Reklama

Reklama

The Banshee Chapter

  • Německo Banshee Chapter - Illegale Experimente der CIA
Trailer

Obsahy(1)

V horore s občasnými prvkami "found-footage", mladá reportérka odhaľuje zvrátenosť tajných testov CIA. Reportérka Anna sa snaží vyriešiť záhadné zmiznutie jej priateľa, ktorého zaujímali experimentálne utajené testy CIA, a drogy, ktoré predtým skúšali na ľuďoch. Tieto látky, o ktorých oficiálne nikto nič nevie, vyskúšal sám na sebe. Anna sa postupne prepracúva k rôznym tajným informáciám a dokumentom, no sama sa pritom dostáva do smrteľného nebezpečenstva. (kubqo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Originální premise a velmi slušná atmosféra tenhle nadpřirozený found footage lehce vyzdvihuje do nadprůměru. Banshee Chapter má velmi obvyklé found footage putování a pomalu stupňuje atmosféru s pár slušnými lekačky (z níchž jedna je hodně efektivní). Já osobně tomuhle subžánru příliš neholduji,poněvadž roztřepané kamery nejsou nic pro mě, ale pro příznivce žánru určitě doporučuji. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Banshee Chapter“ se tak nad vodou skutečně drží, a tak tu necelou hodinu a půl celkem v klidu zvládnete a užijete si ji, aniž byste museli nějak trpět. Ano, je to found footage a trikově je to velmi slabé, nic zde neuvidíte, ale forma příběhu sedí, a kdyby to odhalování nebylo tak křečovité, tak by se to vyšplhalo i na vyšší hodnocení. Jsem rád, že někdo ještě má nápady, jak found footage trochu oživit. Není to skvělé, ale možnosti zde jsou a třeba je někdo opravdu využije. ()

Reklama

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý pokus se zařadit mezi nespočet podobných filmů na bázi found footage a dalších způsobů jak strašit obecenstvo. Tady se to nedařilo ani z daleka. Nesympatická hrdinka, která se plná odhodlání vydá hledat pohřešovaného kamaráda, kterého tajně miluje, Nechci být sprostý, ale tohle se mi tedy příšerně nelíbilo. Slabé a laciné... 10% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovecraft? Aha, tak to mám mnohem raději Gordonovo Ze záhrobí. Zpočátku jsem hodně bojoval, abych film nevypnul. Nakonec nejde o úplnou tragedii, ale ani nic světoborného se nekoná. Oni přicházejí! Akorát divák (zejména neznalý Lovecraftovy povídky) zřejmě netuší odkud - z Astrálu? Z temné strany lidské duše? Z druhé strany? Ze záhrobí? Nebo že by E.T.? Což je nakonec jedno, jelikož film je postaven hlavně na lekačkách (dobře, děsivých, ale třísknout do bubnu a vymrštit ruku ze tmy umí kdekdo...). Nebudu snad ani řešit věčné pobíhání s baterkou a neschopnost postavit se nebezpečí. Průměrné, na jedno podívání dostačující. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Reportérka Anna sa rozhodne prešetriť zmiznutie jej starého priateľa, ktorý sa zaujímal o experimentálne testy CIA a účinky drogy vyskúšal na vlastnej koži, čím sa pridal k viacerým osobám o ktorých odvtedy nikto nič nevie. To, čo však začne postupne odhaľovať siaha nielen na hranice jej očakávaní, ale aj na hranice jej prežitia... Bohovsky príjemný malý horor od ktorého som skoro nič nečakal a nakoniec ma chytil zaujímavým príbehom, sympatickou hlavnou hrdinkou, slušným využitím found footage podpory, kvalitnými ľakačkami a viacerými mrazivými momentmi, ktoré napr. v porovnaní (láka ma k tomu ten „Chapter“ v názve) s nedávnym miliónovým hitom "Insidious: Chapter 2" fungovali imho lepšie a účinnejšie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Mezi ženskými hlasy v rádiu, které říkají čísla, zazní i čeština. (FritoleXx)

Reklama

Reklama