Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tříhodinová kompilace dokumentů nacházející se na jednom z disků kolekce The Ultimate Matrix Collection. Obsahuje části:
Enter The Matrix – Cutscény natočené speciálně pro videohru Enter The Matrix, doplňující události odehrávající se na pozadí filmu Matrix Reloaded. Tato část obsahuje i několik málo minut komentáře hlavních aktérů Niobe (Jada Pinkett Smith) a Ghosta (Anthony Brandon Wong), nicméně nejedná se o dokument o tvorbě hry Making 'Enter the Matrix'. Délka: 42 minut.
I'll handle them – Dokument o tvorbě souboje Nea se stráží Merovingiana v jeho velkolepém sídle. Délka: 17 minut.
Car Chase – Podrobný dokument o tvorbě dálniční honičky včetně souboje Morphea s Agentem a náročné práci s kamerou i vizuálními efekty. Car Chase není totožné s Crash Course nacházející se mezi bonusy na dvoudiskové edici filmu Matrix Reloaded. Délka: 55 minut.
Teahouse fight – Náhled do pozadí souboje Nea se zkušeným aktérem bojových umění Collinem Shou hrajícího postavu Serapha. Délka: 7 minut.
Unplugged – Veškeré detaily o souboji Nea s 80 kopiemi Agenta Smithe. Rozhovor s Woo-ping Yuenem o tvorbě choreogrefie, s Johnem Gaetou o tvorbě vizuálních efektů a další... Délka: 40 minut.
The Exiles – Dokument o tvorbě vizuálních efektů pro přední Merovingianovy bojovníky – dvojčata v bílém. Obsahuje navíc rozhovory s Persephonou (Monica Bellucci), Klíčníkem (Randall Duk Kim) a Architektem (Helmut Bakaitis). Délka: 18 minut. (H34D)

(více)

Recenze (1)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vynikající kompilace dokumentů, která vysvětlí vše podstatné, co bylo třeba vykonat pro to, aby mohl vzniknout jeden z vizuálně nejnáročnějších filmů historie. Opravdu žasnu nad propracovaností a nad detaily, které se skrývaly za scénami a záběry, které obecenstvo na první pohled možná ani nepovažovalo za tak náročné k natočení. Kamera se v Matrixu v mnoha případech chová jako oko, snažící se ve slow motionu nahlédnout na probíhající akci z těch nejatraktivnějších úhlů, cestuje mezi aktéry, prolétává skrz plameny, zachytává tisíce letících úlomků všeho možného - je to fantastické... Jako velký fanda Matrixu Reloaded považuji film o jeho tvorbě za nejlepší "making of" filmový dokument, jaký jsem kdy viděl. Ani ty tři hodiny se příliš netáhly, takže 9/10 ()

Reklama

Reklama