Reklama

Reklama

Dicte

(seriál)
  • Česko Dicte – kriminální reportérka (více)
Dánsko / Švédsko / Německo, (2013–2016), 21 h 44 min (Minutáž: 41–48 min, Alternativní 90 min)

Předloha:

Elsebeth Egholm (kniha)

Hudba:

Jeppe Kaas

Hrají:

Iben Hjejle, Lærke Winther, Dar Salim, Lars Ranthe, Emilie Claudius Kruse, Lars Brygmann, Ditte Ylva Olsen, Peter Schrøder, Ulrik Jeppesen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Dánský kriminální seriál Dicte vypráví o stejnojmenné hrdince, která pracuje jako novinářka, je rozvedená a žije jen se svou dospívající dcerou Rose. Dicte se v úvodu série vrací do svého rodného města. Krátce po nastěhování se Dicte dostane k děsivému případu, který chce za každou cenu rozkrýt – ve městě je nalezeno mrtvé tělo ženy, z něhož někdo brutálně vyřízl dítě. Společně s vyšetřovatelem Johnem Dicte objevuje, že za děsivým násilím stojí celý gang zaměřující se právě na obchodování s dětmi. Dicte, která před mnoha lety sama dala – pod nátlakem okolí – dítě k adopci, se celá věc osobně dotýká. Dánský seriál se tak kromě kriminální linky zaměřuje také na podstatná společenská témata jako mateřství nebo násilné přivlastňování si ženského těla. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Obyčejná kriminálka, která malinko vypadá, jako kdyby ji natočili Němci nebo my, je často vyprávěná stylem "ode zdi ke zdi", kdy jsou jednou hrdinové a zápletky vyrovnané a klidné a jindy zase nervní, bizarní a neklidné. Dějové veletoče šly chvílemi proti duchu vyprávění, kdy se z postav kladných stávaly zbytečně rozporuplné a místo pátrání po zločinu se seriál trochu dostával do romantických vod. V zásadě si ale přes všechny nevyrovnanosti uchoval relativně sympatickou, lehce nadprůměrnou kvalitu. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série měla pomalejší rozjezd, musela jsem si trochu zvyknout na hlavní aktéry, ale nakonec to celkem šlo. Druhá série už byla výrazně koukatelnější, občas se objevily i humorné momenty, tak jsem se docela bavila. Díky vzestupnému vývoji jsem se na třetí sérii dost těšila, ale po dvou dílech zakončených násilnou smrtí policisty Vagnera, kterého Dicte celou dobu prudila svou zarputilostí v boji proti zločinu, se děj začal ubírat prapodivným směrem. Místo kriminálních případů se řešily výhradně osobní problémy jednotlivých postav, což působilo jako jedna velká nastavovaná kaše. Kdyby tvůrci zůstali pouze u dvou sérií, udělali by lépe. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu nevím,co si opravdu myslet.Dala jsem pět:fandím seveřanům.Jejich tvorba je trochu jiná - nikam nespěchají,nedělají kolem toho ohňostroj..Ňouma policajt,novinářka je o několik kroků vpředu...jen doufám že deset epizod první série nemá posloužit k tomu,že se v té desáté epizodě dozvíme kdo je pachatel z první epizody.Řádně by mě to otrávilo.Těšila jsem se hlavně na Hjelje, která mě zaujala jednou z hlavních postav ve Stockholm Ostra,tam byla opravdu famozní.Seveřani jsou velcí detailisté.Tak uvidíme jestli mě čekání na padesát minut pozdě v noci jednou týdně neodradí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Tentokrát žádná charakteristická Skandinávie, ale běžná krimi, kterých je v našich komerčních televizích habaděj... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dicte si mě docela získala. Alespoň zpočátku. Nejen ona, ale i její velmi sympatická dcera, kamarádky a brýlatý polda. První série byla výborná, případy zajímavé. Druhá jde kapánek dolů, ale pořád je to koukatelné. Třetí série je bohužel příšerná. Ta naprosto zazdila i to dobré, co mě na Dicte bavilo. Místo případů si každý z hrdinů řeší především osobní problémy. Z kamarádky se stane protivná, upjatá hysterka. Dicte zase objevuje jednu šokující věc o své rodině za druhou. Scénaristé asi chtěli osudy hrdinů co nejvíc zamotat ve snaze ještě zatraktivnit celou sérii. Jenže to zajímavé tak definitivně pohřbili. A pochopili to asi i diváci, protože třetí sérií seriál skončil. Škoda. Dánských seriálů v Česku moc nevidíme, tím zajímavější Dicte je. Úvodní znělka se mi ovšem líbila moc. Celkově je tak seriál silně průměrný. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Fajn krimi série se zajímavými případy. Civilní a uvěřitelná a při tom nenudící. Zajímavé a neokoukané tváře, na které si divák rychle zvykne a postupem k některým získá i sympatie. Mě zaujala hlavně představitelka hlavní postavy Iben Hjejle a pak pánové Dar Salim a Lars Brygman. Kromě zajímavých kriminálních činů sledujeme i osobní život hlavních postav a jejich vývoj. Příjemná a sedící hudba, krásné severské scenérie. Naprostá spokojenost a jen doufám, že ČT uvede i další série. ()

Reklama

Reklama