Reklama

Reklama

I Will Follow You Into the Dark

  • Velká Británie Into the Dark
Trailer

Obsahy(1)

Sophia (Mischa Barton) trpí vážnymi depresiami, lebo pred šiestimi mesiacmi jej zomreli obaja rodičia. Je presvedčená, že posmrtný život je len o samote a zabudnutí a že takýto život je bezvýznamný. Neskôr sa zapletie do nečakaného romániku s mužom menom Adam (Ryan Eggold). Keď sa Adam záhadne stratí v hlbinách strašidelného domu, Sophia sľúbi, že ho bude nasledovať, aj keby to malo znamenať, že musí vojsť do ríše smrti. (Kadas97)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak sa predsa len prikláňam k nižšiemu hodnoteniu. Názov je doslovný, čo je fajn, v temnote sa objaví niekoľko dobrých scén, jedna - dve dokonca takmer originálne. Netrvať to 4 hodiny, nebol by som už pri nich znechutený a za čakanie ich nečakal viac a viac. Nevadilo by mi, že Mischa hrá rovnako zle ako v časoch O.C.C, prekusol by som jej necharizmatického partnera, aj chovanie na hrane zdravého rozumu. Dúchárinám dokážem veľa prepáčiť. Táto nemá tempo. 50% ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Paradoxně úvodních 30 minut filmu, kdy se tak nějak nic nestalo bylo nejsnesitelnějších s mnoha přísliby zajímavého vývoje. Zejména vokál Mishy Barton by mě udržel klidně v metru o pár stanic dál než bych původně jel, kdyby namluvila destinační hlášky, leč jakmile dojde na jakoukoli situaci, kdy se má děj posunout dál, režisér získá konečně možnost ukázat, že režírování filmů s herci není jeho parketa a vzhledem k tomu, že film těží ze dvou věcí - vztahu ústředního páru a strachu z neznámého v druhé polovině - a ani jedna nefunguje, je těch 107 minut víceméně za trest. Souznění protagonistů nefunguje z toho důvodu, že nepravděpodobnost jejich zalíbení se snaží vyfutrovat mimodějovými záběry na instagramová vztahová klišé, se kterými se má divák ztotožnit a strach v polovině druhé se nedostavuje, protože postavy docela nenávidíte a navíc se chovají tak, že se nedá příliš uvěřit tomu, že se dožily tak vysokého věku. Celá ta paráda je korunována odporně sobeckým a rezignačním koncem, který jen potvrdil, že nikdo v tomto filmu si právem nezasloužil mé sympatie. Z kladů je třeba vypíchnout poměrně zdařilou práci se světlem a pár technicky impresivních scén. Pár je dvě. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nestvůrný kříženec slaboduchého romanťáku a pokusu o duchařský softhorror, navíc sadistickým režisérem (a škodolibým scénáristou v jedné osobě) roztáhnutý do nesmyslně dlouhé stopáže; vleče se to jako smrad. Tím je myslím řečeno vše podstatné, chytrému napověz... Vydržel jsem tu klauniádu sledovat bez proklikávání jen díky zajímavé hlavní herečce, která je sice bez omračujícího hereckého talentu, ale zato má lepou tvář, útlý pas, sexy hlas... prostě zatraceně pěkná baba. No jo, já vím, hodně ubohý důvod, proč dát téhle absurdní a bezpohlavní taškařici celé dvě hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Sophia po smrti oboch rodičov prichádza o veškerú ilúziu a vieru v dobro. Keď už sa zdá, že ju v živote nič dobré nevie postretnúť, spoznáva mladého, šarmantného muža. Pri Adamovi pomaličky, ale isto zabúda na posledné trápenie a krušné chvíle strávené po boku umierajúceho otca, ktorého skolila zákerná choroba. Opätovný zlom nastáva uprostred noci, kedy sa Sophia nečakane preberá zo spánku, no Adama niet. Po milovanej osobe nachádza krvavé stopy, smerujúce do posledného poschodia záhadnej budovy Weldon Tower. Pokiaľ sa divák rozhodne sledovať tento snímok, mal by svoje nároky vzhľadom na ponuku subžánrov poriadne okresať. "Into the Dark" je pomerne nezaujímavý "horor", ktorý sa chce stoj čo stoj zaradiť niekam, kde nemá nárok. Snaha o budovanie atmosféry sa síce uprieť nedá, no bohužiaľ, v kombinácii s lakačkami, dopredu odsúdenými na neúspech, dosť škrípe. Stopáž takmer dvoch hodín sa v mojom oku stala najväčším tŕňom, ktorý sa nepodarilo vytiahnuť ani neskutočne sexi vyzerajúcej Mischi Barton. Sledovať film ( obzvlášť horor ) na tri krát, no to asi nie je najlepšia vizitka - 40%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Oproti trailerovým očekáváním je film pro mě nakonec kupodivu víc než pouze "zkouknutelný" - regulérně se mi líbil. První polovina by sice chtěla řádně prostříhat, ale po 40 minutách atmosféra razantně zhoustne, příběh se stočí do béčkové a levnější variace na Insidious a úplný závěr je docela netypický. Ode mne tedy nečekaně palec nahoru. Příjemná, sympatická jednohubka, byť s nemálo objektivními problémy (slabší herci, postavy nereagují adekváně situaci atd.) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama