Reklama

Reklama

SpongeBob ve filmu: Houba na suchu

  • USA SpongeBob SquarePants 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

SpongeBob je mořská houba, která nosí kalhoty, bydlí v ananasu a dělá úžasné krabí hambáče u Křupavého kraba. Jeho dalším poznávacím znamením je, že ho milují děti na celém světě, protože je tělem i duší dobrodruh, který ke všemu přistupuje s humorem, někdy pořádně svérázným. Jak napovídá název, v tomhle filmu ho patrně humor přejde, protože se ocitne v pro něj naprosto šokujícím prostředí – tedy na souši. A přitom vše začalo tak idylicky, dalším báječným ránem v podmořském městečku Zátiší Bikin, kde u Křupavého kraba stála dlouhatánská fronta na mňamózní krabí Burgery připravované podle tajného receptu. U konkurenčního podniku, Kamarádského kyblíku, zase tradičně nikdo nebyl a jeho majitel Sheldon Plankton se, rovněž tradičně, pokoušel tenhle tajný recept ukrást, aby se fronta přesunula k němu. Idyla skončila ve chvíli, kdy se magickým trikem zmocnil návodu na ty nejlepší hambáče pirát Hambivous (Antonio Banderas), zaparkoval svoji kocábku na pláži a proměnil ji ve stylový stánek s rychlým občerstvením. SpongeBobovi a jeho kámošům nezbyde než rozpumpovat svaly, vynořit se, trochu oschnout a vybojovat si recept zpátky. Jejich spravedlivý boj bude komplikovat fakt, že souš je pro ně vážně nepřátelské prostředí, na druhou stranu získají nevídané superschopnosti. Takže se těš, piráte! (CinemArt)

(více)

Recenze (225)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Surealistický zážitok. Je tam všetko - od piráta Banderasa cez postapokalyptické kožené gate až po delfína, ktorý stráži pohyby vesmírnych telies. Chcem vidieť brainstorming poradu ľudí, ktorí vymýšľali toho šialenstvo. Veľmi zábavné šialenstvo, musím dodať. Aj decká sa bavili. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ani druhý film se Spongebobem nedosahuje úrovně seriálu. Pár vtipných scének nemůže zachránit všechnu tu vatu okolo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě do nedávna jsem SpongeBoba ani neznal. Jenže to bych nesměl dát první film, kterej mě úplně odrovnal. No a všichni víme, jak to většinou s druhými díly dopadá, takže jsem od tohoto očekával cokoliv. Nakonec jsem dostal podobnou porci šíleností jako u prvního filmu. A do toho se mi hrozně líbila druhá půlka filmu, která spojila kreslené postavičky s reálným světem. V tu chvíli jsem měl pocit, že co scéna, to neuvěřitelnej nářez, kde cukrová vata byla absolutní vrchol. Do té doby jsem si v podstatě musel vystačit s delfíny ilumináty! SpongeBobův mozek plnej cukrátek taky stál za to. Bejt při sledování na psychotikách, stane se tenhle film mým nejoblíbenějším na světě. Geniální kombinace pro děti, ale i pro dospělý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $74miliónovTržby USA $162,994,032Tržby Celosvetovo $321,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,807,695Tržby za predaj DVD v USA $11,512,045║ mimo mňa /40%/ ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Vážení diváci, předně vám děkujeme, že jste si ke zpříjemnění pátečního večera vybrali film SpongeBob ve filmu a vyhodili ve svých třiadvaceti letech 180 korun za pohádku pro děti. Nyní přerušujeme vysílání reklamy naší reklamou, abychom vám představili nový přírodopisný dokument Mravenečník a jiné neřesti, z produkce tradiční americké stanice Животный мир. V tomto krátkém kino spotu si v souvislosti s filmem blíže představíme postavu pana Evžena Krabse. Pan Evžen Krabs je krab (lat. Brachyura), který spadá do skupiny vodních živočichů. Krab se dokáže pohybovat rychlostí až dva metry za minutu, což je o neuvěřitelné dva metry za minutu víc, než se pohybuje mrtvý krab. Krabi se také dokáží plynule pohybovat do stran, takže by se výborně uplatnili třeba jako brankáři. V některých asijských zemích se proto s kraby pořádají nelegální hokejové zápasy. Jakmile krab říční dosáhne věku dvou let, vydává se proti proudu domovské řeky, kde postupem tří následujících let dospívá. Jakmile se z něj stane dospělý a zodpovědný jedinec, vrací se po proudu zpět, kde zahájí maraton páření a posléze zemře. Tento životní cyklus byl nejspíše volně inspirován naším šatnářem, který si ve svých dvaceti poprvé na vysokoškolské koleji zašukal a následně zdechl na syfilis. Zajímavý je také fakt, že krabi se živí převážně moučnými červy. Jedinou nevýhodou této potravy je, že chutná jako mouční červi. Děti z průměrné školní jídelny vědí, o čem mluvíme. Vřele děkujeme za pozornost a nyní vám přejeme nerušený zážitek ve sledování pětiminutových reklam před filmem. Váš Животный мир. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni film me svyho casu totalne rozsekal, to se tady uz bohuzel nepodarilo, ale i tak je to fajnova zabava. Pribeh je ocekavane totalni demence, stejne jako vetsina scenek a dialogu, ale co si budem povidat, tohle clovek od SpongeBoba tak nejak ceka. Animace je tragicka, ale opet, to se tak nejak ceka a spolu s dementnim pribehem to dohromady skvele pasuje. Je skoda, ze je tu misty jen takova vata okolo, kdyby se film sestrihal tak na 70 minut, asi bych tam tech 5* napalil. Ale i tak v zasade spokojenost, urcite rad skouknu jeste nekdy znova. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Velezábavná absurdní šílenost s rapujícím delfínem z budoucnosti jako přídavkem. Neopakovatelný film. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tohle psala banda zhulených feťáků. Akcí narvaná šílenost o důležitosti hamburgerů pro civilizaci. Je tu všechno, zlý pirát Banderas, stroj času, superhrdinové i gigantická veverka. Divné je že do sebe na konci všechno zapadlo. Bizarní ponaučení o tom, že tým pak všechno stejně svede na vás je poměrně překvapivé. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Spongeboba znám vlastně více z internetu, než že bych sledoval seriál, jestli jsem viděl pár dílů, tak je to moc. Ovšem tento film je paráda, skvěle přechází mezi hranou verzí a animáčem a po většinu času jsem se bavil, ačkoliv je film primárně určený pro mladší ratolesti. Antonio Banderas už má s oživenými animovanými bytosatmi své zkušenosti, takže se zřejmě cítil jako doma. Škoda jen, že i hrané části pouze s herci jsou komplet točené ve studiu...85% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se dočkal a i Spongebob mě dokázal zklamat. Mám docela rád absurdní a šílený humor, ale tady ho bylo a celkově humoru vůbec, jako šafránu. Jistě pár dobrých vtípku jsem tam našel, třeba když měl Plankton uspat pohádkou Patricka, nebo když Spongebob tvrdil, že je Patrick platný člen pro tým, protože je loajální, ale celkově jsem se bavil opravdu jen místy a na to u Spongeboba prostě nejsem zvyklý. Ani ten příběh neměl takové grády, jako třeba předchozí film, nebo seriál a celá pasáž na souši, zkrátka ta 3D animace mi k tomuto dílku vůbec nesedla. Jistě bylo fajn mít jako jednu z postav Antonia Banderase, ale upřímně David Hasselhoff a jeho pět minut v životní roli v prvním filmu strčilo celého Hambivouse s přehledem do kapsy. Ani se nekonala žádná šílená písnička (třeba zase něco o blbém Burákovi), nebo nějaký moment, který by mě nějak silně vtáhl, nebo oslnil. Takže když to shrnu rozhodně zatím nejslabší vystoupení houby ze Zátiší Bikin, za které si ode mě poprvé vysloužila jen průměrné hodnocení, protože tohle podle mě ani u skalních fanoušků na víc jak na 5/10 mít nemůže... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Více pro děti a méně šílené, než stále geniální jednička či seriál. I přesto je ale koeficient zábavy stále hodně vysoký a u některých scén divák jen marně přemýšlí, jaké drogy si tvůrci právě vzali. Jen ten příběh byl i na tak krátkou stopáž až moc jednoduchý a ke konci už se to tak spíše vleklo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se SpongeBobem. Vůbec jsem nečekal co mám od podobného filmu očekávat. Zpočátku jsem se bavil více než královsky, protože je to tak dementní, až je to vlastně geniální. Ta spršť originálních a ustřelených scének, mě ohromila. Film ovšem nezvládne svou stopáž, nápady začnou docházet, více se přešlapuje dějově na místě a závěrečný Avengers styl mě téměř urazil. Naštěstí před titulky proběhne rap dance mezi mluvícím delfínem a houfem racků. 70% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Druhý film se SpongeBobem je dělaný z velké míry pro děti. Proto se tu najde spoustu situací, které dospělý divák neocení. Ten kdo má SpogeBoba opravdu rád takové přešlapy přehlídne a užije si ho. Opravdu se tu našlo spoustu humorných situací (a tím myslím opravdu hodně), díky kterým si nakonec u mě vybojoval čtyři hvězdičky. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Druhý celovečerák ze SpongeBob univerza ještě víc ambivalentně balancuje mezi infantilní trapností a nekompromisně mistrovsky vypointovanými groteskními gagy s mnohdy až nekorektním humorem, jejichž perkusní absurdnost málokdo dokáže vystát bez toho, aniž by nehulákal smíchy anebo mu z toho nepukla bránice vejpůl. Bodejť, není se lecčemu divit, jelikož Houba na suchu' je excentrickou kombinací žánrů - pro mnohé simplexní patvar, pro mne extrémně zábavná postapokalyptická dobrodružná detektivka hraničící s teatrální parodií, kde se jen tak mimochodem cestuje v čase, a prostřednictvím libozvučné rytmiky kupodivu až moc rychle odsýpá a dokáže si udržet konceptuální konzistenci - takže zábavu si užijí jak ti nejmenší caparti, tak i evolučně vyvinutí jedinci.... Takže by bylo záhodno konstatovat, že jde o takřka perfektní animák - leč veškeré ambice mrví hraná část snímku, bez níž bych bezpochyby ani na okamžik neváhal nad pětikvaltem. Vy výsledným resumé jde o neskutečnej komediální náser, který má sice hafo dysfunkcí, ale v němž zároveň bizarnost nezná hranic - což já mülujem. Tvůrci maj LSD obsesi, a já jim tyhle halušky naprosto žeru. Český dabing povinností.... VERDIKT: 7,9 sépiákus rektus z 10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Původní seriál SpongeBob v kalhotách vznikl už v roce 1999 a v roce 2004 na něj navázal celovečerní film, který byl tehdy plánován jako definitivní tečka za celým příběhem živé houby a jeho přátel. Nickelodeon si ale nakonec vydupal pokračování seriálu a tak seriál běží dodnes (tento podzim došlo na již jeho 13. sérii) a v roce 2015 došlo již na druhý film SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. A i přesto, že se oba tyto celovečerní SpongBobové od sebe zásadně liší, základní kostra spočívající v šíleně funkčních nápadech, bravurně vystavěných přehnaných (v dobrém slova smyslu) gagů a zároveň skutečně zábavném dobrodružství zůstává v podstatě stejná. Druhý filmový SpongeBob je prostě a jednoduše filmová šílenost, která je procpaná tolika šílenými nápady, které ale záhadným způsobem drží pohromadě. Na kombinaci původní animace (která je navíc v tomhle případě okořeněna tak trochou animace počítačové, ale o tom až později) a reálných kulis se u druhého filmu staví podstatně více, což má za následek fakt, že hlavního záporáka Hambivouse hraje Antonio Banderas. A do toho všeho SpongeBob 2 obsahuje úvod vystřižený jako z válečného filmu (odkazování a parodie jde tvůrcům v tomhle případě nadále náramně), post-apokalyptický svět, cestování v čase a delfína, který hlídá soudržnost vesmíru. A do toho všeho se tu v roce 2015 šilo už do tehdy populárních komiksů a SpongeBob a jeho přátelé se tak ve finále stanou superhrdiny, kteří by se dost možná vyrovnali i Avengers. Je ale vůbec možné, aby tohle všechno drželo pohromadě a zároveň to nefungovalo jako strašná blbina? Překvapivě skutečně ano! Druhý celovečerák naštěstí vznikl ve vrcholné tvůrčí formě, kdy jsme i druhého filmového SpongeBoba obdarováni neskutečnou dávkou v tomhle případě až skutečně šílených gagů, ale gagů tak šílených, že jsou prostě neskutečně zábavné. I druhý SpongeBob za mně dodnes splňuje představu pro ideální rodinnou podívanou, kdy se budou bavit mladší i starší diváci. Při vší té šílenosti se zároveň film opět snaží procpat poselství o síle přátelství, důvěře či týmové spolupráci a i v tomhle případě to překvapivě funguje! Pořád je to film ve kterém je Delfín, jenž umí střílet lasery z čela a ve kterém zpívají CGI rackové. Jenomže tahle šňůra šílených nápadů opravdu funguje a tvůrci jsou schopni mnohokrát překvapit a už tak nastavené měřítko šílenosti posunout ještě výš. A zároveň mají ve finále veškeré ty šílenosti reálně opodstatnění. I proto je Houbu na suchu velmi nevhodné odsoudit jako nefunkční mišmaš. Druhý filmový SpongeBob se v roce 2015 vydal tak trochu jinou cestou než jeho o 13 let starší předchůdce a přesto základní DNA zůstalo stejné a opět to skvěle fungovalo- Druhý film vznikl ve vrcholné formě a i když nedorazil vrcholný milník animované produkce, dorazil alespoň dost dobrý zábavný animák, který vznikl dost možná též ve vrcholné formě celého SpongeBob fenoménu. Jde o poslední SpongeBob film jehož premiéry se dožil jeho tvůrce Stephen Hillenburg a a své slavné hrdiny zde představil v tom nejlepším možném světle. Jedna z nejzábavnějších šíleností posledních let! () (méně) (více)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Přináším vám dobrou zprávu! Konec světa je už skoro u konce! '' --- Příběhy žluté houby nezaměnitělně dabované Janem Maxiánem, hvězdice Patrika, pana Krabse - majitele to fástfůdu U křupavého kraba v Zátiší Bikin i proradného Planktonu na který ani v daleké budoucnosti nešijí oblečení - coby seroš díky dětem neminuly ani mne. A už jsem to psal u svého komentu u seriálu - není to šálek mého čaje resp. druh hambáče co mám rád. Ale voda hloubí kámen tím, že dopadá často a to nejen v Zátiší Bikin a tak i já doznávám jistých názorových změn a už jen fakt, že řadu z těch bizarních figurek dokážu pojmenovat svědčí o tom, že se mi seriál dostal hlouběji pod práh vnímavosti než jsem čekal. A tak jsem dnes s dětmi skoukl tento film. Dojmy jsou jako ze seriálu. Ovšem s vědomím, že tento díl má 92 min. V celku se jedná o naprostou slátaninu ovšem oprostíme-li se od logiky, lze ve filmu najít až neskutečné množství hlášek a průpovídek,které však fungují spíše jako jednotlivé kousky než, že by to celé držely jako celek. Surrealismus má k filmu blíže než by se dalo čekat a některé scénky smrděly až Monty Pythonama... Až jsem se sám někdy divil co dokázali tvůrci vymyslet a hodit na obraz :-). A tak dávám za tři falešné recepty na krabí hambáče z budoucnosti. * * * ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nechápu nízké hodnocení. Zvolený příběh bez problémů pokryl celou filmovou stopáž, nenarušil seriál a nese se plně v jeho duchu - jak z hlediska postav, tak z hlediska děje. Především část NA SUCHU je totální pecka, od super-schopností až po navracení vyvrženého živočicha zpět do moře, u kterého jsem řvala smíchy. ()

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama