Reklama

Reklama

I Will Follow You Into the Dark

  • Velká Británie Into the Dark
Trailer

Obsahy(1)

Sophia (Mischa Barton) trpí vážnymi depresiami, lebo pred šiestimi mesiacmi jej zomreli obaja rodičia. Je presvedčená, že posmrtný život je len o samote a zabudnutí a že takýto život je bezvýznamný. Neskôr sa zapletie do nečakaného romániku s mužom menom Adam (Ryan Eggold). Keď sa Adam záhadne stratí v hlbinách strašidelného domu, Sophia sľúbi, že ho bude nasledovať, aj keby to malo znamenať, že musí vojsť do ríše smrti. (Kadas97)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase jeden babral,kterej neví,jakej žánr vlastně chce točit.Drama,thriller,horor,romantika ve střevíčkách.Zbejvalo,aby se tam vynořil voják z Vietnamu,a perličkou nakonec kovboj z Wild west,a slátanina bude úplná.Ale teď k filmu.Zbytečně dlouhej úvod,stačilo dvacet minut narvat do hajzlu,a mohlo se jít na věc.Jenže ani po hodině romantiky se vlastně v tom filmu nic neděje,vůbec to neni rozvinutý,přitom to rozbitý patro nahání hrůzu i bez duchů a podobnejch děsů.A než se nadějete,je tady nemastnej konec.Na to,že je to vo hovně,sem toho napsal až dost.40%.. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Paradoxně úvodních 30 minut filmu, kdy se tak nějak nic nestalo bylo nejsnesitelnějších s mnoha přísliby zajímavého vývoje. Zejména vokál Mishy Barton by mě udržel klidně v metru o pár stanic dál než bych původně jel, kdyby namluvila destinační hlášky, leč jakmile dojde na jakoukoli situaci, kdy se má děj posunout dál, režisér získá konečně možnost ukázat, že režírování filmů s herci není jeho parketa a vzhledem k tomu, že film těží ze dvou věcí - vztahu ústředního páru a strachu z neznámého v druhé polovině - a ani jedna nefunguje, je těch 107 minut víceméně za trest. Souznění protagonistů nefunguje z toho důvodu, že nepravděpodobnost jejich zalíbení se snaží vyfutrovat mimodějovými záběry na instagramová vztahová klišé, se kterými se má divák ztotožnit a strach v polovině druhé se nedostavuje, protože postavy docela nenávidíte a navíc se chovají tak, že se nedá příliš uvěřit tomu, že se dožily tak vysokého věku. Celá ta paráda je korunována odporně sobeckým a rezignačním koncem, který jen potvrdil, že nikdo v tomto filmu si právem nezasloužil mé sympatie. Z kladů je třeba vypíchnout poměrně zdařilou práci se světlem a pár technicky impresivních scén. Pár je dvě. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton je smutná holka. Umřela jí matka, na začátku filmu jí umře otec a ona nemá moc důvd žít. Trpí a nesocializuje se. Následně potká atraktivního týpka. Ten jí sbalí tak, že jí srazí na ulcici. Mischa za ním začne docházet domů. Byldí ve starým baráku u kterýho se občas zastaví exkurze lidí, co hledají duchy. Dělají si z toho srandu, ale pak... Tady je přesně opačnej problém jak u Seventh Moon. První hodinu se v tom filmu nestane vůbec nic. Je to naprosto ubíjející přehlídka ztrápené Mischy Barton, která se snaží vyhrabat z nejhoršího a neumí hrát. Po té hodině, kdy už to většina lidí vypne se film přepne do duchařiny a ono to funguje ! Ano, je to příliš pozdě a příliš pozdě, ale kvůli fungující atmosféře a jakš takě fungujícímu chuťovýmu ocasu musím dát 5/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina byla docela úmorná a ačkoliv mám Mischu Barton docela rád, dívat se na ní jak střídá útrpné výrazy s těmi zamilovanými mě zrovna moc nebavilo. Nicméně když se děj přesune do opuštěného patra starého baráku, začne docela obstojné strašení, které nepostrádá slušnou atmosféru a nějaké to napětí. Je sice pravda, že to všechno narušuje dost mizerná práce se světlem, ale člověk nemůže mít všechno. Netradiční závěr se docela povedl, takže celkově to vidím jako neurážející průměr. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Into the Dark obrazne povedané pôsobí ako dva, žánrovo odlišné filmy, vtesnané do jednej celovečernej snímky. Prvá cca polovica filmu je ladená ako romantický thriller s mysterióznym nádychom, prakticky bez akýchkoľvek strašidelných momentov, kým druhá polovica je už naopak ortodoxným duchárskym hororom. Takáto kombinácie je možno do istej miery zaujímavá, no inak Into the Dark nijako obzvlášť nevyčnieva zo súčasného žánrového priemeru. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama