Reklama

Reklama

Osmnáctiletá Helen (Carla Juri) ráda experimentuje. Zvláště v sexu. Také v oblasti hygieny má několik vlastních svérázných teorií. Své okolí šokuje upřímností a komentáři, jež by pravá dáma nikdy nevypustila z úst. Helen už je prostě taková. S kamarádkou a "pokrevní sestrou" Corinnou spiklenecky porušuje jedno společenské tabu za druhým - až do doby, než Helen skončí v nemocnici po prekérní nehodě při holení intimních partií. Ale i na nemocničním lůžku pokračuje ve své poněkud drsnější cestě za vyrovnáním s bolavými místy svého dospívání a tajně doufá, že se jí podaří usmířit své rozvedené rodiče. Spojence nalezne v ošetřovateli (Christoph Letkowski), kterého svou přímočarostí úplně odzbrojí. Nejtajnější aspekty ženského světa se všemi bizarnostmi a skrývanými touhami ukazuje film Vlhká místa s nevídanou otevřeností a humorem. (Aerofilms)

(více)

Recenze (152)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Úprimnosť sa cení, nech je akokoľvek surová aneb európska postmoderna. Takáto je duša mladých Európanov (aspoň niektorých). Mužeme o tom diskutovat, mužeme s tim nesouhlasit. Ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že jsem se dlouho přemlouval, abych se na film dodíval - nicméně toho ale nelituji (jak toho přemlouvání, tak toho dodívání. Navíc jsem měl pocit, že už to tu někdy bylo. Pokud ano, tak v případě Pasoliniho filmu Saló. Ovšem s velkým rozdílem: tak jako jde Saló směrem ven a k cizímu, Feuchtgebiete jdou dovnitř a k vlastnímu. Možná také že oba filmy tvoří krajní body úsečky, po které se ostatní pohybují. Dalším rozdílem může být rozvernost tohoto filmu i v poměrně kritických situacích, kdežto Pasolini (který nikdy nebyl přiliš vtipný) se humoru absolutně zříká. A dalším rodinné zázemí, ať už je jakékoli, které v Saló úplně chybí - a (nejen) proto je nám perverzní ženský svět přístupnější než svět zvrhlých mužů. Pozn. 1: V principu můžeme tento film považovat za romantický. Pozn. 2: Alan Wilson alias Blind Owl by as asi divil, v jakém kontextu byla použita jeho geniální písnička „Going Up the Country“. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* nedivím se rozporuplnému hodnocení tohoto filmu, který je v mnohých oblastech průkopnický a přináší témata, o kterých se nemluví - natož natáčí filmy, ale je v nich velký kus lidskosti a přirozenosti. Věřím, že může většině způsobovat nechutnost a odpor, ale s dobrou vůlí a nadhledem se dá přes to přenést a za sebe musím říct, že jsem se dobře bavil. V celkovém hvězdičkovém hodnocení lehce nadhodnocuji, abych tento originální kousek zviditelnil. Ani nevím, komu bych ho doporučil, i když poučný by mohl být všem - ale citlivé a čisté duše s ním budou mít problém. Zajímavý je i tím, že se v něm neobjeví žádné ženské přirození, ale mužských je tam dost a přitom gay film to zdaleka není. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fanúšikovia nechutných, úchylných a zvrátených filmov si možno prídu na svoje... Ale žiaľ (alebo našťastie?), medzi takých ja nepatrím. Aj keď treba uznať, že to bol naozaj odvážny film o rôznych úchylkách ľudskej (resp. konkrétne ženskej) intimity. Hlavná "hrdinka" mi prišla nehorázne nesympatická, či už svojim vzhľadom, no predovšetkým správaním. Najviac zo všetkého sa mi páčili tie zábery z Heleninho detstva, ktoré čiastočne vysvetľujú jej nevšedné správanie. Z mnohých scén mi zostalo mdlo, ale to bol asi aj cieľ tohto podivného nemeckého snímku. Dávam 1* za odvahu, vydarenú vizuálnu stránku filmu a zopár emočne silných dialógov, ktoré stoja za úvahu. Taký srbský film Klip, ktorý bol tématicko aj štýlovo podobný tomuto, sa mi pozdával oveľa oveľa viac. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

rádoby šokující a provokativní,ale v reálu pouze otravná a nezáživná nuda s totálně nesympatickou hlavní hrdinkou...0% ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Amélie z Montmartru je princeznou, Helen z Hellersdorfu prasákem. Nic proti princeznám ale tahle petarda a její duševní mindrák mi imponuje mnohem více. Helen těch nechutností napadne opravdu hodně, všechny je ale zvládá smáznout jediným úsměvem. I když mě během projekce nesčetněkrát natáhlo, stačilo vždy odvrátit zrak a nechat pracovat bránici. Filmařsky dospělý snímek, hudba, kamera, prostřihy, vše zmíněné zanechá silný dojem. Jen víc takových filmů, iniciativních.) Velice zábavný krok trochu jiným směrem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je to hodně nekorektní, hravé, intimní až odpudivým způsobem, ale holky tohle prostě láká. Protože si každá po takovýchto filmech typu vyměníme si spolu použitý tampon, může říct, že všechny máme stejně těžký život, ve kterém ovšem můžeme tajnými zbraněmi obrátit cokoliv ve svůj prospěch. Spousta věcí, které tam vyvádí hlavní hrdinka, jež se mimochodem své role zhostila s velkým odhodláním, by mě snad ani ve snu nenapadla. Jednou za čas si proto tyhle naprosto zvrácené počiny ráda dopřeju. Žádné velké myšlenky v tom nehledat, prostě se divit a smát. ()

johanka.g 

všechny recenze uživatele

Autoři filmu si udělali seznam " 10 věcí, které v kině rozhodně nechcete vidět " a spojili to s dramatickým příběhem jedné rodiny. Co z toho vzniklo? Film z první poloviny zábavný, z druhé série nechutných scén s výměnou tampónů, sebepoškozování a znechucování pizzy. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Jediné co mě na tom filmu vážně štvalo, že je tak famózně natočený a musím ho dokoukat až do konce. Už dlouho jsem neviděl preciznější kameru, která si bravurně poradila s choulostivými intimními scénami, přechody mezi realitou, sny, tužbami a vzpomínkami a bohužel taky s četnými fekálními scénami, které jsou opravdu dotažené na hranu a občas mi nebylo úplně nejlíp od žaludku. Každopádně to asi k předloze patří. Asi si knihu budu muset přečíst. Za zmínku stojí také odzbrojující soundtrack, který spolu s kamerou a hereckým výkonem hlavní představitelky stojí opravdu za pozornost. Ovšem předem varuji, nejde o jednoduchou záležitost a chce to kus odhodlání. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Ako hovorí spoločné hodnotenie, je to film na 50% z každého hľadiska. Hudba ako z rodinnej drámy, dej ako predohra pre nemecký stereotyp. Postoj k spoločnosti by som postavila stranou. Ja si skôr nie som istá, aký pocit môže vyjadriť môj postoj k takýmto herečkám. Z časti to bude asi obdiv k tomu, že sú schopné sa „znížiť“ na úroveň tohto typu fekálneho, alebo tampónového „humoru“. Zaujímalo by ma, čo ich k tomu vedie. Druhý postoj by bol asi pohŕdanie. Keď to ale preberiem z inej stránky, tak je to stále kus kokotiny o jednej nehygienickej mrdke. A jej jebnutom okolí. A keby si môj žalúdok pri menení menštruačných tekutín neurobil výlet do môjho krku, a následne to nezopakoval pri pizza - príbehu, brala by som tento film omnoho pozitívnejšie. Knihu by som si ale prečítala so záujmom. Neviem si totiž predstaviť, ako môže byť niečo takéto vyjadrené slovami. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Všechny nechutnosti a zvrhlosti, které jste nikdy nechtěli na plátně vidět, najdete vyskládané pěkně v řadě v tomto snímku. Pokud máte dostatečně silný žaludek, abyste to vydrželi, čeká na vás pod vším tím hnusem příběh malé opuštěné holky volající o pomoc.... Nicméně, pokud vám filmy jako třeba Antikrist nebo Velká žranice přišly už přes čáru, Vlhká místa ani nezkoušejte, vězte, že oba tyto snímky jsou proti nim odpoledním čajíkem pro starší dámy. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane mi prišlo fajn, že film predkladá mnohé i tabuizované a pritom bežne obyčajné veci a problémy ľudí zobrazené s ľahkým humorom, vtipom a nadsázkou. Na druhej strane tá nadsádzka a celkový obraz snímku pôsobili až príliš podivne, bez ladu a skladu a nezáživne. */** ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce s kamerou, slušný hudební doprovod a trochu jiná hlavní hrdinka, než obvykle v komediích pro mládež nebo "romcomech", jak se dneska říká, bývá. Jasně, chvílemi to bylo trochu nechutné, ale pořád je mi to o hodně sympatičtější, než ty přeslazené lovestory se stále stejným průběhem a zápletkou, stále stejnými klaďasy v hlavních rolích a stále stejnými happyendy. ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle již bylo opravdu za hranicí vkusu. Zcela účelné zobrazování co možná největších zhovadilostí o kterých se tady snad ani nedá rozepisovat. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Začátek namlsá na legrační a perverzně nechutnou podívanou o sexu, o honění ptáků, o masturbaci a o vůních ženského genitálu, ale bohužel, po namlsání přijdou hemeroidy a těch perverzností okolo sexu znatelně ubyde, ale i tak je film chvílema lehce nechutný (tak moc jak se píše v některých komentářích rozhodně ne) a docela srandovní. Já se bavil, důvodem nebyly prasárničky, ale film samotný. Těch 57 na imdb je spravedlivějších než zdejší hodnocení. ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu lechtivých scén, i něco té kontroverze. Dokonce jsem si namazala k filmu houstičku. Tuto chybu vám nedoručuji, přejde vás chuť k jídlu ještě v titulcích. Každému podle jeho gusta...nám to přišlo doma přes čáru a zrak jsem musela odvracet častěji než při sledování filmu "Anakonda", a to mám z hadů fobii. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Komu se libil Shortbus, uzije si i Vlhka mista. Navic predstavitelka hlavni role dokazala vsechny ty "nechutnosti-ktere-vsechny-tak-poburuji" zahrat s naprosto odzbrojujici lehkosti. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Chápu, že jde o naprosto zbytečný a chvílemi nechutný film, na který nejspíš brzo zapomenu, ale ta nekonvečnost a porušení veškerých tabu, to mě prostě zaujalo a celých 109 minut mě prostě dobře bavilo. Jen škoda, že v závěru nedošlo na nějakou tu hlubší myšlenku, nebo alespoň pointu, která by nám ukázala, jakým směrem nás film chtěl celou dobu vést. Takhle to vypadá že vlastně nikam, nebo možná někam mezi posranou postel a nadrženou holku. I tak nevadí. Film baví, rozhodně překvapí a pokud jsi úchyl, tak i potěší. ()

Reklama

Reklama