Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Comeback skupiny Pražský výběr, ohlášený na podzim roku 2012, byl velkou událostí pro všechny fanoušky této legendární kapely. V osmdesátých letech minulého století se Pražský výběr stal naprostým zjevením tehdejší malátné hudební scény. Instrumentální virtuozita, propracovaná kompozice, dekadentní texty a pódiová image – tím vším kapela vzbudila pozornost publika, ale i ostražitost politického režimu. V roce 2012 se Pražský výběr vrátil na scénu v původní sestavě s oběma svými bubeníky. Televizní záznam jeho koncertu byl pořízen na samém konci comebackového turné v březnu 2013 v Karlových Varech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

DžejPý 

všechny recenze uživatele

Výborné. Zvuk pravda mohl být nasnímán ještě trochu lépe. Co však nechápu - proč byly proházené písničky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pražákům, těm je tu hej, ty nikam nezablouděj." Mladí Pražáci ve své době neměli ve vesmíru (nebo alespoň v mém přehrávači) konkurenci. A já jsem rád, že na postarší kolena dokázali vysoustružit takový nářez. Při vzpomínce na vševědoucího dobrosera Kocába se mé zákeřné JÁ sice chtělo pomstít odebráním hvězdy, ale ta hudba si to nezaslouží a hosté byli skvělí - bezdomovec Ringo s kozou, na prachy nečekající Soukup, nečekaně dobré dudy Blbé Blondýny a když ze své domovské galaxie přiletěla i Jana Kratochvílová, tak jsem jen zalitoval, že mě na tento koncert nikdo nepozval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další parádní nářez Pražského výběru – po tolika letech příjemné zpestření pátečního večeru a pořád to má ten správný říz. Tahle bandička vytvořila spoustu kvalitní hudby (no texty jsou sice občas trošku slabší), nicméně ta „jiná“ hudba – to je balzám pro moje uši. I přítomní hosté rozhodně nebyli špatní – potěšil Ringo s „pravou“ kozou, Iva s dudami, Soukup se vrátil ke svým a S.O.S. okořenil i svým umem na kytaru, no a v neposlední řadě nesmí chybět vesmírná Jana Kratochvílová. Vilda Čok i Pavlíček byli vždycky mí oblíbenci, Kryšpín a Hrubeš taky v pohodě – no a Kocáb to je kapitola sama pro sebe. Bez něj by to ale prostě nebylo ono…Jen kdyby zůstal jen u hudby… ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem na tomto koncertu byl v Brně, tak pociťuju silný rozčarování z toho, že na tom brněnským koncertu nebyl tak silnej repertoár hostů a celkově ta šou byla taková trochu menší (oproti Karlovým Varům, ze kterých je natáčenej koncert). Na druhou stranu v Brně ti dědci odehráli poctivě první dvě alba tak, jak jsou obsazeny v elpíčkách. Tady to bylo podivně pospřeházený.. ()

Reklama

Reklama