Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Někdy se do kin dostanou zajímavé příběhy (pro mě většinou neznámých lidí), kteří to neměli v životě lehké a přesto si s tím dokázali poradit. Což už je možná trochu okoukané, ale respektuji, že to může spoustu lidí inspirovat. To je i případ Nezlomného. Louise prožil dosti opravdu dost zajímavý život. Začal jako mladý atlet, který se chtěl vzdát a nevěřil si, ale za podpory bratra to dotáhl až na olympiádu do Berlína. A podobně jako Vito Scaletta nastoupil do války, akorát proti Japončíkům. Shodou náhod se dostane do prekérní situace, když se ocitne po havárii svého letadla spolu s dalšíma dvěma vojákama v žlutém záchranném člunu. Na člunu tráví nepříjemných 45 dní (trošku moc, ne), přičemž jim dochází voda (kterou ani nijak nedoplňovali, možná pili mořskou), jídlo a začíná jim hrabat (to bude tou vodou asi). Na člunu poslouchám strašně keců o tom jak se mají špatně a jak se vaří noky a pořád dokola, až to začíná. ,,Naštěstí" se dostanou do Japonského zajetí, kde je to sice ostřejší, zato pro diváka svižnější. Skvěle to doplňuje představitel vůdce tábora, jež ve své malé roli předvádí stejný výkon jako Jack O´Connell. No ve zbytku filmu sledujeme jejich počínání, které může někoho chvílemi nudit. Přesto je výsledek vcelku slušný a splňuje přesně to, co má mít. Možná, že v rukou někoho schopnějšího (Ron Howard třeba?) něž Angelina by to celé dopadlo o něco lépe. Ale i tak je to povedený kousek. 70% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

príliš žensky upjaty pohľad najmä v druhej polovici, celý film tak divne postrihany, angelina si lepsia herecka ako reziserka, a ked , nevyberaj si k filmom vojnovú tému, nejde ti to ()

Hans. 

všechny recenze uživatele

Škoda že film tlačí až moc na pilu, nevim jak to teda bylo ve skutečnosti, ale přišlo mi to až moc neuvěřitelný co by všechno ten hlavní hrdina vydržel. Jinak oproti jiným zde se mi nejvíc zamlouvala právě ta část na moři. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že jsem pořád měl pocit, že se jedná o remake nějaké staré klasiky, nemám v jádru filmu co vytknout. Možná trochu zkrátit, ale jinak to byl vcelku kvalitní epos. Nebude to film, který bych musel mít doma ve sbírce, ale svoje kvality nepochybně má, minimálně některé scény a situace. 70% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ponaučení z tohoto filmu, co jsem si vzal, by se dalo vyjádřit takhle: nežli býti zlomný, rači chcípnout hned na začátku. Rozhodně ten chlapík má moje uznání, prošel si fakt peklem a přežil situace, ktery bych nikomu nepřál. (ok, někomu bych je přál, i horší). Tvůrci si očividně počkali, než skutečný Louis Zamperini zemře a pak to natočili, nevim proč. Ale teda stačilo mi to vidět jednou. Od bří Coenů bych čekal lepší scénář a víc černejma-černohumornejma situacema. Jack O'Connell pro mě zatím nijak nezazářil, i když pomlouvat jeho výkon taky nebudu. Taky to bylo docela zbytečně dlouhy, i když se tam relativně pořád něco dělo. Nevim, nebylo to prostě nic světobornyho, i když podle pravdy... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vražedná metráž v kombinaci s neutuchající nudou vytvořila něco, na co definitivně dlouho nezapomenu. Adoptuj si raději dalšího fakana z Džibuty, Anželíno a do režisérského křesla se neser! 15% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). Životní příběh muže, který se i přes všechny nástrahy života, nikdy nevzdal. Lidé o těchto úžasných osobnostech moc neví a to je škoda. Za to si Angeliny vážím. Měl něco v sobě a dokázal to prodávat. Pomáhal druhým. A Japonci to viděli a za to se mu mstili.. A co on udělal na oplátku jim??? Odpustil jim. Respekt, respekt, respekt. ()

M.Z.A 

všechny recenze uživatele

Který kokot film svěřil Angelině? Zamperini si pro svůj příběh zasloužil jen to nejlepší. Zpráva, kterou měl tento film předat, se naprosto ztratila. Takto nudně to může natočit jen ten, kdo si neváží svých hrdinů. Snad bych ji odpustil i ty kraviny, co tam jsou. Ale už ne plasticitu a sterilitu. Kurva! ()

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Angelina, Angelina, mohla si radšej prenechať post režiséra niekomu inému. Nevravím ale že to bolo hrozné. Nato všetko ale že to bol jej druhý film, kt. sama režíruje to bolo skvelé. Veľmi skvelý príbeh, plný silných momentov, kt sa dali ale ešte viac vygradovať podľa mňa. Tak isto aj ten príbeh sa dal krajšie od vyprávať. Nebolo to veľké sklamanie ako mnohý očakávali/te. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie sa snaží, no režisérkou sa nestala ani na druhý pokus. Taký silný motív, akým je životný príbeh Louisa Zamperiniho, mal dostať do rúk niekto skúsenejší, niekto, kto má cit pre rozprávanie príbehu a schopnosť zapôsobiť tam, kde je to potrebné. Práve to je hlavným problémom celého projektu. Vybičovať emócie sa film snaží prostredníctvom scén, ktoré nielenže neraz nevyvolajú želaný efekt, no sú navyše úplne zbytočné a diváka skôr uvedú do rozpakov, než naňho zapôsobia (vrcholom je v tomto smere oznámenie smrti prezidenta Roosvelta). Naopak scény, ktoré mali byť najjagavejším drahokamom v mozaike celého filmu, sa k človeku dostanú, no nedokážu sa mu vryť pod kožu. Snímku napokon popri fakte, že nech už by bolo spracovanie akokoľvek nepodarené, námet je sám o sebe obrovským kladom, zachraňuje autentické prostredie zajateckých táborov, práca s kamerou a skvelá hudba Alexandra Desplata. Bohužiaľ, toto nielenže mohol, toto rozhodne mal byť lepší film. (60%) ()

Haretix 

všechny recenze uživatele

Typický film udělaný pro Akademii, která ho oprávněně opomněla. Příběh je to neskutečný, ale to nestačí. V některých pasážích se až moc mluví, dlouhé pohledy a značně pomalé tempo a zkrácení snímku o 30 minut by prospělo. Za zmínku a pochvalu stojí jen vynikající kamera Rogera Deakinse a patřičně kvalitní hudba Alexandra Desplata. Palec dolu za režii, Jolie to ještě v malíčku prostě nemá! ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Nezlomný mě zlomil,jak malýho kluka. Neváhám sázet plné hodnocení,protože tohle je poctivá (oblíbený termín zdejších "znalců") filmařina. Emoční pecka, plná neokoukaných tvaří (a toho si cením nejvíce) v dobrém tempu a hlavně plná neočekávaných zvratů.... naprosta spokojenost Angelino.. ()

Simpoch 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý hollywoodský styl, který bohužel u životopisného příběhu nafukuje části, které by nafouknuty být nemusely a opomíjí ty, které by být opomenuty neměly. Už jen pro skvělou předlohu ale musím dát palec hore. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

I kdybych měl vydržet jen desetinu toho co on, zemřel bych. Jeho příběh by vydal dost útrap a bolesti na deset životů. On to zvládl sám, nepodlehl a nedal se. Pokud mám o někom mluvit s hrdostí a úctou jako o válečném veteránovi, pak je Louis Zamperini právoplatně jeden z nich! Herecké výkony, režie i šokující scénář - z většiny napsaný životem - na jedničku. 80% ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Louis byl bezpochyby neověřitelnej borec. Těžko věřit, že by tohle někdo vůbec přežil. Větší smůlu snad může mít už jenom David Rath. Víš co kráčím si tak domů z krabicí plné vína a ejhle chytěj mě policajti a víno se mi promění v prachy, to se fakt málo komu stane. Náš Louis však přežil nakládačky, oceán, japonskýho teplouše a přežil by i víno. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Tak Angelinka na nás vyblafla svoj druhý film. Nebudem to naťahovať, proste nuda jak hovado, nič čo by nadchlo, Courtneya zakilluje skoro na začiatku, proste silný útok na emócie, ale čo je veľa, to je veľa. Cez dve hodiny je proste moc. Aj na polovicu by to bolo moc. Dobre, že som na tom nebol v kine, lebo by som hrozne trpel. Tak ako pri debute, ani toto neoslovilo a to som tomu dával ale veľké šance. Nuda, drísty, nezaujímavé postavy, neskutočne dlhé a frontálny útok na divákové emócie. Neviem, asi na tento film treba byť v inom rozpoložení, aby sa človek s tým Talianom vžil. Ja som nebol. A úplne súhlasím s Verbalom. 2 z 5 ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, ale jako spousta podobných filmů z válečného zajetí, zpracován tak nezajímavě. Akční pasáže zezačátku přitom vypadaly slibně. Potom je to ale už jen jedno týrání za druhým. A co je nejhorší, vlastně na sebe ani nijak nenavazují jednotlivé části. Válčení, polehávání ve člunu a terorizování od japonskýho bachaře. A ze začátku nějaké ty flashbecky, abychom věděli, že jde o známou sportovní osobnost. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak film nezůstával u vlastenectví a ukázal i druhou stranu mince, že válkou dokáže stejně trpět i „nepřítel“. Zároveň vyzdvihl normálně naivní, ale v tomto případě funkční myšlenku odpuštění. Kromě toho šlo o kombinaci akčnějšího filmu, boj o přežití na širém moři a nakonec počínání v zajetí bez jakýchkoliv kýčovitých heroických prvků. A právě ty mi zde chyběly - všechno se prostě dělo, nic nebylo nadsazené a zkrátka to bylo jen o sledování, jak to dle všeho v onu dobu fungovalo. Ale jasně, jde o životopisný film, na který se nicméně moc dobře kouká a přes svou délku nenudí ani chvilku. ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama