Reklama

Reklama

Draci v hrnci

(pořad)
Trailer

Obsahy(1)

Polévka je grunt, kdo ji nejí, bude špunt! Tak se pojďte podívat, jak ji vaří Oskar a jeho kouzelní dračí kamarádi. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Tak trochu, spíš víc než dost, nedoceněná záležitost a především naprostá špička tuzemské tvorby pro děti, na poli vzdělávacích pořadů téměř poslední mohykán.. Zábavné, hravé i velmi poučné, dokonce lepší svého zcela zřejmého dospěláckého vzoru Pod pokličkou, zejména dík uvádění informací do velmi funkčních souvislostí.. V době, kdy u nás panuje naprostá gastronomická, zdravěstravovací i lifestylová dezinformovanost přecházející v rezignační chaos, z něhož běhá Mráz po zádech, vnímán Draky v hrnci jako naprostý unikát.. Hodně cenný krKavčí projekt, jakkoli ze strany České televize ukázkově a symbolicky bez ambicí.. Možná právě díkybohu.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé zahlédl animovanou slepici, jak dává přednášku o jídle, řekl jsem si, že to snad někdo obšlehl Pod Pokličkou - a ono ano i ne, protože obojí je dílem té samé sestavy (nechtějte po mně, abych studoval složení ostravského studia ČT). Sice na tom nejsme zdaleka tak zoufale jako v USA, kde se v průměrné rodině vaří z polotovarů a děti nevědí, co je to zelenina (doporučuji otřesný TEDTalk Jamieho Olivera z roku 2010; těm, kdo to mají za zelenou biopropagandu, doporučuji zamyslet se, jestli by nebylo vhodné přece jen něco dělat s tím, že je možné schválit pro účely školního stravování pizzu jako zeleninu, což se ve Státech stalo tuším že v roce 2012;)), ale vedení dětí k tomu, že vaření není problém, a hlavně že kvalitní (netvrdím, že bublanina je zrovna zdravá;)) potraviny jsou lepší než líbivý "džankfůd", není nikdy dost. A co se týká pořadu jako takového - je to se vším všudy Pod Pokličkou pro mladší publikum - navíc jsou tu "jen" živí průvodci Oskar Juchelka a Michaela Doubravová. Pro posledně jmenovanou je to spíš jen osobní propagace, protože předvádí širokou škálu výrazů, podle toho jakou postavu právě prezentuje (jsou to figurky od madame Pompadour po country zpěvačku), tančí, zpívá, a tak dále. Hlavní vařič vypadá, jako kdyby utekl z reklamy na kečup, ale jeho přátelské špílcování se starší sestrou se dá přežít, i když vám deset bylo už hodně dávno;) Tohle se prostě povedlo, a pokud to mám hodnotit vyloženě jako pořad pro děti, tak je to ještě lepší. 80% ()

Tigo 

všechny recenze uživatele

Afektovaná kravka a přechytralý spratek, hrát to neumí... nepřirozené nekoukatelné nevtipné duo, zachraňují to aspoň ty animované vsuvky, za ně jednu hvězdičku. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Svižný, moderní pořad o vaření pro děti. Má spád, vkusnou animaci, je vtipný, hravý i poučný. Je možná až příliš dynamický a pokud chcete zachytit některý z receptů, musíte si jej pustit ještě jednou. Poslední recept na indiánské kuře s pomerančovým džusem a čokoládou se natáčel částečně i u nás na ranči a občas se tam mihla i moje vnučka. Natáčení ji sice moc nezaujalo, ale výsledný produkt byl velmi zdařilý. I já jsem se poučila z úst samotného Kolumba, které že to všechny plodiny se k nám do Evropy z Ameriky dovezly. Indiány mám ráda, tak vyzkouším tu jejich kuřecí specialitu s čokoládou, zda je to vůbec poživatelné. ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

Ony ty děti ale nejsou přece naprostí dementi, ne? tak proč neponechali více z pořadu "Pod pokličkou"? Na můj vkus až moc afektovaného přehrávání. škoda ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jo asi to je Pod pokličkou pro děti. A mně se to fakt líbí. Možná v tom hraje roli, že miluju rozebírání, odkud je jaké jídlo apod. Je to pro děti, děti jsou taky hlavními aktéry a za mě je to vážně povedené. ()

ZnalecH odpad!

všechny recenze uživatele

Dobře, připravují tam občas docela dobré recepty, ale musí k tomu mít tak blbé kecy? Když už to chtějí dělat s humorem, tak ať používají humor, kterému se lze smát... ()

filmovyfan 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to koukal a najednou se na obrazovce objevila ta slepice tak jsem umíral smíchy, vždy jsem miloval pořad Pod Pokličkou a tohle je jakási dětská verze. ()

EvaPalicata 

všechny recenze uživatele

U mne nejlepší český dětský magazín, hrané pasáže mezi ségrou a klukem s červenými vlasy jsou překvapivě vtipné, animované vsuvky malých dráčků komentují nápaditě vaření a informace ve stylu "pokličky" jsou atraktivní nejen pro děti! Nevím jak malé děti, ale u mne tento magoš boduje na celé čáře! ()

adnov 

všechny recenze uživatele

moje děti to milují a i mě to inspiruje k vaření (a to je co říct), vždy se něco nového dozvím a dokonce i pobavím (občas je to fakt ftipný) ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Musím změnit hodnocení, dřív to dětem sedělo, teď toho nového kluka nemůžou vystát. Text neříká, ale odzpívá. Fakt děs !!! ()

Reklama

Reklama