Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (152)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jsem si tady přečetl, jak explicitní tenhle film je. Vlastně díky tomu jsem jen tak tak zapnul Cinemax, abych se na něj podíval. Chtěl jsem totiž mít hezký spaní a tenhle film k tomu rozhodně vybízel. Místy je totiž poctivě nechutný, což jsem i tušil. Nicméně veškeré ty sexuální šílenosti, co ta holka dělala, a co jsou daleko drsnější, než to, co dělala Nymfomanka od Larse von Triera mají základ v rodičích, takže se ve svý podstatě jedná o klasické drama. A to, jako takový, nebylo úplně zlý. Kdyby tam tohle nebylo, tak těm brutálním nechutnostem dám snad i odpad! jenom proto, že si to dovolil někdo natočit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Za tu perverzní touhu odhalovat šokantnosti jen pro odhalování šokanstnístí by si to zasloužilo klidně odpad, ale to si ještě promyslím. Srovnat se to dá s aktuální tuzemskou Nepravděpodobnu romancí, oproti které to alespoň drží pohromadě a má nějaký základní smysl. Což je pokrok oproti minulému Wnendtově filmu, který smysl nedával nijak. Tak tedy hádám, že přičítám body za pokrok... zatím 2 a 1/2. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento film je v mnoha věcech historický milník v dějinách kinematografie. K mnoha scénám zmíněným v jiných komentářích bych přidal, že jde o první film v historii, ve kterém se olizuje koza (tělocvičné nářadí). A obsahuje nejlepší úvodní titulky od dob Enter the Void. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nemáš hlad“? Praštěná a absurdní hovadina…ale nutno uznat, že překvapivě dost zábavná a vynalézavá. Přívlastky o filmu platí také na hlavní rozpolcenou, provokativní a upřímnou hrdinku. A důvtipem, originalitou a děláním si srandy z žánrových klišé (kupříkladu ten nejklišovitější konec vůbec byla trefa do černého) jsou Vlhká místa rozhodně někde úplně jinde než ostatní (zde zmiňované) teenagerovské filmy o „tom“. Tvůrci si navíc rádi hrají s očekáváním diváka a Heleniny představy či sny na něj nejdřív nechávají působit jako čistou realitu a dávají si na čas s uvedením na pravou míru. Každopádně těch opravdu „vymazlených“ scén mají Vlhká místa celou řadu, namátkou „rozbor povrchu záchodového prkénka“, „porod“, „užívání si koly“, „pokrevní sesterství“ a nejvíc mě dojalo „přidávání ingrediencí do pizzy za doprovodu Na krásném modrém Dunaji“ (u toho jsem regulérně brečel smíchy). Takováto milá a nečekaná překvapení si nechám líbit a konkrétně tohle oceňuju slabšími 4*. „Přítelkyně?“ – „Jak se to vezme, máme teď něco jako… přestávku ve vztahu.“ – „Jak dlouho už?“ – „2 roky.“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Explicitnosti a úchylárny nevadí, ale pokus o sociálně mravokárnou selanku ano. Škoda, že spouštěcím mechanizmem pro většinu úletů v dospívání je něco tak přítomného až banálního jako je rozvod rodičů. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela slabota. Ztopořený péro jde a pořádný záběr na sračky rozmatlaný ženský konečník ne? Vždyť o tom to celé bylo! Charakter té holky mi přišel takový dost nepochopitelný a neuvěřitelný. Celý je to dost nuda a o hovnu. Čekal jsem, že si to aspoň rozdá s tím svým tátou, když už nic. Celý život jsem si myslel, že holčičky přece neprděj, takže ty dvě hvězdičky jdou na účet díky edukativní hodnotě tohoto filmu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film začíná probouzet diváka, aby si připravil kýbl hned ze začátku, kdy hlavní postava vytírá svým nahým zadkem veřejné a zasviněné WC a přitom si to užívá. To je bohužel na dlouhou dobu to nejhorší, až ke stříkancům na pizzu a jinak se vše drží zkrátka, jakoby se na poslední chvíli snažili udělat film mírnějším. Dějově se film ztratí v nemocnici a už nevyleze a tím pádem začíná být nuda a dívání se na hodinky, kdy už bude konečně konec. ()

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od ostatních si nemyslím, že jsou Vlhká místa šokujicí film. Jsou ale tak ohromně nudná a přes svou mediální kampaň paradoxně plná všemožných klišé, že za návstěvu kina jednoduše ani trochu nestojí. Hranice se holt v dnešní době, kdy se po plátnech kin prohání režiséři typo Neó nebo Trier, posouvají jinak. Dokonce i v mainstreamu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok určite nie je pre každého. David Wnendt patrí k režisérom, ktorí sa neboja kontroverzných alebo citlivých tém. No dokáže ich podať zaujímavým spôsob a tak, že to nikoho neurazí. Aj Vlhké miesta sú také, a to aj napriek tomu, že to miestami bolo trochu nechutné. No vždy to vypálilo aspoň do toho humoru, alebo do zaujímavej myšlienky, len treba nad tým porozmýšľať a nevidieť za tým len tie nechutnosti s kakaním napríklad. Všetko má svoju príčinu, aj to, prečo bola hlavná hrdinka taká "strelená". Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Schizoidné to rozprávanie, keď točíte sociálnu drámu a robíte to komediálnym spôsobom. Feuchtgebiete je jeden z najdepresívnejších psychologických filmov, čo som v poslednej dobe videl; príbeh o rebelke s príčinou, dievčati z rozvrátenej rodiny so slabošským otcom a napol fanatickou, puntičkárskou matkou sklamanou životom, príbeh o dievčati, ktoré sa chce pomstiť manierom prehnanej výchovy a zapadnúť, pretože nemá kam. O dievčati, ktoré nie je úplne v poriadku. To treba mať na pamäti, než sa vám už v úvode zhnusí vytretím záchodovej dosky vagínou. Miestami vážne hnus, o to odpornejší, že vyzerá ako fekálna teen komédia. V tom je práve ten podvod na divákovi; Úplne vidím zhnusené teenky, keď čakajú, že sa oddychovo zabavia filmom o svojej rovesníčke a dostanú tú najextrémnejšiu kritiku seba samých. Spring Breakers level 2 a nehovorte mi, že to tak nebolo myslené, už len pre tú "nastokávaciu" scénu. Režisér vlastne použil rovnaké výchovné metódy ako tu kritizuje, keď nám dovolil súcitiť s osobou, ktorou nás núti opovrhovať a mať strach z jej nestabilnosti, a ešte sa tomu smeje, ty vole. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako sonda do duše jedné mladé zvrácené exhibicionistky, ale ve skutečnosti mi to přijde pouze jako jeden z mnoha sprostých teenage filmů, jen s tím rozdílem, že už to hodně překračuje jisté hranice. Místy to bylo docela nechutné a ve výsledku mi to absolutně nic neřeklo. To už je skoro lepší i film Holky to chtěj taky, který je prostě jen obyčejná sprostá komedie pro mladé, ale na nic víc si nehraje. Tohle je nesmyslná slátanina hraničící s pornem. A ještě k tomu je to navíc nuda, modlila jsem se ať už to skončí. ~(1,3)~ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemecká verzia srbského "klipu" to síce nie je, na to je to o čosi "sociálne" veselšie (ale tak zasa - to logicky a kontextuálne vyplýva už len z rozdielov medzi nemeckom a srbskom), rovnako to nie je ani "dievčenská verzia" staršieho nemeckého brata "oh boy", no jedná sa o ďalší veľmi silný európsky film o súčasnej generácii mladých ľudí (tínedžerov) zmietajúcich sa vo víre každodenných problémov - malých i veľkých, rodinných i spoločenských (napríklad poľská "miestnosť samovrahov"), rozšírený o pridanú hodnotu "kontroverznosti" dávkovanej neskrývaným ukazovaním rôznych aj dodnes "tabu" tém ženskej intimity (spojenej so sexom a hygienou); čo sa však miestami javí ako silná chuť v prvom rade šokovať je vždy kryté a istené v podstate jednoduchou kombináciou comming-of-age, rodinnej drámy a romantického (či čoraz populárnejšieho anti-romantického) filmu s jemne hipstersky vypimpovanou formálnou zložkou (hudba, kamera, strih...); milé, očarujúce (ako hlavná predstaviteľka) a vhodné na rande - no zrejme nie na prvé... ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Možná je to revoluční teenagerská komedie, která kašle na pravidla žánru a naservíruje divákovi všechno bez servítek. Možná je to revoluční film o problematickém dospívání v nefunkční rodině. V každém případě tyto dva žánry ale nefungují v kombinaci. Už dlouho jsem nebyl z nějakého filmu tak rozervaný, protože na jednu stranu je to výtečně zahraná a výtečně natočená komedie, u které jsem se na mnoha místech smál, na mnoha místech aktivně WTFoval, ale také na mnoha místech vrtěl hlavou a nechápal, co a proč se děje. Na druhou stranu jsem ještě nikdy neviděl film, ve kterém by čtyři chlapi masturbovali nad pizzou, stříkali sperma ve zpomaleném záběru a do toho hrál valčík Na krásném modrém Dunaji. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle alespoň mělo nějakou úroveň. Feuchtgebiete je ovšem totální hovadina. Hovadina v obou smyslech. Tedy blbost i nechutnost. Blbost samozřejmě těžce převažuje a těch nechutností je tam pouze pár, ale stojí za to. Frajerka mi v podstatě dokonale znechutila další zájem o něžné pohlaví. Přičemž po zhlédnutí mi absolutně uniká, proč je něžné pohlaví něžným pohlavím vůbec nazýváno. Když jsem si letmo přečetl pár komentářů pod filmem, tak jsem si povšimnul, že veškeré zdejší slečny se vlastně chovají úplně stejně. Což lze považovat za docela nepříjemné zjištění. Přiznávám, že jsem se párkrát pousmál. Především scénka s pizzou, kterou její čtyři stvořitelé dokonce nakonec obohatili troškou sebe sama, neměla chybičku. Bohužel, drtivá většina stopáže je absolutně o ničem a je příšerně stereotypní. No jo, Německo odhalilo svoji pravou tvář. Tohle oni milují. Tím se oni baví. Ještě že jsem na tom nebyl v kině. Připadal bych si tam jako největší hovado a absolutní debil. Takhle debilní příběh jsem snad roky neviděl. Frajerka se nemyje, vaginou vytírá posrané veřejné záchodky a fláká holení intimních partií. Jednoho krásného dne si rozřízne hemeroid, či co a skončí v nemocnici, kde se zamiluje do nesmělého ošetřovatele. Z toho bychom se měli zřejmě všichni udělat a napálit sem minimálně 6 hvězdiček. Úplně mě to minulo. Odpad. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Přesně tak odporně nechutný, jako je celý německý národ a proto se mi to taky nějakým zvláštním způsobem líbilo. Určitě film nezkousne každý a i já jsem měl občas problém udržet oči na obrazovce. Každopádně odvážný snímek a spíše pro dívčí publikum. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Není to tak zlé. Ke komediím typu Holky/Kluci to chtěj taky bych to vůbec nepřirovnával, tohle má mnohem větší ambice. Těch oplzlostí ale mohlo být míň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Divoká a vizuálně nápaditá, značně nechutná jízda o puberťačce, která se vyžívá v obskurních nechutnostech (vyhledávání nejšpinavějších záchodů ve městě apod.) a zažívá první lásku, ke které jí zavedl proříznutý hemeroid. Jen pro otrlé, ale občas docela zábavné. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zajímavé šokování. V závěru se film předstírá hlubší smysl. Hrdinka šokuje přímočaře- Mám hemeroidy, vidíte? Miluju žumpu záchodků, koukejte! S přibýváním vážnosti začne film podsouvat, že hrdinka není fracek, ale křehké ublížené ptáče. ()

Reklama

Reklama