Reklama

Reklama

Bouřlivá zima

  • Česko Zima nespokojenosti (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh egyptského snímku Zima nespokojenosti se odehrává v době krvavých událostí spjatých s Mubárakovým režimem, se kterým se seznamujeme skrze pohled tří postav: aktivisty Amra, televizní reportérky Farah pokoušející se zmírnit význam protestního hnutí a důstojníka státní bezpečnosti Adela, jenž nevěří v úspěch podobných revolt. Jejich životy však otřese revoluce z 25. ledna 2011. Čím více se rozvíjejí příběhy postav, tím více se ocitáme v atmosféře teroru a nejistoty, která charakterizovala poslední dny vlády Muhammada Mubáraka. (MFF Cinema Mundi)

(více)

Recenze (4)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čím déle dnes Salah Hanafy v Bakale hovořil, tím větší pak bylo zklamání. Rozhodně mělo zůstat u původního záměru dokumentu, improvizace přinesla jen zmatek. Pokud tvůrci chtěli na diváka přenést atmosféru egyptské revoluce, tak přesně to se nepovedlo. Hodilo by se uvedení do kontextu na začátku, skutečná dokumentárnost přesně v těch momentech, které jsou hrané, a především schopnost postavit se k tématu. Co je divákovi do Amry, Farah a ještě méně Adela? Není tam násilí (pár elektrošoků to nespraví), není tam krev - cožpak tohle nebyl krvavý konflikt? Lakonický závěrečný výčet obětí a zainteresovaných jako by říkal "tohle všechno víme, ale vám to neukážeme". Film v podstatě o tom, že i když úřady blokly Fuckingbook a další nesmysly, informace stejně unikly. Cinema Mundi, 2014. ()

peteriko 

všechny recenze uživatele

40% ... Narýchlo napísaný scenár je najväčšou slabinou inak sľubného námetu. Stačilo počkať rok možno dva a z tohto filmu sa mohol stať trhák ovenčený množstvom filmových cien. Lenže nestalo sa tak a jedná sa o miestami dramatickú ale väčšinu času nudnú epizódu zo života ľudí ktorých sa revolúcia bytostne dotýka. Z troch hlavných postáv je najlepšie stvárnená práve postava Adela a tie zvyšné dve vám nedokážu nič povedať. Po čase sa začnete v spleti dátumov strácať a to len zhoršuje váš celkový dojem. ()

Shaman::.. 

všechny recenze uživatele

Filmu absolutně chybí nějaký příběh. Jako dokument by to mohlo fungovat, ale střípky, výkřiky bez další ozvěny vedou snímek do prázdna. Navíc, vzhledem stále nejisté situaci v Egyptě, je na obdobný retrospektivní snímek ještě trochu brzy. /// Cinema Mundi 2014 /// ()

Podhorsky 

všechny recenze uživatele

Viděno v Artu 3. 3. 14. Na to, že všechny dialogy byly improvizací (jak tvrdil Salah Halafy v kině), tak film pro mě dopadl dobře. Je to pohled na události lednových dní 2011 očima lidí z novinářské branže. Není to film o tom, co to byla egyptská revoluce. ()

Reklama

Reklama