Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (477)

lioncel

všechny recenze uživatele

45 dní v malém gumovém člunu uprostřed širého oceánu, nebo při následných nekonečných měsících v zajateckém, později pracovním táboře, kterému velí desátník(!) potom povýšený na seržanta, je náš hrdina, sympatický černovlasý Ital, jako každý správný muž neustále vždy hladce oholen, tedy nebezpečně krásný ... v dnešní době se už nedá zavírat oči nad podobnými nesmysly, obzvláště, když film začíná titulkem Skutečná událost .. žádný zajatecký tábor, kde byli vězněni i důstojníci, neměl velitele v hodnosti desátníka - a to na žádné válčící straně! ... aj. a aj. ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý námet a pekná pocta Louisovi Zamperinimu, pre ktorého bol rok 2014 zároveň aj posledným rokom jeho života. Ten jeho príbeh bol naozaj silný a viacero krát to počas vojny s ním vyzeralo už naozaj veľmi veľmi zle. Ale vždy tu bola nádej, ktorá Louiho držala pri živote. Škoda, že film bol tak silne koncentrovaný len na vojnové obdobie a zajatecký tábor. Určite by som uvítal keby tam bolo aj viac z jeho života pred vojnou, z počiatočných fáz vojny, keď dostali mnohí mladí chlapci povolávací rozkaz, atď. A presne toto považujem za najväčšiu slabinu celého filmu. Ale inak v podstate celkom OK, atmosféra zajateckého tábora vystihnutá úžasne, takisto aj myšlienky zajatých vojakov, ktorí dokola uvažovali čo s nimi bude, keď Japonsko kapituluje (a či vôbec?). Aj keď nechápem, prečo tých zajatcov vlastne na konci nepostrieľali... Btw. oveľa lepší film s tématikou zajateckého tábora vojny v Tichomorí je The Railway Man. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem dost zklamaná. Trailer k tomuhle filmu mě vážně navnadil a mylně jsem se domnívala, že se bude jednat o vážně úžasnou podívat podobnou jako "Paradise Road". Bohužel jsem se dočkala pravého opaku. První polovina filmu se točí v letadle a v minulosti Louise, jeho minulost byla pro mě nudná a i nepodstatná. Zajímavější je určitě druhá polovina filmu, kdy se dostává do zajateckého tábora ale i když se Angelina snažila zachytit utrpení vězňů a všeho kolem, tak mě to nezaujalo natolik, aby se to trochu přiblížilo průměru. Já jsem se prostě nudila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Rezisersky debut Angeliny Jolie In the Land of Blood and Honey som este furt nevidel, a tymto filmom Unbroken ma teda rozhodne nepresvedcila. Rezisersky je tam vidiet ten amaterizmus a neskusenost, ale to je vec tolerancie, kazdy nejako musi zacinat. Film prakticky stoji a pada na sympatakovi Jackovi O´Connellovi /Eden Lake/, ktory je schopny a talentovany herec, ale sam to neutiahne, hlavne ked sa k nemu popridavaju ludia ako Jai Courtney /Die Hard 5/, ktoreho povazujem ze herecke poleno. Tematika japonskych zajateckych taborov je silna sama o sebe, ale prilis vidno kulisy, herecke vykony az na O´Connella su v lepsom pripade priemerne a pribeh samotny nestrhne divaka, nema dostatocne tempo + pridala sa kopa nudy. A to nemam rad nudne filmy! Silna tematika este automaticky neznamena silny film. 59 % ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Byl jsem skeptický směrem k tomuto filmu. Už jen proto, že režisérské počiny od našich poloviček jsou většinou slabé odvary. Nicméně tento odvar bych rozhodně přívlastkem slabý nenazval. Naopak, fakt se mi to líbilo. Sice bylo vidět, že se v některých pasážích Angelina snažila hrát trochu až přehnaně na city, ale ve výsledku jsem to celkem bez problémů akceptoval. Nevadila mi ani delší stopáž, film se odvíjel celkem v tempu. Nebyla tam žádná slabší pasáž, kde bych nějak ztrácel pozornost. Dobře stavěné a poutávé dialogy spolu s hereckými výkony posílají tento film vysoko v mém žebříčku. I jako válečný film v úvodní fázi toto dílo obstálo. 80% je myslím adekvátní ohodnocení. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby si to vzal pod svá křídla někdo zkušenější? Neodsuzuji ho. Je pravdou, že ta doba byla těžká a hrozná, což se rovná silný a smutný příběh. Ale něco mi k tomu chybělo. Přiznávám, že jsem se na to díval hlavně proto, že to režírovala A. J. Rád se na něj zas někdy podívám. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh som už videl pred pár rokmi ako dokumentrárny film. Je mi jasné, že niekoľko skutočností poupravili pre potreby filmu a prifarbili kôli atraktivite. Film som pozeral na dvakrát. Po 90 minútach, keď som to stopol, by som udelil 3*, ale potom človeku to nedá a uvedomí si výnimočnosť, ktorá je tu vykreslená. Ja by som bol už Xkrát zlomený. ()

Rajesh_K. 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec velmi milé překvapení. No a co, že to zrežírovala AJ...Povedlo se jí to! :-) Celkové hodnocení tady nechápu. Jsem velký fanda těhle vyjimečných osobností, kteří dokážou překonat takové těžkosti. Krásně barevný příběh podle skutečné události. Pěkně jsem se zžil s hlavní postavou a prošel si jeho nelehký osud... Nadprůměrný a vyjímečný film, tečka. ..(100%) P.S: V závěrečných titulkách Coldplay potěšil :-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na to že jde o příběh podle skutečnosti,navíc poměrně silný příběh,výsledkem je až překvapivě sterilní a nevýrazné drama,které prostě jen tak propluje a nedokáže zaujmout absolutně ničím výrazným.Na jedno podívání OK ale podruhé už bych to vidět nemusel...60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

"Už mě nebaví páni producenti být herečkou. Chci Oscara za režii! Cože? Že na to nejsem dost kvalifikovaná? A co James Cameron! Vydělal na dvou filmech dvě miliardy! DVĚ MILIARDY! Za každý. A je povoláním potápěč! Okamžitě mi dejte dobré scénáristy, kameramana, kvalitního asistenta, zvukaře, prostě celou filmařskou partu a já si sednu na židli, dám své krásně vytvarované nohy na stůl. Budu popíjet kafíčko, protože role matky už mě unavuje. Občas si zaskočím na misi s OSN a oni mi natočí nějaký doják. A může se jmenovat Nezlomný!" Nevím jak kvalitní je Angelina Jolie režisérka. Ale rozhodně má čuch na správné kolegy. Nezlomný je průměrnou filmařinou se zajímavým příběhem o člověku, který se snaží přežít válku. Není to nic tak emočně silného jako Říše slunce (1987, režie: Steven Spielberg), ani válečného jako Zachraňte vojína Ryana (1998, režie: Steven Spielberg). Je to prostě jen dobré. To stačí k tomu, abyste se na to podívali, ale žádný další přesah v tom nenajdete. Já byl také spokojen, ovšem už nemám potřebu to někdy vidět znovu. Mírný palec nahoru a Angelině Jolie přeji podobné kvalitní projekty. 75% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že nejvíc toho tady odtáhli Coeni a Deakins. Protože když má přijít na režisérský nebo herecký um, je to nepřesvědčivé. Ať je to na nafukovacím člunu nebo v zajetí, utrpení ani vnitřní rozbroje prostě cítit nejsou. A klišoidní zlej žluťák s mlíkem na bradě tomu taky nepomůže. Nejvíc emocí vyvolá pohled na 80letého Zampu na konci. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Čistý historický životopisný film z druhé světové. Přes hodinu se čeká na klíčovou událost zajetí v japonském táboře, ale ta není v konečném součtu tak silná a výrazná, aby Nezlomnému pomohla. ()

carlos 2010 

všechny recenze uživatele

Dobrá práca od Angeliny, aj keď film nič nové v rámci žánru neprináša. Myslím, že vela pochytila od Clinta Eastwooda, ktorý je v podobných filmoch ako doma. Prvá tretina filmu mi pripomínala film Against the Sun (traja vojaci mnoho dní v člne) - alebo naopak. Po zhladnutí filmu sa ani nedivím Amíkom, že na Japoncov zhodili atómovky. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, pěkný realistický příběh to vážně byl, akorát mohla Angelina trošku dohlédnout na střihače a nechat ho ořezat minimálně dalších třicet minut stopáže. Takhle to na čtyři hvězdičky strhává jenom to, že to je podle skutečné události, protože jinak to byla místy docela slušná nuda. 70% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Do půlky se mi nechtělo věřit, že tohle natočila ta samá Angelina, která natočila tu naštěstí neslavnou válečnou romantickou omylemkomedii z Jugoslávie, jelikož to až na nějaký nepřirozený dialogy dětských herců bylo překvapivě dobře koukatelný. I když nutno dodat, že při nekonečné plavbě na moři jsem se slibovaného koncentráku nemohla dočkat. Tam mě pak naštěstí Jolie hodila zpátky do reality, kde pořád neumí točit, poslední zmrvenou hodinou, kdy jsem si řikala, že prostě musim koukat na Statečný srdce z Japonskýho koncentráku, kde pokud permanentně netrpíš a nekřičíš, nejsi enough hrdina, kterýho by si měla Amerika pamatovat. Angelina dokázala pobyt z tábora zkoncentrovat na násilí, kde zajatci mezi sebou prakticky nekomunikovali a pomalu jsem nabyla přesvědčení, že víc toho člověk nakecá i na samotce. Z původně relativně dobrého filmu se tak stalo cosi otravného, co vás postupem času donutí fandit Japoncům, v čele s čímsi úchylným, co jsem si pro otrávenost z děje začala představovat s trochou rtěnky a řasenky, jako pěknou japonskou samici, která chce vehementně osouložit hlavního hrdinu. Nejsmutnější na tom je, že i tohle je lepší než Fury pana Jolie. Nemám tak problém uvěřit tomu, že se ti dva dohodli a natočili dva mizerný filmy, aby z toho případně žádnej z nich nevyšel jako totální lůzr. Rok 2014 je tak rokem dvou nejzbytečnějších filmů z druhý světový, na kterých významně participoval jeden manželskej pár. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie se snaží fušovat už i do režisérského řemesla a nemá žádné menší cíle nežli hned při svém druhém filmu cílit na Oscarové období a snaží se také nějakou tu sošku urvat. Což o to film to rozhodně špatný není, ale styl který Angelina používá je již okoukaný a nedokáže nabídnout nic jiného kromě toho, že si vybrala jeden z snad nejvíce neuvěřitelných životních příběhů jaké snad existují. Louis Zamperini vyrostl z problémového dítka v bronzového medailistu z Olympijských her, který během 2. světové války ztroskotá se svým letadlem a přežije 47 dní na záchranném člunu a poté ho na 2,5 roku uvězní Japonci ve svých zajateckých táborech. I přes to se vrátí domů a dožije se úctyhodného věku. Příběh neuvěřitelný, film zdlouhavý. Životopisná klasika. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Bezesporu je to dech beroucí příběh, ale jeho problém je, že je zpracován tak nějak bez emocí a chvílemi je tak nějak zbytečně natahován. Sice se na to dá koukat, ale jen "tak nějak" a to je škoda. Většinou mají tyhle truestorky a něco lepší dopad. Ale Jack O'Connell je opravdu skvělej herec a v zatím v každé roli se mi zamlouval a svoje si splnil bez problémů i tady a ostatní neměli zase tolik co hrát. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film vyzerá technicky dobre. Ale je tu malé napätie a žiadne vzrušenie. Príbeh pokračuje ako recitácia s obmedzeným emocionálnym obsahom. 6/10 ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako klobouk dolů před Angelinou. Bralo to dech. Takhle z pozice spíše herecké princezničky ukočírovat ryze mužské osazenstvo hlavě ve válečném filmu je obdibuhohodné. Ti co si tu v komentářích honí ego, jak to ona zpackala, v životě jistě dokázali spoustu hodnotného. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama