových, kteří jsou ve svém oboru prostě mistry, ale musím přiznat, že pasát s uvězněním na vodě byla o dost zajímavější, než mučení v táborech, což není zase tak něco nového. Kamera a Desplatova hudba jsou bomba, jen mě trochu mrzí, že mezi herci panuje taková monotónnost a přestože O'Connell se ukázal ve svém nejlepším světle, tak tomu chybí nějaký herecký výkon, který by to mohl utáhnout až k těm pěti hvězdičkám. Ale jsem spokojený. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, který by ale v rukou zkušenějšího režiséra dopadl mnohem lépe. Ze začátku mi vadilo nechronologické vyprávění, část na moři byla značně (i přes všechny ty žraloky) nezáživná, teprve v japonském zajetí to začalo být zajímavé. Chyběly mi emocionálně vypjaté scény (dostalo mě snad jen zobrazení vyhublého těla Zamperiniho kamaráda v džungli a samotný konec s fotkami) a naprosto mi neseděl herecký představitel krutého japonského dozorce - vypadal spíše jako vystrašená ženská než jako sadistické zvíře. Trošku mě to tedy zklamalo, ale už se těším na knižní předlohu, kterou mi naložil Ježíšek. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem sem napsat to co Matty, jen asi trošku stručnějc. Nezlomný je bez práce s psychologií postav jen bezmyšlenkovitým řazením opakujících se výjevů, což je poněkud ubíjející. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Paní Agelnia měla spíše zůstat u herectví. To ji šlo lépe. Když natočíte válečný film bez emocí tak je na čase pověsit režírování na hřebík PS: Coldplay na konci? Vážně?! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jsem hrozně ráda, že si hlavní roli vysloužil Jack O'connell, je to prostě skvělý herec, který zahraje vše a vždy na špičkové úrovni. Je až škoda, že není tak známý, zasloužil by si více uznání. Když přijde na tento film, jde o místama až dech beroucí příběh o chlapci a poté muži, který se svou posádkou havaroval do moře a víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, pro jeho 'štěstí' byla loď japonská. Louis Zamperini se tedy ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se mu ještě zhoršily potom, co se jeho věznitelé dozvěděli, že je slavným sportovecem. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. - "If I can take it, I can make it." ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Copak o to, kvalitní životopisný materiál v podobě knižní předlohy by asi byl, ale právě šablonovitost příběhu, absence emocí a časová nevyváženost jednotlivých životních etap ve filmu, z nichž nejvíce času zaberou protahované scény na moři a v táboře, zkrátka nedovolují filmu jakkkoliv vybočit z žánrového průměru. Například etapy kolem Zamperiniho sportovní kariéry nebo jeho poválečného osudu byly paradoxně odbyty jen několika scénami. Občas se prostě stane, že se sejde zvučný tým tvůrců, ale výsledek je nemastný, neslaný a bez osobitého rukopisu. A Nezlomný je právě tento případ. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Úctyhodný životní příběh, který si jistě zasloužil zfilmovat. Alespoň jsem zase moudřejší a v hlavě mám o jednoho hrdinu navíc....bohužel si ten statečný pán, který na konci filmu běží s olympijským ohněm ve svých 80. letech, zasloužil lepší vyprávění. Filmu chybí nějaký šmrnc, atmosféra, dojemnost, větší jiskra...celé to vypadá dobře, ale ve výsledku to ve mně nic nezanechalo....škoda. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama