Reklama

Reklama

Elvira se během uvádění televizní hororové show dozvídá, že se stala jedinou dědičkou velkého sídla v Nové Anglii. Do domu se přestěhuje a časem zjišťuje, že je plný magických předmětů. Před tím, než se vyrovná se strašidelným sídlem, se ale musí poprat s nevolí starousedlíků, kteří jí vyčítají vyzývavý vzhled, ostrý jazyk a bezprostřední chování. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (27)

  • Prezident NBC Brandon Tartikoff chtěl natočit sitcom o Elvíře, ale Cassandra Peterson (Elvíra) chtěla, aby se postava objevila na velkém plátně ještě předtím, než se objeví v dalším týdenním seriálu. Obrovský úspěch filmu Pee-Weeho velké dobrodružství (1985) přesvědčil Tartikoffa a jeho kolegy z NBC, aby film financovali. (noelcoward73)
  • Komiks, který čte Billy (Frank Collison), je „The Amazing Spider-Man #299“ z dubna 1988 s názvem „Survival of the Hittist!“. (noelcoward73)
  • Joel Thurm, dohlížející producent filmu, se ve filmu objevil jako holič. (noelcoward73)
  • Skupina teenagerů nebyla v původní verzi scénáře, byla přidána na naléhání vedoucích studia, kteří chtěli, aby film oslovil dospívající publikum. V důsledku toho se mnohým dalším postavám role výrazně zredukovaly. (noelcoward73)
  • Malé město Falwell v Massachusetts je ve skutečnosti Midwest Street ve venkovní oblasti studia Warner Bros. To bylo pojmenováno po kazateli Jerry Falwellovi. (noelcoward73)
  • V letech 1986 a 1987 vydala společnost Marvel Comics komiksovou adaptaci tohoto filmu ve velikosti časopisu. (noelcoward73)
  • Elvíriny (Cassandra Peterson) šaty jsou střižené specifickým způsobem a její vlasy jsou vzadu dlouhé, aby zakryly jizvy po popáleninách, které má Peterson na krku a ramenou po nehodě v mládí. Peterson žertovala, že její kostým Elvíry ukazuje jen to dobré. (noelcoward73)
  • Pravou rukou a dublérkou Cassandry Peterson (Elvíra) pro tento film byla Susan McNabb, která byla později považována za sestru Cassandry na stovkách Elviriných veřejných vystoupení. McNabb odešla do důchodu v roce 2005 po téměř 20 letech jako osobní asistentka Peterson. (noelcoward73)
  • Na obrazu Elvíriny (Cassandra Peterson) tety Morganny Talbot je ve skutečnosti Cassandra Peterson bez make-upu a černé paruky. Portrét namaloval Robert Allen Redding. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii na místech: Higgins-Verbeck-Hirsch Mansion na Square v Los Angeles, Burbanku, Fillmore, Montrose Bowl na 2334 Honolulu Avenue v Montrose a ve studiích Warner Brothers Burbank Studios a Raleigh Studios. Natáčelo se od 20. ledna do 18. března 1988. (noelcoward73)
  • Film je věnován Robertu Allenu Reddingovi. Redding byl nejlepší kamarád Cassandry Peterson (Elvíra), který s ní spolupracoval na vytváření vzhledu Elvíry. Zemřel krátce před dokončením filmu. (noelcoward73)

Reklama

Reklama