Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Videa (44)

Z natáčení 8 - Angelina Jolie, Louis Zamperini, Jack O'Connell, Miyavi
Z natáčení 8 - Angelina Jolie (režisérka), Louis Zamperini , Jack O'Connell (herec), Miyavi (herec)
D: angličtina
13:23
Z natáčení 7
Z natáčení 7
D: angličtina
05:35
Z natáčení 6
Z natáčení 6
D: angličtina
04:58
Z natáčení 5 - Angelina Jolie, Miyavi
Z natáčení 5 - Angelina Jolie (režisérka), Miyavi (herec)
D: angličtina
02:26
Z natáčení 4 - Louis Zamperini
Z natáčení 4 - Louis Zamperini
D: angličtina
02:36
Z natáčení 3 - Angelina Jolie, Jack O'Connell
Z natáčení 3 - Angelina Jolie (režisérka), Jack O'Connell (herec)
D: angličtina
02:28
Z natáčení 2 - Angelina Jolie
Z natáčení 2 - Angelina Jolie (režisérka)
D: angličtina
02:17
Z natáčení 1 - Angelina Jolie, Louis Zamperini
Z natáčení 1 - Angelina Jolie (režisérka), Louis Zamperini
D: angličtina
02:12

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama