Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Angelina konečne opustila Bosnu, pretože s jej anglosaským, neznalým nosom problematiky akurát tak vyvolala nezdravú kontroverziu. V Unbroken si toho mohla dovoliť ďaleko viacej, avšak tématická monotónnosť je citeľná, ono miešanie žánrov a prostredí z toho síce generuje akýsi príbehový formát, lenže osobný profil charakterov pôsobí účelovo a tendenčne. Technickým spracovaním vyspelejšie, odkazy slávnych filmov zaaranžované, celkovo to teda dopadlo únosnejšie, než som po zhliadnutí traileru očakával. Bol by som však naivný, ak by som čakal vyššiu kvalitu. Tá nespočíva v krajšom prerozprávaní epickej osnovy, ale v umeleckej optimalizácii vzletných viet a poľudšteniu kladných a záporných postáv do kružnicovej symbiózy. Na to proste nemá ani dispozične ani ručnou kvalitou. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Víš, že když dáš do koláče tři dobrý ingredience, tak z toho může bejt taky pěkná sračka ? Víš to Angelino ? Že takhle zprcat několik filmů dohromady je na hovno (Gump, Koleje Osudu, Against the Sun) ? Prosím, už to nedělej, radši se starej o ty tvoje spratky a hraj v průměrnejch chujovinách. Ale fakt netoč. Zkus třeba udělat dobrej koláč. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Huh? Lara Croft je pani reziserka, ktera natocila skutecne kvalitni film z druhe svetove? To jsou veci. Co dal je noveho ve svete? 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se Angelina učila u mistrů, ale stejně jí to moc nepomohlo v tom, aby jen natočila něco, co je pro Američany strašně typické. Je to silný příběh, ale osobně si myslím, že knižně by mi seděl více. Jsou zde velké scény, jsou zde skvěle drsné scény, ale celkově je to jen snaha ukázat, jak to někteří Američané měli těžké. Louisův příběh je úchvatný a krutě krásný, ale v tomhle filmovém provedení mě tolik neoslovil. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Velice silný příběh a smekám před Angelinou Jolie, za takhle zdařilou režii, jelikož to neměla vůbec jednoduché. Film je vlastně výřez nejzásadnějších okamžiků Zamperiniho života a nutno dodat, že to byl život za který se nemusí stydět ani on ani jeho vnuci! Sportovní úspěchy v kontextu s krutou realitou války a pobytem v Japonském zajetí, dělá film velice silný jak emočně tak i neobyčejným příběhem a proto si myslím že se jistě okamžitě stane divácky atraktivní. Až na pár zbytečně dlouhých pasáží (cesta v záchraném člunu) má film divákovi určitě co nabídnout a jeho návštěvu vám mohu určitě doporučit! ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Angelina natočila důstojný film. Možná, kdyby byl o něco kratší, nebylo by to tak zdlouhavé, ale i tak pochvala. Jack dokáže utáhnout celý film a Miyavi je tak odporný, že mě dlouho žádná postava tak neiritovala. Mám rád podobná témata, takže za mě spokojenost. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Po vkusné a přehledné expozici a působivém ztroskotání v oceánu se to padnutím do japonského zajetí přehoupne do úmorné nudy bez špetky invence či zajímavě napsaných postav. Kouká se na to hezky, ale ve skutečnosti je to jen takové válečné melodrama pro čajíčky. Lean, Sturges, Spielberg, Eastwood, Gibson (a teď už i Nolan) ty filmy pro velký kluky umí mnohem líp. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh sám je podstatně silnější než jeho filmové zpracování. 1) Jediné, co mohu k tomuto příběhu podle skutečnosti dodat, je seznam pěkných herců. Zde jsou alespoň někteří._____ 2) 24letý Angličan Jack O´Connell (Louis Zamperini), 15letý C. J. Valleroy (mladý Louis), 27letý Australan Alex Russell (Louisův bratr Pete), 19letý přitažlivý John D´Leo (Louisův bratr Pete zamlada), 31letý Irčan Domhnall Gleson (ztroskotaný blonďák Phil), 30letý Finn Wittrock (ztroskotaný Mac), 33letý japonský rockový (nejen) kytarista Miyavi (šéf tábora Watanabe). ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie zkrátka není Kathryn Bigelow. Ta alespoň umí vzít chlapské téma pořádné za koule a diváka tak naprosto oblomit. Na jednu stranu se mi životní příběh jednoho běžce velmi líbil, na druhou stranu jsem byl zklamán tou děsnou nudou. Ani ne tak na moři jako tou, snažit se vykreslit postavu se kterou bude divák cítit. Nestalo se tak! Hlavní devizou tedy zůstává pouze to, že si někdo za pěkný peníz natočil druhoválečnou záležitost s vidinou Oscara. Protože na papíře tomu tak skutečně je, ovšem realizace se zastavila někde na pomezí "existuje knížka o hrdinovi z druhé světové války, knížka je bestsellerem" a "to se musí zfilmovat". Se vším respektem k již zesnulému Zamperinimu, tohle bych jako životopisný snímek nechtěl a nebýt závěrečných deseti minut, jdu snad ještě níže. PS: závěrečná Coldplayovka tam padne jak ulitá! PS2: parodicky na mě působí fotky z natáčení, Angelina s kloboukem mezi "tuctem špinavců" je vážně k popukání! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl trailer na nový film Angeliny Jolie, byl jsem unešen a moc jsem se těšil, protože survivor příběhy z doby druhé světové války mám moc rád. A popravdě, ani po trailerech jsem nevěřil, že tak složitý příběh plný emocí a odhodlání bývalá Lara dokáže natočit. Ovšem po dokoukání poslední minuty jsem byl velice mile překvapen, protože snímek Nezlomný je neuvěřitelně silný. Louisovi jsem fandil do úplného konce a zároveň jsem mu nezáviděl ani minutu jeho bohatého života. Vydržel neskutečný věci. Ukázkou je tomu jeho vztah k veliteli lágru jménem Mutsushiro Watanabe. Pro mě je to hrdina a tento filmu mu vzdává čest jeho památce. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus možná až moc dlouhý a vláčný, na stranu druhou emoce relativně fungovaly a hereckej výkon hlavní postavy byl naprosto parádní (ostatně o tomhle hercovi nepochybuju od doby, co jsem ho viděl ve Skins). Kolem a kolem jsem mile překvapen - o to víc, že jsem si to pustil jen kvůli těm letadýlkům tam. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dych vyrážajúca spoveď vojnového zajatca druhej svetovej vojny. Jediné čo mi tu tak troška vadilo bol fakt, že to bolo točené takým tým umiernenejším striedmejším štýlom. Niektoré okamihy boli pomerne predvídateľné... Ale zase na druhú stranu tu boli momenty ktoré nesmierne prekvapili. Akoby aj nie, keď scenár písali bratia Coenovci. Stačí, podľa mňa, zabudnúť na meno režisérky, nebyť predpojatý a zaručene sa vám táto snímka bude páčiť. Kostýmy, prostredie, interiéry- exteriéry sú nesmierne autentické, technicky to je zvládnuté na jednotku. Ja mám proste slabosť na filmy odohrávajúce sa v období Druhej svetovej vojny. Film sa rozdeľuje na také dve pomyslené časti. Prvá je cesta do zajatia v ktorej sa nachádzajú retrospektívne pohľady do minulosti, ničím extrémne neprekvapí ale je to rozhodne skvelé. Tá druhá časť zase zachytáva pobyt v tábore kde je hlavná postava nesmierne psychicky a fyzicky týraná Japonskými fanatickými dozorcami. Je to až neuveriteľne autentické.. Vo filme sa dejú presne tie veci ktoré som sám v odborných knihách pri štúdiu totalitných inštitúcií čítal. Tvorcovia museli zaručene spolupracovať zo psychológmi aj historikmi. Je to skvelo vykreslené. Som nesmierne spokojný. Angelina Jolie ma neskonale prekvapila. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je asi příznačné pro současný Hollywood, že když máte peníze a jste tzv. celebrita, je dovoleno úplně vše. U Unbroken se za kamerou sešlo tolik vlivných, talentovaných, oceňovaných a slavných jmen, že je překvapením, že dopadl tak průměrně. Ono se ale asi není co divit, protože nepřináší vůbec nic invenčního nebo extra zajímavého. Jolie jela zřejmě podle příručky, protože co má ve filmu být, tak tam je, přesto to nefunguje. Je to dáno tím, že jí chybí dvě věci - vize a soudnost. Unbroken je totiž nesnesitelně dlouhý a jak pasáže ze zajateckého tábora, tak hlavně pasáže na člunu jsou neúměrně dlouhé a monotónní, takže logicky nepůsobí tak, jak by měly, protože se v divákovi vytvoří určitá apatie, kdy už je mu vlastně jedno, jak postavy dopadnou. Úplně šťastné není ani nevhodné a v podstatě zbytečné zařazování flashbacků. Příliš tomu nepomáhá ani O´Connell v titulní roli, který se sice sympaticky snaží, jenže má snad jen dva výrazy a jeho postavě chybí charisma a zajímavost. Je vůbec na pováženou, že ze zúčastněných herců vlastně zaujme snad jen bizarně obsazený a prazvláštně hrající Miyavi. Film tak výrazně zachraňují opravdu krásná Deakinsova kamera, Desplatova hudba, vydařené válečně pasáže a několik scén ze zajateckého tábora. Unbroken je ale po většinu času vykalkulovaná akademická nuda, z níž je prvoplánová snaha o ocenění cítit z každého políčka. 50% ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, proč má ten film tolik negativních komentářů. Myslím si, že to bylo natočeno hodně dobře. Vůbec mi to nepřišlo nudný. Naopak mě mrazilo z toho, co si ten člověk vytrpěl. Ale stejně tak by to mohlo být o tom jeho kamarádovi. Tenhle kousek se každopádně Angeline hodně povedl. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě nějak vůbec nechytlo za srdce ba ani za malíček u nohy. Monstrózní délka filmu začně člověka dráždit až tak po první půlce, kdy skončí docela osvěžující flashbacky. Vůbec celkové načasování flashbacků bylo podivné, v první polovině občas spíše překážely a v druhé naopak tísnivě chyběly. K tomu absence skoro žádného hudebního podtextu a hlavně mi přijde, že Angelina vůbec neumí používat pořádně střih a gradovat napětí. Místo toho se tam půl hodiny plácáme ve vodě. A ke konci srdceryvné scény, které mě mají donutit skoro až brečet, to si mohla také odpustit. Přes mé výhrady je to celkem průměrný film, který již vidět opravdu nemusím. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než tedka Zrození hrdiny. Nejsou tady hluchá místa. Na délku filmu ten čas uteče hezky. Ten japončík občas vypadal, jak ženská. Asi si léčil komplex. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Válečné scénky ve vzduchu se mi líbily, trosečníci na člunech taky dobří, ale flashbacky do minulosti, běžecké pasáže i většina událostí v zajateckých táborech slaboučké... Postavy šablonovité až běda (jak ten „Ital“, tak japonský sadista), klišé střídá klišé, mnohdy dost předvídatelné. Hlavně díky atraktivnímu tématu, pár dobře zpracovaným pasážím a dobrému výkonu Domhnalla Gleesona jsem nešel níž než na slabší tři hvězdy. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama