Reklama

Reklama

Tripp je středoškolák, kterého baví přestavovat stará auta na monster trucky. Jednoho dne objeví neuvěřitelnou věc - podivného tvora jménem Creech! Aby nového uličnického kamaráda skryl, zavře ho Tripp pod kapotu svého nejnovějšího auta - ze kterého se tak stává opravdový MONSTER truck! Společně se tahle dvojka vydává na divokou a nezapomenutelnou jízdu, jejímž cílem je najít ztracenou Creechovu rodinu. Monster Trucks je dobrodružství plné humoru a akce, které jen tak nezpomalí. (Magic Box)

(více)

Recenze (71)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl podobně dobrý rodinný film, který je zároveň naprosto strašnou blbostí. V tom dobrém slova smyslu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,119 // Otvárací Víkend v USA: $10,950,705 // ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kto má o zápletke tohto filmu len bizarné informácie o chobotnicovej obludke skombinovanej s Transfomers (a s pitím motorového oleja), bude prekvapený, aká obyčajná (v dobrom?) nakoniec táto snímka je. Ústredné príšerky sú vymyslené vskutku originálne, ale inak je scenár priemerný, plný klišé a predvídateľnosti. Takže kto čakal dvojhodinovú nonstop WTF jazdu, zostane zaskočený štandardným prístupom, aký filmári zvolili. V podstate je to E.T. – Mimozemšťan, akurát na pár miestach jemne inovovaný, aby sa nepovedalo. Naozaj neviem, čo si od tohto filmu kto sľuboval, keď doňho narval 125 miliónov dolárov a najväčšími hereckými hviezdami sú tu Rob Lowe, Danny Glover, Barry Pepper a na T-800 sa podobajúci (vážne) Holt McCallany. Akože, nechápte ma zle. Je to fajn, pekný, príjemný a celkom zábavný rodinný film. Pobaví a občas možno dokonca jemne rozosmeje (grcky grcky). Ale skutočne nechápem, ako niekto mohol vraziť toľké prachy do niečoho tak jednoduchého. Naozaj tu niekto čakal miliardový trhák, ktorý sa stane prvým stavebným kameňom pre celú sériu? Skutočne? Od tohto? ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně dělané pro děti, protože se hlavní hrdina chová občas dost prapodivně a přesně takový humor je dělaný jen pro ty menší, ale jinak se mi ten nápad docela líbil a byl chvílema také zajimavý. Pěkné autíčko :P ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Síce blbosť, ale dá sa to pozrieť a na niečom sa aj zasmiať. Príbeh, či postavy ničím neprekvapia a nič moc prevratne alebo pútavé sa okrem netradičného nového priateľa neudeje. Samotná akcia tiež moc neohúri a je to cielene očividne pre mladšie publikum, ale ma to fajn atmosféru, film plynie ako voda, takže sa to dá pozrieť. 55% - 3* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat. Rodinná, nenáročná podívaná, která asi nikterak nenadchne, ale mě osobně ani nikterak neurazila. Děj je triviální i pro děti, humorných scén by se tu taky dalo napočítat na prstech jedný ruky, ale přesto je to koukatelný. Všechno totiž zachraňuje celkem roztomilý stvoření, který chlemtá ropu a zároveň je ( doslova ) součástí vytuněnýho Monster Trucku. Děti si tuhle potvůrku nejspíš zamilují, ale já už nejsem dítě a tak to tenhle stvor se svojí rodinkou neutáhne na víc jak 2 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rodinná zábava jako vystřižená z osmdesátých let. Nikdo by se moc nedivil, kdyby byl pod ní producentsky podepsán Steven Spielberg. A nikdo by se nedivil, kdyby Svěrákovci podali žalobu, že jim námět o Ropácích kdosi v zámoří bez jejich svolení "rebootoval". Jak už jsem zmínil v úvodu, film jede v kolejích osmdesátkových bijáků pro celou rodinu, při jehož sledování si vzpomenete třeba na Goonies. Tomu odpovídá rozsah i obsah příběhu, který je velice prostinký. Mladík Tripp se skamarádí s hodnou potvorou s chapadly, která se živí ropou. Mladík vědom si toho, že o život jeho nového kamaráda usiluje mocná naftová korporace vedená slizkým Robem Lowem, ukryje dobrotivé monstrum do svého trucku. Ten byl ještě nedávno na odpis mezi vraky, nyní je ovšem zásluhou Stvora "vytuněn" a ovládán jako nikdy předtím, takže skáče, leze po stěnách a vůbec vykazuje neobvyklé technické vychytávky. Film baví dost očekávaným způsobem, stejně očekávané je i jeho vyústění. Mistr Spielberg by jistě do něj vetkal vypointovaný humor, více legrácek i nápadů. Rozhodně se film za svoji trikovou složku nemusí stydět. Digitální potvora je sice trochu obyčejného vzezření, děti asi nejspíš nebudou po ní šílet a dávat si ji na batohy a penály, ovšem to, co má plnit, to si plní. A není ve filmu jediná svého druhu. Po vzoru všech správňáckých rodinných filmů celá stmelená parta na závěr podnikne velkou záchrannou akci. Chris Wedge si poprvé režijně vyzkoušel hraný film. Má za sebou na poli animáků značné komerční úspěchy, třeba Doba ledová a Roboti jsou filmy, se kterými slavil v minulosti velké úspěchy. O tomhle jeho počinu se to říct nedá. Ne, rozhodně není špatně zrežírovaný a zahraný. Herecké obsazení nižší svítivosti přesně odpovídá duchu filmu. V hlavní roli neokoukaný Lucas Till, jeho kamarádku hraje hvězdička Jane Levy, ano, ta, co čelila slepému starci v hororově pojatém Don´t Breathe (Smrt ve tmě), další herecká skvadra přesně vystihuje pojetí filmu. Jen tenhle film v podstatě nenabízí nic výjimečného, co by jej oddělilo od rodinné produkce dávnověku, která to měla v současné nabušené konkurenci zatraceně těžké, aby uspěla. Nudné odpoledne ovšem zaplácne více než spolehlivě. 6/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Blbůstka pro děti, ale mně to na odreagování stačilo. Příšerky dost povedené, skvělé efekty a jako třešnička na dortu, roztomiloučká Jane Levy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

V rámci filmovej ponuky pre rodiny je toto podľa mňa pozerateľné. Pokiaľ čakáte originálny koncept a zaujímavý príbeh, tak to ignorujte, ale celkovo mám pocit, že ako jednoduchá jednohubka s príbehom, ktorý je pozerateľný "Monster Trucks" funguje celkom dobre. A dokonca mám pocit, že občas aj majú miesta, ktoré celkom vo filme oceňujem. Ako napríklad fakt, že si Tripp postupne vybuduje cestu, ku svojmu nevlastnému otcovi alebo silu priateľstva a podobne. Úprimne si ale povedzme, že úplne všetky postavy vo filme sú klišé a videli sme ich miliónkrát. Čím to teda podľa mňa funguje ako pozerateľné? No v prvom rade musím priznať, že pravá ruka nášho zloducha Burke je podľa mňa skvelý. Aspoň ja som si ho užil. Možno práve preto, že on sám si užíva, aký je reálne parchant a dokonca aj jeho gesto mi pripomína spokojného chlapa, keď všetky zákerné plány idú tak ako majú. Toto je paráda sledovať. Plus aj niektoré naháňačky a možnosti týchto tvorov sú zaujímavé. Jediné čo ma skutočne prekvapilo je fakt, že nikoho počas celého filmu nenapadlo, že vďaka týmto bytostiam by sme mohli skončiť s problémami s ropnou škvrnou. A mohla by opätovne planéta dýchať. Veď sa živia ropou. To nikoho nenapadlo? Inak mám pocit, že je to film do pohody. Rozhodite sa sami. Určite to doporučujem viac, ako sa dívať na Natalie Portman v "Planetarium". Hodnotenie: C+ ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Zábavou na stejné úrovni jak Transhiters od Beje a příběhem podobný Herbiemu, akorát bez krásný Lindsay s nesympatickýma držkama. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, zde už propadá samotný nápad a pokud je vám více jak 10 let, ruce pryč. Příšerná, infantilní kombinace Transformers a E.T., která dokáže zaujmout opravdu jen ty nejmenší. A věřím, že i oni se raději podívají na jakýkoliv díl Transformers. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně typ filmu na nedělní odpoledne. Je to taková rodinná zábava s milým příběhem, není to sice nic převratného, ale u filmu se zabavíte, zasmějete se a po zkouknutí si řekne: „Jo bylo to dobrý, vyplatilo se strávit odpoledne u tohoto filmu.„ Jinak ale dobrý nápad s těmi neznámými tvory, kteří nakonec byli milí, bylo to fajn. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Po traileru sem se i celkem těšil ale nakonec sem dostal málo, zbytečně dlouhé to bylo potvůrka slibna ale chováni některých osob hrozné a příběh jemně nepovedený škoda. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taka detska blbina, ktora mi pripomenula film Herbie: Fully Loaded. Kladne postavy sa spravaju detinsky. Zaporaci struhaju zabavne grimasy. Dockame sa aj nejakeho moralneho ponaucenia. A hlavne roztomilych priser. Evidentne to stalo vela penazi. CGi su spickove. Automobilove nahanacky pôsobive. Ale cellkove pojatie ma nebavilo. Vôbec som sa nesmial a tym padom som sa nudil. Holt uz mam viac ako 12 rokov, co je asi hranicny vek cielovky tohto filmu. Za triky a nadhernu Jane Levy davam aspon 2*. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Už samotnej námět je dost absurdní a je to viditelně cílené spíš na děcka, čemuž odpovídá i scénář, který si s logikou příliš hlavu neláme. Honičky v monster truccích jsou ale zábavné a potvůrka v ústřední roli více než roztomilá. Lucase Tilla mám rád jako novodobého (a mnohými nenáviděného) MacGyvera, takže mě jeho prkennější herectví nepřekvapilo. Ze začátku jsem měl naopak trochu problém s Jane Levy, ale i ta se nakonec vybarvila. Na jedno zkouknutí dobré, ale vlivem jednoduššího a na menší děcka zaměřeného příběhu a vynuceného přehrávání to na dospěláka tolik nefunguje (jako např. E.T.). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred 30timi rokmi by išlo zrejme o hit medzi mladými. Lenže pred 30timi rokmi, by zrejme nevznikol z dôvodu nedostatočných trikových technológii a pokiaľ áno, asi by to nedopadlo na pohľad dobre. Ide o klasickú ,,spielbergovinu,, ( ak môžem tento žáner takto nazvať ), akoby časom prenesenú do dnešnej doby, ponúkajúc non stop zábavu, s negatívom jediným. A to tým, že si vlastne dnešného diváka nenájde ( viď tržby ). Možno pred 30timi rokmi. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Komedie nevím, ale pěkný rodinný film to rozhodně je. Navíc s parádními efekty. Příběh pěkný a jednoduchý, aby si ho užili i prckové. Celé je to cílené spíš mladšímu publiku. Příšerky pěkné, akce hravá a hlavní hrdinové v poho. Já se u toho bavil a dávám 80% :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se nám nějak množí filmy s monstry v hlavní roli, ale musím říct, že zrovna snímek "Monster Trucks" je jeden z těch slabších. Monstrum samo o sobě je krásné, digitálně parádně zvládnuté, ale živí herci nejsou nijak skvělí, což je dáno i naivním a předvídatelným příběhem. Škoda. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

A just to nadhodnotím. Normálně bych dala 4, ale že se tu objevilo tolik sucharů s extrémě nízkým hodnocením... Byl to celkem pohodovej příběh s vtipnými vsuvkami a roztomilými zvířátky. Prostě něco jen tak na pobavení. ()

Související novinky

Které loňské filmy měly největší zisk?

Které loňské filmy měly největší zisk?

08.04.2018

V Hollywoodu se (stejně jako v kterémkoliv jiném byznyse) zásadně rozlišuje mezi tržbami a ziskem. Když váš film vydělá 100 milionů dolarů, můžete slavit i křičet zoufalstvím - vždycky totiž záleží… (více)

Reklama

Reklama