Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (828)

Foox 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych jakou vlnu nostalgie dokáže Creed vzedmout, ale Rocky je pro několik generací srdeční záležitostí, včetně té mé, takže nějaké to zamáčknutí slzy je na místě. Nejklasičtějšímu příběhu na síle nic neubírá, když se umí podat a se Slyem na vedlejší koleji není prostě co vytknout, nostalgická radost. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu vnímania životného príbehu mladého Adonisa, absolútne bez emócií. Nemôžem si pomôcť, ale Rocky taktiež umrel pred pár rokmi v "Moskve". Samozrejme že na Creeda sa divák musí pozerať inak, a nie klasickým okom fanúšika Balbou. Ako znovu naštartovanie série to niektorých možno poteší, ale to čaro je (ako to len Ja hovorievam) nenávratne v prdeli. Celé mi to prišlo akési umelé. Teenageri budú nadšený! Všade sama "fajka" ako v dvoj hodinovej reklame na Nike. Samé černošské či hip-hop pérske prejavy, kapucne na gebuly, rameno o rameno, tľapkanie, žuvanie sedmoro žuvačiek ala Ovečkin, proste čistá "Amerika". Tak si to teda užite mládež. Ja zapálim sviečku "Italskému hřebcovi" pričom osobne veľmi dúfam, že toto už pokračovanie mať nebude. No a pokiaľ áno,  tak definitívne bezo mňa. Od režiséra "Fruitvale" som čakal rozhodne viac, než skrátenie najpreslávenejšieho, filmového boxerského mena na - Rock (The). Úsmevnou skúsenosťou bolo pre mňa zistenie, že súper mladého Obamu vyzeral, ako jaternicami prežratý syn jedného z mäsiarov, ktorý žije kúsok od môjho domu. Samotný priebeh súboju nebudem radšej ani komentovať. To bola proste lahôdka, jahôdka ... inými, pravými slovami, trápnosť v priamom prenose. "Ďakujem mame, susedovi Hrivnákovi, učiteľke hudobnej ... " proste REŠPEKT! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„BOJÍM SE VZÍT SI TO JMÉNO A PROHRÁT. ŘÍKALI BY MI PODVODNÍK. FALEŠNEJ CREED…“ /// Sly prožije další nezapomenutelnej zápas, ale tentokrát to voddře mladej černoch. Musí totiž dokázat, že není chybou svýho fotra. Nebejt to pokračování Rockyho, byl by to jen příběh dalšího afroameričana, kterej se chce rvát i když zrovna není emočně rozhozenej. Než začnou trénovat – nuda. Mladej balí šťabajznu – nuda. Mladej klátí šťabajznu – nuda. Rocky mudruje – nuda. Přípravy na zápas – něco mezi. Takže fajn – vlastně taková klasika je až ten zápas. Poslední dobou mě ty kusy, ve kterejch se víc mluví než řeže, neberou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, co musím udělat pro to, aby mě trénoval Rocky. 2.) Nedělám to. (Kvůli nohám.) 3.) Thx za titule „juarezcool“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je prostě typická Slyovina, on ty chlapský duši fakt rozumí, pár keců, pár momentů ve kterých předvede, že zásadovej chlap možná v dnešní době není cool, ale co na tom, když to uvnitř prostě má tak nastavený a kyž na to přijde umí se rvát, rozdávat rány a i je pěkně schytávat, přesně tak jak káže nejen pobyt v ringu, ale i život sám a proto budu mít Rockyho vždycky ve svým srdci hodně vysoko a když tohle všechno předává mladší generaci, tak jenom dobře. Filmu by možná slušelo víc boxu a míň keců, ale to je prostě Sly, neuděláš nic. 2.10.. Absolutně nechápu co se mě honilo při hodnocení v palici, ale ted po další prokejci na HBO, jdu na plný koule. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy mám rád a málokdy mne zklamou. Příběhově klasická pohádka ovšem bohužel bez emocí, tedy Southpaw v tomhle ohledu zvítězil. Jordan sympaťák, Stallone kamarádský a souboje na jeden záběr téměř bez střihu dech beroucí, škoda, že byly pouze dva, ale za to slušně dlouhé i adrenalinové. Nenudil jsem se. 75% ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Snímku je možné nájsť aj pod alternatívnym označením "Creed: The Legacy of Rocky". (MikaelSVK)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama