Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známá sexuoložka dr. Joan Allenbyová jednoho dne přistihne svého kolegu a milence Davida Kanea v posteli se sekretářkou. Davidova nevěra ji zraní, avšak nejvíc dosud sebevědomou ženou otřese, že David o ní mluví pohrdavě. Joan proto vykoná nesmírně rafinovanou pomstu: na dobročinném večírku se tajně přestrojí za sexuálně vyzývavou luxusní prostitutku, sejde se s Davidem a zastřelí jej přímo v terapeutické místnosti. Zatímco několik svědků vidělo Davida před jeho smrtí ve společnosti tajemné svůdné dámy jménem Lisa, Joan má velmi dobré alibi. Avšak ne tak dobré, aby oklamala policejního detektiva Columba… (Česká televize)

(více)

Recenze (58)

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že Columbo neměl nikdy krásnější protihráčku, než doktorku Allenbyovou. Je natolik šarmantní a přitažlivá, že i když se dopustí zločinu a udělá spoustu chyb, diváka musí zaujmout. V tomto díle je hodně humorných momentů: Columbova konfrontace se sexuology, Columbo si zahraje na tubu a střetne se s rozkřičenou Ruskou uklizečkou. ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konfrontovat sex a Columba byl geniální tah, co přinesl spoustu vtipnejch situací, plus nějaký navíc (uklízečka, hra na tubu). Atmosféru má díl dost obstojnou (nadprůměrně) a vražedkyně Líza se mi taky líbila, stejně jako nápad s převleky. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo tady hraje na tubu, dává rady zvrhlíkům a řeší případ dámy v černém. Vůbec celý tento díl má takovou zvláštní, až erotickou atmosféru, která mi k tomuto seriálu sice příliš nepasuje, ale na druhou stranu je to příjemná změna. James Frawley točil na konci 80. let velmi netradiční Columbovky, ovšem nikoli špatné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Sex a ženatý detektív" (Sex and the Married Detective) je tretia epizóda z ôsmej série televíznych kriminálnych príbehov, ktoré vyšetruje svojrázny inšpektor los angeleskej polície Columbo z oddelenia vrážd. Tento krát musí objasniť vraždu zo žiarlivosti. Známa, prestížna doktorka sexuológie pristihne svojho kolegu a zároveň i milenca ako súloží s inou ženou. Hlboko ju to urazí a citovo silne zraní. Rozhodne sa, že ho zavraždí. Vypracuje a zrealizuje rafinovaný plán ako svojho neverného milenca pripraví o život. Myslí si, že spáchala dokonalý zločin. Avšak nevyspytateľný detektív Columbo ju nakoniec pod ťarchou dôkazov donúti sa priznať. **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda je poutavá, komická a v závěru, kdy poručík usvědčí vražedkyni, velmi elegantní. Kdo o tom neví, tak Columbo na střední škole hrával na tubu a zde ukáže, že nátisk se neztrácí ani po letech. :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podmanivý jazzový doprovod se sólem na saxík vytváří tomuhle filmu jedinečnou atmosféru, v níž se vznáší neviditelné vzrušující napětí a snad i trocha melancholie z toho, že poručík nám od osmé série stárne před očima rychleji než předtím... Lindsay rozhodně není nejkrásnější Columbovou soupeřkou, ale jako jediná ze všech mě přesvědčila, že i žena může doopravdy zabít a udělat to s chladnou hlavou. Z ženy v černém se stala mýty opředená modla. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Nádherně pitomé televizní osumdesátky, možná konec sedumdesátek, říkám si na začátku nad postavami, jejich dallasovskými ksichty a účesy. Později mě proto překvapovala relativní otevřenost sexuální tématiky. A on je to rok 1989, no ty vole! Ženu, kterou jsem považoval za oběť, jsem v určitém momentu identifikoval jako budoucí vražedkyni a ve stejném momentu jsem pochopil, kterého seriálu epizodu sleduji. Inu, jedna hvězdička pro poručíka Columba, jedna pro paní Columbovou. Pokračování viz zde: http://www.csfd.cz/film/32913-nebe-nad-berlinem/. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo stavia na tom, že jeho protivníci sú veľmi charizmatickí, zároveň ale aj veľmi nesympatickí. Je to dané šikovnosťou hercov. Protivníčka v tejto časti je na druhej strane veľmi sympatická a držíme jej skôr palce, pretože jej dôvody sú opodstatnené. Vražda je ale vražda a tak nakoniec musí vyhrať Columbo. Nakoniec sme na jeho strane kvôli jeho nezmarnému vyšetrovaniu a humoru. Všetci ale zároveň dúfame, že dostane najnižší trest a za dobré chovanie ju v polovici trestu pustia na slobodu. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na rozdiel od mnohých užívateľov, považujem tento diel iba za priemerný. Ani nie pre zločin a jeho vyšetrovanie, ale pre nechutné spôsoby poručíka Columba. To jeho váľanie sa po zemi v dámskych toaletách, šialené prehľadávanie smetných košov, jeho nekonečné vracanie sa kvôli nejakej ďalšej nejasnosti, to mi vôbec nepripadá vtipné, aj keď to tak autori zamýšľali, ale trápne. Asi tak, ako mi je trápne, že tieto detaily u mňa rozhodujú o tom, či príslušná epizóda dostane odo mňa štyri alebo iba tri hviezdičky. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela nuda... Columbo vykrádá sám sebe, zápletka je jak z laciné detektivky (pravda, detektivova dedukce ani tady není špatná, ale motiv je žalostně pitomý), humorné vsuvky působí trochu jako vata. Není špatné, když je v detektivce i nějaký ten humor, špatné je, když tam k zapamatování není už nic jiného. Bude Falk v příštím díle pro velký úspěch panáčkovat nebo třeba tančit kankán? ... Celkový dojem: 60% ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle podle mého neobstojí ani samotný motiv a o provedení vraždy ani nemluvím. Protivníkem je tentokrát žena a klade minimální odpor. Snadná práce pro Columba, který během vyšetřování stihne jako obvykle pobavit. Tentokrát zahraje na tubu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Nenechte se zahnat do kouta, poručíku !!" ;) Doktrorka Joan očividně vůbec netušila, s kým má vlastně tu čest, protože poručík Columbo, o němž se tu mimochodem dozvídáme, že na střední škole hrával na tubu, protože na něj zbyla - Nutno podotknout, že hraje velmi slušně i po letech.. - se nechá zahnat do kouta jen v případě, že do něj prostě z vlastních důvodů chce být zahnán.. Ten filuta..;) Kdyby totiž předpokládala, že bude vraždu jejího milence vyšetřovat právě Columbo, který je zde ve své roztomilosti ještě vlezlejší než obvykle, jistě by ho bylatnezabíjela v Los Angeles..;) Ovšem to by si tato přímo učebnicová kovářova kobyla nesměla být tolik jistá v kramflecích, aby si všimla, že Columbo má jasno hned zkraje.. Nesmírně inteligentní a vtipný díl, za mě rozhodně jeden z vůbec nejpovedenějších, nechybí mu totiž nadhled, spousta komických situací, jako již zmiňovaná hra na tubu, či scéna s ruskou uklizečkou, neobvyklý příběh, příjemný soundtrack, parádní převlek a rozhodně ani atmosféra.. Když jsem sledoval jak - Těžko říct do jaké míry jen zdánlivě ostýchavý dětina Columbo radil psychologům, jak by se měli zachovat vůči Joan.. - mohl jsem se potrhat smíchy.."Proč se na to ptáte mě ??" - "Zdáte se mi moudrý, poručíku !!" ;) ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo v novém kabáte není to pravé. Stopáž je příliš zdlouhavá, humor během zápletky tolik nefunguje a jne podstata zločinu byla tentokrát pikantní, v dobrém slova smyslu......6/10 ()

Una111 

všechny recenze uživatele

"Poručíku, sex je celý můj život!" - "Ó, pro Boha živého!" - - - Může člověk (a ženská k tomu) tohohle Columba nemilovat, byť se právě nejednalo o nejlepší díl? ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát byl podle mě vrah docela slabý. Nemám schopnost geniální dedukce, ale obávám se, že tohle bych vyřešil i já sám (zavražděný u sebe neměl klíče od bytu, ve kterém byl nalezen - kdo jiný mohl vraždit, než žena, které onen byt patří?). Inu, když ženy jednají v afektu, moc slavně to nedopadá... Příběh ale zachraňuje prostředí toho filmu, jakási nepopsatelná noirová atmosféra - hudba (ten saxofon!), stíny, bouřka a jedna žena, co se tak ráda prezentuje jako někdo jiný, že se na tom nakonec stane závislou... Protože by Columbo mohl odhalit vražedkyni už v prvních dvaceti minutách, je příběh naplněn vtipnými (ale opravdu vtipnými) vycpávkami - Columbo hraje na tubu, baví se s ruskou uklizečkou, (ne)konverzuje o sexu, radí sexuologům, jak si mají zařídit svůj život... ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

humorná stránka v tejto časti prevažuje nad detektívnou... Columbo a tuba idú k sebe perfektne, a policajt rozdávajúci životné rady sexuológom je vtipný sarkazmus. A opäť jedna zo záporných postáv, ku ktorej človek musí cítiť sympatie (tak ako aj Columbo)... + pre mňa to nieslo aj určité posolstvo, alebo skôr konfrontáciu, medzi síce nekonvenčným, ale predsa len tradicionalizmom Columba a modernosťou "sexuálnej revolúcie", kde za kratší koniec ťahá nakoniec ten modernizmus. Columbo aj napriek starosvetskej ostýchavosti a konzervativizmu dokáže žiť (zdá sa) v spokojnom manželstve, a pokroková odborníčka na slovo vzatá sa v podstate spáli na vlastnej hlásanej ideológii odtabuizovanej sexuality, promiskuity a egocentrických, citovo vyprázdnených vzťahov ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavá Columbovka okořeněná i nádechem tajemna :o) a vůbec celkově zajímavé téma, docela závidím scénáristovi, že má vždycky takovéhle nápady. Dá potíže udržet sledovanost. ()

Reklama

Reklama