Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět na film, který by však v rukou zkušenějšího režiséra vypadal o něco lépe. Tím však nechci říct, že Angelina Jolie natočila vyloženě špatný film, jen je poněkud chaoticky poskládán dohromady a na můj vkus až příliš natažený. Hluchá místa se začínají projevovat zejména při scénách na moři, kde film vůbec nemá spád a vše ubíhá v ubíjející monotónnosti. Nicméně zhruba v polovině filmu se Jolie probere z letargie a začne nám servírovat jeden vypjatý okamžik za druhým a právě v tu chvíli Vás Unbroken chytne a až do samotného finále nepustí. Škoda jen, že tento moment nepřišel dříve, nejlépe hned na začátku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Technické stránce není příliš co vytknout, slušný byl i scénář a u pasáže na člunech se dalo i zatleskat. Jenže zbytek byl takový nemastný neslaný. To ani tak neplatilo pro běžecké začátky hlavního hrdiny, jako spíš pro životní Zamperiniho běh, který byl nudný a hlavně pro pobyt v zajateckém táboře. Důvody, proč se snaží japonský důstojník hlavního hrdinu zlomit, postrádají opodstatnění a způsoby intenzitu. Tím nechci říct, že to, co tam zajatcům provaděli, byla sranda, ale v podání Anegeliny Jolie to vypadá, jako by se zase tak moc nedělo. Jolie se podruhé pustila na válečné pole a podruhé to vyšlo či nevyšlo tak nějak napůl. Možná by to chtělo změnu žánru. 50% ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

O pohnutých osudech lidí nezdolné vůle je třeba vyprávět s citem, a to se tady nepochybně povedlo. Není to věru nikterak zvlášť originální námět, nicméně taková posloupnost různých druhů dramat není rozhodně k vidění příliš často. A přitom všechny části jsou odvyprávěny výtečně, s velkou dávkou pokory a v poměrně intimním duchu. Tomu napomáhá i pomalé tempo, které nechává všechny situace patřičně doznít, vynikající kamera a krásně decentní hudební motiv. Ten, skoro až starosvětský styl, se k takto působivému příběhu skvěle hodí. 90 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po technickej stranke su vsetky sceny natocene tak, jak by mali byt, ale ako celok to vôbec nefunguje. Chybaju tomu emocie. Postavy mi boli uplne ukradnute a aj sceny zo zajateckeho tabora, ktore by mali byt drsne, pôsobia sterilne. Rovnako ako cely film a je uplne jedno, co sa prave odohrava. Nejake emocie vo mne vyvolala snad iba bitka jednej postavy so zralokom, pretoze ma rozosmiala jak naivne vyzerala. Aj zralok z Celusti by sa tomu zasmial. Takze vysledkom je absolutne sterilny film, ktory ma po hodine zlomil a zvysok som uz dost pretacal. Holt nie som taky drsniak ako hlavny hrdina. 4/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečného příběhu. CITÁT - Máme novou misi - záchrannou................... Slušný a silný příběh, plný smutku a utrpení ze kterého prosvítá naděje. Hlavní hrdina si projde peklem. CITÁT - Tak za co se teď máme modlit?............ Bohužel, příběh jako celek prostě moc nefunguje je to někdy až moc zdlouhavé a nevýrazné. CITÁT - Hele, já mám čokoládu........... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Klasický hollywoodský životopisný film, režijně sterilní, ale po technické a scenáristické stránce ne vůbec špatný. Postava Louise Zamperiniho je zajímavá a příběh i docela napínavý, byť ve vypjatějších momentech mu tak nějak chybí šikovnější vyvolání emocí - ať už napětí, strachu, či vzteku, což je pro film tohoto žánru dost podstatný prvek. Jak říkám, režijně trochu rutina, Angelina se má ještě co učit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vojna je ťažká záležitosť, či už pre priamo zainteresovaných, alebo ich rodinných príbuzných. Prosím, milí moji drahí, týmto nešťastím dotknutí, odpustite lebo to bude znieť drsne, ale ak aj skutočný priebeh Zamperiniho osudov počas druhej svetovej vojny bol tak nudný, tak sa nečudujem, že prežil. To mohli radšej natočiť jeho prípravu a následnú účasť na berlínskej olympiáde, bolo by to aspoň minimálne rýchlejšie. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho jsem se na tento film těšil a on mě nezklamal. Myslím si, že přenést knihu Nezlomny na filmově plátno není jednoduché, ale Angelina to zvládla. Hodně se mi libilo ztvárnění olympiády v Berlíně. Herecký výkon Jacka O' Connella byl špatný. Jinak Angelina dokázala natočit celkem povedený debut...... 80% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Opět jsem nevěděl,jestli mam čekat dobrý film či naopak,akor když jsem to chtěl vidět v době kdy Angelina Jolie točila nebo dotočila asi ne moc dobrý film s Bradem Pittem.Tento snímek jsem chtěl vidět hlavně ,abych viděl kde ještě hrál Jai Courtney.Dostal jsem naservírované pořádné drama podle skutečných událostí.Film o odvaze,překonání bolesti a vůli.Doporučuji a už jen z té motivační stránky filmu dávám za mě celkově 90 % a pět hvězd. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Klasicky viděný film o síle vůle v dobách II. světové války...Škoda jen, že to nejzajimavější je na konci vysvětleno pouze titulky...Doporučuji si po filmu přečíst také něco o poválečném životě tohoto člověka...Díky nezlomnosti se později stal křesťanem a jenom díky tomu se vracel zpět do Japonska, aby i věznitelé mohli doznat odpuštění a uvěřit v Ježíše...Nezlomný nakonec byl i Louisův japonský věznitel, ale spíše v nezlomnosti přijmout zodpovědnost a odpuštění...Angelina Jolie se obklopila schopnými tvůrci, takže film nepůsobí nijak trapně a drží se zajetých kolejí tohoto žánru...A jak říkám, chybělo mi tam posledních 15 minut z poválečného života, něco jako ve filmu The Railway Man...Ten film by pak dostal úplně jiný rozměr... ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Životopis olympionika Louise Zamperiniho od autorky Seabiscuit jsem před lety zhltla jedním dechem. Pořádně s člověkem zacloumá, podobně jako ty další s osudovým průsečíkem v japonských lágrech (např. Koleje osudu, Říše slunce nebo  tento, se Zamperiniho v lecčems paralelní). Filmovému zpracování jsem se dlouho vyhýbala. Louisův příběh se totiž dá zcela oprávněně pojmout: A) jako křesťanská agitka o napraveném hříšníkovi, B) jako gore horor o oběti sadistického úchyla nebo C) jako sportovně-dobrodružný spektákl s přístupností od 12 let. V rámci varianty "cé" to dopadlo dobře. Krásná kamera, výběr herců, je tu letecký souboj, člun ztracený v oceánu, žraloci, "uhelná" epizoda s téměř realistickou, téměř depresivní atmosférou... Nevadí, že Jack O'Connell má se Zamperinim typově podobné akorát ty ušoplesky a Miyavi se skutečným Watanabem už vůbec nic. V překladu se ale bohužel ztratilo to nejdůležitější, tedy co Louise se svým tvrdě vybojovaným životem udělal. Nejtěžší boj ho čekal až doma, po válce, kdy se málem utopil v alkoholu, depresích a plánech na pomstu. V záchvatu skoro uškrtil svou milovanou ženu. Ta ho časem přivedla k určitému smíření a k církvi. Celý společný život věnovali sportovní výchově dětí z neperspektivního prostředí, z jakého pocházel i on sám. A odkaz, který po sobě ve věku téměř sta let zanechal - nikoli jen to, že ty hrůzy přežil - určitě stál za zmínku... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Angelina umí, vynikající prvotina. Pod rukama zkušenějšího by to pravděpodobně dopadlo lépe, protože se jedná o dost silné téma, ale i tak se jedná o výborné drama. Škoda snad jen, že záporák japončík vypadal jak rozmazlený fakánek (podle popisu postavy, takový asi opravdu byl), děsivější vzezření by však bylo ku prospěchu věci. A protože na přelomu roku jsou aktuální dva válečné filmy, tak si neodpustím srovnání, který je lepší. Ve srovnání s American Sniperem Unbroken prohrává, Clint umí filmy lépe zabalit a vymazlit. I tak je ale Unbroken velmi slušným filmem, který navíc natočila manželka Brada Pitta.. a to stojí za vidění. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Je ľahké Angeline vyčítať, že sa obklopila tým najlepším tímom ľudí, od famóznej Deakinsovej kamery ktorá vytvára až umelecké obrazy, cez scenár od Coenovcov, až po fantastickú Desplatovu hudbu, a sama sa už nemusela veľmi činiť ako je cítiť z niektorých komentárov, ktoré riešia len to kto sedí na režisérskej stoličke. Stačí sa však odpútať od predpojatosti, zahodiť predsudky a pozrieť sa na to, že Unbroken nie je len technicky perfektne zvládnutý film so skvelou kamerou, hudbou, kostýmami, výpravou, maskami a autentickými exteriérmi, ale aj presne vyrozprávaný príbeh zbavený typického pátosu, amerického patriotizmu ako je zvykom v podobným vojnových/zajateckých filmoch alebo zbytočne prehnaného dramatizovania situácii, ktoré by diváka len prvoplánovo citovo vydierali. Je to síce film s moderným vizuálom, ale natočený pocitovo, akoby zo starej školy. Možno práve preto je Unbroken vyčítané akési nedostatočne strhujúce podanie. To však evidentne nebolo režisérkiným zámerom. Je to ľudsky, decentne vyrozprávaný príbeh bez potreby v každej chvíli ohurovať. Či už je to survival časť na mori po vzore minuloročného All Is Lost v prvej polovici alebo zajatecká časť v japonskom tábore po vzore kultového The Bridge on the River Kwai všetko tu má svoje jasné miesto v celkovom príbehu o Zamperinim. Áno, Angelina si berie za predobraz niekoľko slávnejších snímkou, z ktorých prvky zliepa dohromady v Unbroken, ale ako začínajúca režisérka takýto veľký projekt ukočírovala statočne. Napriek tomu by sa jej však hodila ešte o niečo lepšia práca s tempom, hlavne počas druhej polovice v zajatí s ním pracovať efektívnejšie nakoľko určité časti pôsobia dosť rozťahane a vytráca sa tak pocit tej naliehavej situácie v ktorej sa hlavný predstaviteľ ocitol. V určitých scénach sa priam žiadalo o niečo viac pritlačiť na pílu. Zapríčinené to je aj nedostatočne vykreslenou postavou japonského dôstojníka-tyrana, ktorého správanie nie je zdôvodnené do takej mieri, aby sa dal plnohodnotne pochopiť jeho nevraživosť voči Zamperini (pár scén kde sa na neho pozrie k tomu nestačí). Navyše tomu nepridáva ani fakt, že táto postava japonského dôstojníka je stvárnená pomerne slabým hercom (japonský spevák Miyavi), ktorý sa typovo do tejto úlohy ani nehodí. Pôsobí to ako päsť na oko medzi ostatným obsadením, hlavne počas jeho interakcie s Jack O'Donnelom, ktorý ide až na doraz svojich hereckých schopností a tohtoročné nenominovanie na Oscara je rozhodne nezaslúžené. Vo výsledku však silná vojnová dráma, ktorú nezlomila ani tá zaujatosť poniektorých voči jej režisérke. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Neodcházel jsem z kina znuděn ani otráven, ale je nutno uznat, že je to dost sterilně předvídavě ničím zvláštní film, kdy se s hlavní postavou nijak nesžijete a to, co se mu děje, prostě berete jako samozřejmost. Ono vlastně pokud jste viděli trailer, viděli jste i film, jen ten je hrozně dlouhý a vyplněný dalšími nijak zvláštními scénami. pěkná kamera, hudba, herci. Přišlo mi, že to bylo střihačem pokráceno z mnohem delšího filmu. Ale to bylo tak nějak vše. Jako poklona osudu jednoho rebelského Italo-američana dobrý, ale jak to není špatné, tak to není ani ničím výrazné. ~~~ Takovým nepřímým pokračováním může být podobně nijak zvláštní také životopisné drama The Railway Man. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Pro mě trochu zklamání vzhledem k tomu o jak dobrý příběh jde. První půlka byla docela dobrá, ale v té druhé se to začalo docela kazit. Především jde hrozně moc vidět, že film je určený pro amerického diváka, který doslova musí mít k dispozici ukázky toho jak jsou američani výjimeční a neporazitelní. Narážím na scénu kdy za jedno odpoledne dostane hlavní nezlomná postava od svých asi 120ti spoluvězňů ránu do hlavy ale je zcela v pohodě. Zmínění spoluvězni jsou to navíc zcela do počtu, ve snímku jsou zcela ignorováni a vše je vyloženě zaměřeno na Louise...6/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím tedy říci,že se mi film líbil hodně.Angelina Jolie se rozhodla,že natočí nějaký ten film a hned se jí to povedlo.Kvalitu také udrželi známí režiséři a scénáristi bratři Coenové,kteří jsou ve svém oboru špička.Film pojednává o americkém atletovi,který to dotáhl až na olympiádu,ale pak šel do 2.světové války a v té ho sestřelili Japonci,u kterých byl v zajetí až do jejího samotného konce.Ve filmu panuje výborná atmosféra,hlavní japonský dozorčí v zajateckém táboře byl asi nejlepší postavou,protože byl nehorázně přísný a tvrdý.Hlavní hrdina si musel protrpět svoje,ale jeho nepřekonatelná výdrž mu zachránila život.Hodnocení:80% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, nebyl přehnaně patetický a byl podle skutečné události. Angelina Jolie se zmocnila režie velmi dobře. Příběh talentovaného Italo-Američana, který je ve druhé světové válce zajat Japonci. Velitel tábora mu závidí jeho sportovní úspěchy i nezdolnost a při každé příležitosti ho ponižuje a mučí. Oba dva válku přežijí, ovšem jenom jeden jako nezdolný muž. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Myslím, že téma je super, ale tak nějak lacině prodané... Ačkoli věřím, že všechny události zde vyobrazené byly strašné, z filmu to tak úplně nepůsobí, bohužel. Dalo se mnohem více pohrát s psychikou jednotlivých postav, i se samotným dějem. Každopádně klobouk dolů za to, jak hezky někteří herci dokázali pro roli zhubnout :-) ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně zfilmovaný příběh Zamperiniho. Víc jak hodinu mě až překvapovalo, jak dobrá je Angelina režisérka, ale od zajateckého tábora se projevila nejspíš její nezkušenost. Film ztratí tempo a napětí zrovna v části filmu, kdy prožívá Zamperini asi nejtěžší období? To mi přijde škoda, bylo zaděláno určitě na víc. 65% ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama