Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (152)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Špatná Germánka si otiera frndu o zasranú hajzel dosku, poreže si kakáč žiletkou, hnusne si poserie posteľ. Extrémne nechutná záležitosť. ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Převážně nechutné a špinavé, přesto to nebylo vůbec špatné. Nevim čim to je, ale chtěl jsem to dokoukat celý. Což teda chci vždycky, ale tady se to vypnutí filmu občas dost nabízelo :D ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nechutné to bylo rozhodně, místy až tak moc, že musí být opravdu umění natočit takhle nechutný film. Upřimně si však nemyslím, že by to byl kdo ví jaký průser, vše je na hranici průměrnosti a Feuchtgebiete jsou poměrně zajímavá. Ano,s naží se pouze těžit ze své explicitnosti, kontroverze a vulgárnosti. Tohle je asi hodně o vkusu a o tom, komu co vadí. Mě bylo špatně z první scény na záchodech, zbytek nebyl tak těžký, ale zaujalo mě to. Bohužel mám problém s provedením, tři hvězdy si ale odvážná Helen rozhodně zaslouží. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pak, že Němci neumí natočit dobrý film. Tenhle je výborný. I oběd jsem s u něj dal. Carla Juri je naprosto kouzelná. Tohle je film přesně pro mě. ()

JohnCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Pro fandy úchylností a pseudoartovek asi ráj na zemi, ale na mě tohle bylo fakt moc. Takhle nechutnej a zvrácenej film jsem snad ještě neviděl. Snímek, kterej se snaží lákat do kina na ty nejlacinější triky a když jsem už jsem začínal mít pocit, že to zas tak hloupé nebude a ona zvrácenost bude mít nějakou hlubší pointu, film mě během pár chvil vyvedl z omylu. Feuchtgebiete je jen hloupá snaha napodobit Larse von Triera. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Občas žasnu, jak se tady na csfd (ne)prvoplánově přizabije film tím, že se nacpe do cizí škatulky se kterou se pak veze. Zcela chápu, že ten, kdo jde v daném případě na komedii, dá jednu nebo odpad, protože tady se opravdu může smát jen pervert. A ano, jde o mnohem, mnohem explicitnější distribuci úchyláren a "věcí, které se netočí" než u Nymfomanky. Celkově to ale jakž takž funguje a dokonce se objeví sympatické věci, které dávají smysl. Jako postmoderní portrét rodinky s dceruškou vcelku svěží a zajímavé, jako studie toho, jak se dají natočit věci, které už skorem jistě nikdy jindy ve filmu neuvidíte ještě víc. Slabé tři. ()

ConanVJ odpad!

všechny recenze uživatele

Za prvé to neni ani v nejmenším vtipný film a ani vtipný scény tady nejsou. Za druhý je to taková nuda, že jsem to s obtížema dokoukal. Za třetí hlavní postavy mi vůbec nesedly. Za čtvrtý večně posraná postel o ničem. Vůbec ně nenapadá, co na tom filmu má být vtipnýho. Zlatý Kluci to chtěj taky........... Hlavní hrdinka hnusná jak prdel, její kamarádka to samé. Film je opravdová ztráta času. Už nikdy víc. 0% :( ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vlhká místa mi rozhodně nepřijdou nijak skandální v době, kdy už všechno vlastně bylo natočeno mě nerozhodí holení ani honění, natož erekce či menstruační krev pěkně zblízka. To už jsme ale viděli jinde, že ano. Zbývá tedy jen film o nemocné holce, co má problémy s rodinou a hemoroidy. Myslím, že scéna skokem do matčiny náruče celý film velmi dobře vystihuje. A musím přiznat, že ani knížka nenabízí žádnou přidanou hodnotu, takže za mě dost zklamání, neb jsem očekávala generační výpověď soudobé generace. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Měl jsem hlad jak vlk tak jsem na začátku filmu vytáhnul rohlík a vlašák, že budu přikusovat... Noo, po pravdě se mi to nežralo moc dobře... Vždy jsem se chtěl dozvědět něco o tom jak udržovat zdravou bakteriální flóru v mušličce, ale radši asi na lačno.. Po chvilce jsem si zvyknul a nakonec jsem to vyhodnotil jako něco co bych úplně zfleku nezatracoval... Většina komentářů se soustředí na tu šokantní složku filmu, ale ono se to snaží i o jakýsi přesah. Pravda je, že to co film chce sdělit jsme vlastně slyšeli už X krát předtím a nemuseli u toho lízat tvaroh, ale zase-vítejak....proti gustu... ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Když film začal velmi dynamickou sekvencí skejt - hemeroidy - mikroskopická jízda kolem bakterií na záchodovém prkýnku, byl jsem docela nadšený. A protože jsem už věděl o nízkém hodnocení zde i v recenzích, říkal jsem si, co je špatně? Že by diváci byli tak strašně šokováni tím, že i mladé ženy mají hemeroidy? A dostal jsem se do stavu, kdy jsem snímku začal fandit - tak pojď, co ještě těm pokryteckým maloměšťákům předvedeme? Jenomže pak se to zlomilo. Nejsem schopný říct přesně kdy, ale najednou jako by se film změnil v úplně jiné dílo. Dívky se pomazávají menstruační krví, Helen se probudí celá zadělaná od průjmu, pak si schválně zarazí ostrý okraj postele do zadku, bílou pietu pomaže krví ze svých hnisajících vředů... Z cool a skvěle natočené věci se náhle stává výplod chorého mozku vyprávějící o dívce, která se v sexuálním vývoji zatím nedostala za anální období. Divák se nestačí ptát - proč tohle všechno? Prvoplánové ,,šokování" z jednotlivých scén úplně stříká - přitom podobné (i mnohem horší) věci dělali už akcionisté v Rakousku 60. let. Tehdy to bylo převratné, dnes už je to jen trapné. Je vidět, jak se tvůrci snažili vytvořit kultovní dílo, ale jaksi si neuvědomili, že se to nedá udělat ,,uměle" neboli jen tak, že si řeknu - natočím něco kultovního. Například ta scéna s pizzou. Muži v detailu onanují, načež jejich semeno dopadá na pizzu za doprovodu hudby Johanna Strausse. Je očividná snaha napodobit třeba moment, kdy pračlověk v Kubrickově 2001 vyhodí do vzduchu kost za hudby jiného Strausse. Jenomže tam jde o pečlivě vymyšlenou kompozici - obraz a hudba se dokonale spojí a scéna vychází z děje příběhu a geniálně ho doplní. Kdežto ve Vlhkých místech prostě Helen řekne ,,Řeknu ti historku - holky si objednaly pizzu a byly hrubý, tak se pizzaři rozhodli, že se jim pomstí a na tu pizzu se vyhonili." Konec. Žádný přesah - kdyby tam tahle odbočka nebyla, vůbec nic by se nestalo. Byť zajímavě natočené, je to úplně zbytečné a marné, takže to nemá šanci zkultovnět. Tohle všechno laciné šokování má nakonec za následek, že Helen (Carla Juri), která by nám zřejmě měla být velmi sympatická svým nekonformním pohledem na svět, se chová jako totální sobecká a labilní kráva. Divák se nestačí divit, proč vcelku sympatický lékař Robin opouští svoji milou přítelkyni kvůli téhle pizdě, co je neustále jen vulgární a pomazává se různými tělními tekutinami. Konec proto vyznívá velmi rozpačitě. Je to velká škoda, protože jak už jsem psal - začátek si mě získal a několik momentů (malá Helen skáče ze zídky do matčiny náruče) je opravdu pozoruhodných. Nakonec se to ale utopí ve snaze být za každou cenu kontroverzní. S úvodním citátem o tom, že tento film je zkažený a tvůrci by se měli každý den radši modlit k Pánu - který zpočátku vyvolá satirické úšklebky - se nakonec jistě nejeden divák ztotožní. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Docela hezky natočený film o ničem. Když už mě má něco šokovat, chtělo by to nějakou pointu, tu jsem zde nenašel. ()

zuzaSislerka 

všechny recenze uživatele

někde za tím vším je docela zajímavý příběh o mladé slečně, co by chtěla mít úplnou rodinu.. nicméně to všechno nad tím je docela silný zážitek. 3* protože z toho mám dost rozporuplné pocity ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Asi nebyl nejlepší nápad objednávat pizzu před tímto filmem. Ale jinak jsem si u té scény napůl cvrnkla do kalhotek záchvatem smíchu a napůl se schovávala do deky, jak to bylo vlastně nechutné.... což se mi v průběhu snímku stávalo dost často. Někdy převládla ta vtipná stránka, někdy ta nechutná... ale v podstatě celou dobu se mé pocity pohybovaly na velmi tenké hranici pobavení/nechutnost. Např. utírání záchodového prkénka svým pozadím na hajzlech, kam by nevkročila snad ani krysa? Rozhodně převládla stránka nechutnosti. Záběr, kdy olizuje kozu (nebuďme hned tak sexuálně chtiví.... mám na mysli kozu jako cvičební nářadí) už asi všem při olizování něčeho s podobným povrchem uvízne v hlavě - rozhodně stránka pobavení a taky zděšení se, aby se mi to posléze nevybavilo. Pokrevní výměna tamponů, nebo když se nabodla na židli? Bleh... u toho druhého jsem si musela zakrýt oči. Porod avokáda nebo když si ten borec vzal na oholení jejího přirození čelovku? Tak tam je to jasné - salvy smíchu. A potom přišel konec... ten hrozně přeslazený konec, který se tu absolutně nehodil a za to je velké mínus. Hrozně esteticky krásně se vyvedly přechodové záběry - řízne se při holení zadku a kape na zem krev a hned vzápětí záběr na pánev v kuchyni s kousíčky červené papriky... ach ta podobnost. A poslední věta komentáře patří její matce. Její matka byla největší p**a na světě. "Skoč" - malá asi pětiletá Helen se odhodlá a skočí... matka uhne a pak jí řekne do ucha "Nikomu nevěř. Ani rodičům. Radši rozbité koleno než později zlomené srdce." ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o tom, jak je také možné vnímat vlastní sexualitu a vlastní tělo. Je to takový pohled, který je hodně otevřený, hodně upřímný, ale přitom se snaží být i zábavný. Jsem si jistý, že se některým lidem z toho, co tu hrdinka místy dělá, může zvednout kufr, ale proč ne, pokud se takhle chce poznat. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Sociální teenage drama zapečené do absurdního koláče s příchutí menstruační krve, semene a hemeroidů. Když si odmyslíte všechny ty nechutnosti, zbyde jen mělká báchorka o tom, jak je život na hovno, když se máma s tátou nemají rádi. Místy je to ovšem velmi vtipné a přes všechny ty odpornosti je hrdinka celkem sympatický kvíteček. Jedno zhlédnutí vás nezabije. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ve třinácti bych asi u takového filmu omdlel. 1) Po čase začne fekální upřímnost hlavní postavy otravovat a smrdět samoúčelnou exhibicí. 2) 28letá Švýcarka Carla Juriová má pěknou tvář a zřejmě i dost odvahy. ()

dom156 odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli je knížka tak špatná jako film, tak jí snad radši spalte. I psaní této recenze je ztráta pár minut života. S filmo tvorbou to nemá nic společného, jelikož ta neuspořádaná série scének, které byli některé i dost za hranou, si nemůže říkat film. Mohl bych tady chrlit lávu a sypat popel x řádků, ale raději si pustím něco lepšího. Odpad a nedoporučuji. ()

Reklama

Reklama