Reklama

Reklama

Trůn egyptského vládce obsadil nemilosrdný bůh temnoty Set (Gerard Butler). Kdysi mírumilovné a prosperující impérium se kvůli němu zmítá ve válce, chaosu a strachu. Setově krutovládě si troufá vzdorovat jenom hrstka odvážných povstalců. Překvapivé spojenectví s cílem zastavit Setovo řádění nakonec uzavřou obyčejný zlodějíček Bek (Brenton Thwaites) a mocný bůh Horus (Nikolaj Coster-Waldau). Jejich dech beroucí dobrodružství a boj proti Setovi a jeho krvežíznivým poskokům je zavede do podsvětí i na nebesa. Smrtelník i bůh musí projít zkouškami odvahy i obětavosti a postavit se monstrům, o kterých smrtelník do té doby pouze slýchával. Jinak nebudou mít nejmenší šanci nakonec zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (717)

verbal 

všechny recenze uživatele

Po opravdu, ale opravdu bolestivém kurvení řecké mytologie Prsy Džexnem jsem byl značně tutenskeptický. A do jisté míry kleoprávněně. Do digitálního mrdníku pastelově vybarvičkovaných Sdružených barev Egypta tu taky napochodoval vyhřátý homopanteon nilských božstev, aby pubescentnímu vytlemenci ukázal, zač je toho MTv, a připravil mu žužu dobrodružstvíččččko, při kterém by nejeden egyptolog intenzivně dumal, jak v hieroglyfech napsat „slaboduchý pičus“. Nicméně… Ten náctiletý buznič je tam tentokráte spíše jen do počtu a film si pro sebe urvali slizce mačistický Žérár Řiťler a hlavně spanilý Mikuláš Zelinář – Aules, na němž paradoxně s potěchou spočine i oko zarytého odpůrce brázdění mužských rekt. A tihle kočkující se bohové jsou tak nějak docela odsejpající, sem tam i nápadití a poměrně dost akční, až jeden zapomene na homofobní předsudky a ten kýbl popkornu u toho sežere vcelku bez dávení. Prostě takový přiblble zábavný Souboj mumií, něco, jako když hodíte kupírovanému Anubisovi do podsvětí Cheopsovu stehenní kost a on ji s rozverným vrtěním zbytku šakalího ocasu aportuje. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo znesiteľná fantasy báchorka. Alex Proyas si chcel proste natočiť svoj Súboj titanov. Samozrejme, dejom je to volovina a znalci egyptskej mytológie by mali utekať opačným smerom... ale má to sympatických borcov a krásne bohyne, veľmi rýchlo to odsýpa a tie triky nie sú až také príšerné, ako sa zdalo z trailerov. Plus teda je to triumf dizajnu - kostýmy, rekvizity, dekorácie, všetko pastva pre oči. Veľkolepá hudba úspešne kopíruje Goldsmithovu Múmiu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem přemýšlel, jak tenhle film hodnotit, tak jsem se podíval na hodnocení zánovního Souboje Titánů, kterému jsem dal tenkrát čtyři hvězdičky. Jenže pak mi došlo, že tam tu jednu hvězdičku dostala Gemma Arterton, která se tam předváděla, jak jenom mohla. Tady těch kočiček na mé oční bulvy přeci jenom moc nebylo. Přestože byly, ale nic, co by oslnilo. Na druhou stranu je to přesně to, co si pod takovým filmem dovedete představit. Jen s tím rozdílem, že Alex Proyas není žádné béčko, a tak z Bohové Egypta udělal nejenom fantasy, ale chvílemi i sci-fi. A musím říct, že mi to nevadilo. Příjemná a fešná odreagovačka, která příběhově ulítává snad každou další minutou. A je to dobře. Protože dopředu nevíte, čeho se dočkáte. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem peklo, dostal jsem snesitelný průměr. A především potvrzení, že Alex Proyas zvládne solidně jakoukoliv látku. 140 mega je na filmu vidět, výprava je skutečně opulentní a celé to vypadá mnohem zajímavěji a působí atmosféričtěji než v trailerech, bohužel mizerná kvalita triků zůstává. Potěší i fakt, že Bohové Egypta jsou nakonec spíš pohádka než drsná a seriózně se tvářící fantasy, takže se jim dá odpustit jistá naivita a občasná nelogičnost. Příběh odsýpá překvapivě rychle nejen díky tomu, že se každou chvíli s mění prostředí nebo se objeví nějaká nová a obvykle vydařená potvora, ale i díky sympatickým hrdinům a v rámci možností dobrým hercům. Butlerův záporák je fajn, Waldau je jako hodný bůh, který musí trošku dospět, ještě lepší, a navíc se tu motá pár moc pěkných hereček. Takže nestydím se říct, že jsem se celkem bavil. Nebudu tvrdit, že to je dobrý film, ale jako velkolepý výplach v kině poslouží bez problémů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $31,153,464Tržby Celosvetovo $150,680,864Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,336,841Tržby za predaj DVD v USA $8,002,664║ utrpenie, po prvej hodine som už uvažoval či si pri tom radšej nezdriemnem, ach, takýto tuctový béčkový mišung som nečakal, dosť mi to pripomenulo dejovú prázdnotu Transformers 4 ale tu ešte na vrch nefungovalo vôbec nič, herci bez iskry, zápalu ani Butler moc nepomohol, plus triky ako z béčkového filmu, asi najhoršie čo som kedy videl na poli Ačkových filmov s vysokým rozpočtom cez $100 milliónov /videl v kine: 25%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jak spáchat komerční sebevraždu. 1) Vyberete si námět, který bude zajímat pár fanoušků Igora Chauna 2) scénář necháte napsat chlápky, co prznili Drákulu a nechali Vina Diesela lovit čarodějnice 3) obsadíte to prkennými herci a těm, kteří prkenní nejsou, necháte napsat absurdní lajny a pro jistotu je oblečete do pytle od brambor 4) povoláte režiséra, který budget rozpustí do přehlídky neuvěřitelně přeplácaných digitálních setů, kde skoro žádný pohyb kamery nepůsobí přirozeně. Zbytek už se udělá sám. Po hodině mě přestalo bavit se smát té pekelné naivitě, čímž to celé ztratilo kouzlo. Dokonce ani přehlídka macatých poprsí a doběla vypraných egyptských božstev to nečiní o nic více milosrdným. Nejabsurdnější blockbuster roku 2016, o tom žádná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD TÉTO CHVÍLE NEMŮŽE BÝT POSMRTNÝ ŽIVOT ZASLOUŽENÝ ŽÁDNÝM ZLATEM, ALE DOBRÝMI SKUTKY, SOUCITEM A VELKORYSOSTÍ“…“ /// Potěší, že v tý záplavě digitálních efektů nezapomenou na špetku ftipu. Příběh je mozaika z dobrodružství, který už jsme jinde viděli a tak se aspoň snažej vyrazit dech novejma kouskama z ošatky CGI, ve který není prostor na emoce. „No a jakej z toho máš pocit?“ (ty vole já fakt neví… ale čekal jsem větší mrdu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dosud mi při žádným filmu nezkapalněl mozek a nevytekl ušima. 2.) Nikolaj Coster-Waldau je (můj) Bůh! 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Lionsgate/Summit // Počet premietajúcich kín v USA: 3,117 // Otvárací Víkend v USA: $14,123,903 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Proyas je bohužel režisér sestupný a doplácí na to i film. Bohové Egypta měli poměrně potenciál, poněvadž Egyptská mytologie je více než zajímavá a správně mysteriózní, ale zbytečný a né příliš hezky vypadající Digi bordel kazí z filmu dojem. Místy se film tváří až moc naivně a vše prvoplánově vychází, tak jak se tvůrcům hodí, nad čím moudrý divák pouze zakýve hlavou, ale objevil jsem si zde i plusy. Scéna s hádankou, s pastmi, velkými červy, či svůdná " Elektra" a sympatický " Jaime" nikoli king slayer, ale lion slayer, určitě potěší znalce seriálů. Naštěstí je film dostatečně zábavný a nedochází k nudě, přesto docela šedý průměr. Potěší i Butler, kterému záporné role sedí. 55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Je to len šalát!" Ježišmária to ale bola úžasná WTF chujovina! Ak sa tam nestalo voľačo extrémne divné každú minútu, potom ani raz. Triky sú otázne (niektoré super, iné ako zo seriálu Hviezdna brána), ale sú skoro všade. Pre mňa bolo dôležité, že boli čertovsky originálne. Väčšinu času som sa nestíhal čudovať a pozastavovať nad tým, čo práve vidím a rozmýšľal som, či Alex Proyas bral počas nakrúcania drogy a ak nie, tak či ich brali aspoň scenáristi, pretože TOTO proste normálny človek nevymyslí. K tomu tony nádherných hovadín a poriadne švihnutý strih; vo viacerých scénach sa stane niečo dôležité a vy čakáte, aký to bude mať dopad na dej a ono sa „zrazu“ strihne a postavy nevyzerajú, že by sa predtým niečo bolo stalo. Možno i vinou uponáhľanosti univerzum stráca logiku, takže zabité postavy ožívajú a nikto to moc nerieši. Vlastne to vôbec nerieši. Občas tvorcom utečú základné veci (močiarom sa brodí normálne vysoký človek i obor a obidvom voda siaha po členky). Pôvodne som chcel napísať aspoň pár logických kravín, ale potom som nad tým len mávol rukou, pretože ak by som to mal urobiť poctivo, bolo by to na 7 strán. Bože, mne sa to tak páčilo! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak já nevím, co ten Proyas hulil, ale jestli tohle všechno byl záměr, tak je zralej na odvykačku. Když-li pominu neoriginální příběh o černé ovci rodiny, šílený soundtrack (nejsem si teď jistý, ale místy mi to připomínalo Asterixe a Obelixe: Mise Kleopatra, jindy mě z toho prostě jen bolela hlava) a nakonec i to znásilňování Egyptské mytologie, zbude sice pár hezkých žen (Elektra!!!), sympaťák Jamie Lannister a relaxující Butler (který hraje vždycky jenom jeden typ postavy - Butlera), ani ti to ale nedokážou vytrhnout výš než do vod prachobyčejného letního blockbusteru. Bohužel navíc jednoho z vůbec nejprůměrnějších k tomu. S jedním vypíchnutým okem vidím zkrátka jen tuctovou fantasy, o to víc se teď ale budu těšit na ten Warcraft. 2016 nakonec přece jen bude patřit fanboyům. Což nemusí být nutně špatná věc, tedy pokud jste jedním z nich. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Klystír mozgu ružovým olejom, mimoriadne zábavný, svižný, nebolestivý a voňavý ale predsa klystír, ktorého najväčším problémom je, že neznalí egyptskej mytológie nepoberú niektoré súvislosti (Apop, podsvetie) a znalých ten klystír bude bolieť viac než neznalých. Originálny príbeh je predsa len lepší (golden penises and semen trial including). 6/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pár let nazpátek vzniklo v rozmezí dvou let asi pět ambiciózních filmů o invazních mimozemšťanech, všechny dopadly katastrofálně a od té doby nevznikl žádný nový. 300 odstartoval něco podobného na historické půdě a mám takový pocit, že Bohové Egypta zapříčiní ten konec. Butler hrál mimochodem v obou zmiňovaných filmech. Náhoda? Nemyslím si. Film s tak brutálně nudným dějem a přitom dvouhodinovou stopáži, že nebýt tam občas chtěný i nechtěný vtip, je to stravitelný jak seno. Nadprůměrný rozpočet padl na herce a zbytek na triky, se smysluplným scénářem se nikdo moc neobtěžoval, takže zde máme půlhodinové pochody plné zbytečných žvástů, románků a vztahových krizí, které vytrhává z letargie instantní digitální akce, při které všechno okázale desetkrát vybouchne a spadne, aby se za patnáct minut zase někam šlo a zbytečně se u toho žvatlalo. Butler na mě působil dojmem, že si před každou scénou dal lajnu kvalitního koksu a celý projekt pouze trollil a Lannister je zde k nerozeznání z Her o sestry, akorát tady měl patrně o pár decimetrů větší péro. Pak je zde jakýsi stále se usmívající a šlechetné pózy házející kretén - člověk, který dvakrát pokoří hlavolam, což je jeden z mála zábavných okamžiků celého jinak nudného filmu, aby zachránil mrtvou, přesto nadále obdobně šlechetnou přítelkyni. K vidění je i bohaté portfolio egyptských bohů a jejich velmi ojedinělé šarvátky a vše zastřešující bůh Re, který je zde vyobrazen v podstatě jako křesťanský Bůh, akorát drží solární kulomet a jezdí po oběžné dráze na železné lodi, takže je vlastně zhruba stejně tak realistický, a bojuje proti nějakému démonovi, kterého patrně sám stvořil, ale proč nezabít celý život každodenním bojem proti démonovi, který mě absolutně vyčerpává, nebaví, či přímo sere. Zbytek děje se týká podmínek vstupu do posmrtného života, což scénárista tak dlouho definoval, až se do toho sám zamotal a zhruba půl hodiny před koncem a třiceti návštěvách podsvětí nedávají pravidla smysl ani samotným postavám včetně správce Anubise, natož divákům. Výše zmiňovaného démona nakonec využije nafetovaný Butler k získání nesmrtelnosti tím, že otcovi Reovi sebere solární kulomet a démona vypustí na Zem, aby úplně každého a úplně vše zabil a zničil, včetně podsvětí, kam se jednoduše nemá jak dostat, ale dostane, protože scénárista si tou dobou už hodil dávno mašli ze zoufalství a dopisoval to za něj pětiletý syn. Takže ještě jednou, Butler chce věčný život a věčnou vládu nad Egyptem, tak vypustí démona, aby celý ten Egypt zničil a všechny v něm zabil, včetně jeho samotného, ačkoliv mu už dávno bez opozice pohodlně vládl. Pak se ale zcela logicky objeví v plné polní Lannister a pomocí sebedůvěry vše uvede do pořádku po epickém CGI souboji dvou létajících Power Rangerů. Nastává happy end a všechny hlavní postavy, které v průběhu filmu umřely jednoduše oživnou, aby náhodou některý mentálně zaostalý fanoušek filmu nebyl smutňoučký. No a ve vzduchu naštěstí není ani v nejmenším cítit potenciální pokračování, protože přeživší tvůrci, kteří si v průběhu tvorby nehodili mašli a nepřenechali práci na projektu svým pětiletým synům, a že jich bylo minimum, zřejmě tušili, že na tak kolosální sračku už příště nikdo při smyslech nepřijde ani zadarmo a pokud si s těmi 3,5 miliardami Kč vytřou raději prdel, bude to zřejmě lepší investice. 40% () (méně) (více)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Totální fiasko. Snímek Gods of Egypt jde cestou superhrdinských filmů poslední doby a vévodí mu tak naprosto prostoduchý scénář, který se alespoň trochu snaží vylepšít pomocí trikových orgií. Leč nezdařilo se. CGI je používáno opravdu hojně a v takové míře, že tím divák naopak začne být otráven. Navíc není ani příliš kvalitní a většina efektů má tak mnohem blíže obyčejné počítačové hře než filmu. Na snímek jsem se podíval jen z toho důvodu, že jsem velký znalec egyptské mytologie a zajímalo mě tak, jak si s jejím ztvárněním tvůrci poradí. Z tohoto hlediska se zas o takový propadák nejednalo, i když nad charaktery některých bohů jsem přesto musel kroutit hlavou. Ve výsledku tedy není příliš co pochválit a Gods of Egypt může být za jednu hvězdu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to tak milé překvapení, že bych skoro chtěl napálit čtyřku, ale nechám to v sobě ještě chvíli bobtnat. Vzbudilo to ve mně dítě které kdysi hltalo Sommersovu první Mumii, a to mi na to ani nemusí být osm jako tenkrát. Škoda, že to nemělo rozpočet půl miliardy, pak by to bylo něco absolutního, takhle pěkný animák, ve kterém občas běhá živá hlava, každopádně skvěle pracující se svým námětem a bájno-pohádkovou stylizací. Bohužel na herce měl Proyas špatnou ruku, titáni potřebují větší charisma. 70 % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"THIS IS SPA-er-EGYPT!" Jo, je to blbina, leč zcela a naprosto v tom sympatickém smyslu, kdy si člověk (tedy já) netrhá zoufalstvím vlasy jako u nového Souboje a Hněvu titánů. Vizuálem mne sice až tak neuhranul (na to ty morfy a zbroje příliš připomínají komiks), ale jinak je to takové sympatické jednoduché erpégéčko, kde se postupně rozrůstající (anebo zmenšující) výprava plahočí za hrdinským kvestem, přičemž si jednotlivé postavy řeší celkem vtipně vztahy mezi sebou. Předvídatelné až běda, přesto to funguje. A navíc, co si budeme namlouvat, bohyně lásky je vskutku božská. Krom toho mne potěšil Geoffrey Rush, jeho bůh Slunce Re má tu správnou božskou auru jako měl Zeus Lawrence Oliviera ve starých Titánech. Update: Po porovnání s Warcraftem dospívám k závěru, že se mi to vlastně líbilo víc, zeleným jsem nadělil ***, takže tady zvednu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Připravil jsem se na Anubise dalmatina, Rea jakožto vlastníka vzducholodě na solární pohon i pyramidy ve tvaru krychle, takže mě nějaký ten drobný historický nonsens či mytologická nesrovnalost nemohly rozhodit. Zatímco poprsí špulící křoví mě docela oslovilo (od toho tam ostatně je), charismatu skoupý Lannister z Trocnova či Leonidas hrající si na Xerxese nikoliv a u chmatáka Thwaitese jsem si dokonce přál, aby sestoupil Apofis a udělal s ním to, co hladová krajta dělá potkanům. Nevadil mi scénář, který neměl ani cenu papyru, na kterém byl vytištěný. Skousl jsem i Proyasovu snahu vytáhnout mi měděnými dráty trikového bordelu mozek z dutiny lebeční. Vlastně v zásadě proti té pohádce nic nemám, jen mě ti různí starověcí bohové v moderních hollywoodských sandálech už poněkud unavují.. ()

Související novinky

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Gerard Butler se vrací do starověku

Gerard Butler se vrací do starověku

27.09.2013

V Řecku mu šlo válčení pěkně od ruky. Tentokrát se pro změnu vypraví do Egypta a zahraje si hlavního padoucha. Kultovní režisér Alex Proyas se poté, co mu studio Warner zatrhlo biblický epos Paradise… (více)

Reklama

Reklama