Reklama

Reklama

Tamtam

(pořad)
Animovaný / Rodinný
Česko, 2013, 20 min

Obsahy(1)

Tamtam – a nuda je tatam! Venda Vandr a Kačka Brnkačka jsou tu s další porcí aktuálních tipů na začínající víkend. Dnes zajedeme například do táborské ZOO, pokřtít čerstvě narozeného nosála. Potom se asi trochu umouníme v grafitovém dole pod Českým Krumlovem a černí jako uhel – pardon, jako tuha – se přesuneme do Jičína, který se už tradičně touto dobou mění v město plné pohádek. Snad si nás tam nespletou s čerty. Nakonec si v Petřínské rozhledně v Praze postavíme věž z legendární stavebnice Merkur. A to ještě zdaleka není všechno, protože Tamtam je jako vždy informacemi přímo nabitý! Pořad je přístupný i pro rodiče. Moderují Michaela Maurerová a Marek Němec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Toho, že je to Toulavá Kamera pro děti, si všiml zřejmě každý, kdo někdy o Toulavé Kameře slyšel. V dnešní době, kdy je těžké děti zaujmout něčím, co jim nestrčíte až pod nos, je Tamtam pořad potřebný jako sůl. Jen mám drobné výhrady k formě nebo, chcete-li, prezentaci. Ta menší je, že Míša Maurerová po dětech vypadá ještě hubenější než když před nějakými deseti lety uváděla takovou tu T-Mobilem sponzorovanou hitparádu - čti "vypadá jako kdyby natrvalo přešla do tábora anorektiček" - a jako otci dvou holčiček mi tak nedělá její vzhled úplně radost... Proti Marku Němcovi kupodivu nic nemám;) A ta druhá výhrada zní, že Kačka Brnkačka vypadá jako kdyby Yettiho přepadl Jokerův kadeřník, a mluví jako chlap (protože "ji" mluví chlap). WTF?, ptám se. Jinak ČT chválím, že takový pořad má - až budou děti dost velké, aby za mnou každý víkend přicházely s nápady na výlety, které tam viděly, možná to uvidím trochu jinak:) Aktuálně je mojí největší "zábavou" v souvislosti s tímhle pořadem představa, jak by asi vypadal na nějaké komerční televizi, a jak moc vystajlovaného sluníčkového cool moderátora a obsah by asi měl... 70% ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

No konečně někdo v televizi pochopil, že malé děti nejsou pouze debilní přijímače schopné sledovat jen přiblblé animované poníky, bakugany, smrtící víly a podobné chujoviny. Vtipnou, moderní a nenásilnou formou a s neobvykle vysokou intelektuální úrovní je v tomto pořadu dětem nabízeno spousta zajímavých typů k cestování po vlastech českých. Moderátoři sdělují dětem podstatné informace o akcích na hradech, zámcích, v muzeích a přírodě a jejich výklad zpestřují dvě sympatické animované postavičky s trochu přehozenou pohlavní identitou ("mami ten Venda by mohl dělat Kačku a Kačka Vendu:-)". Jen víc inteligentních pořadů pro děti, kdyby bylo....... ()

Blackadder 

všechny recenze uživatele

Infantilní pojetí zajímavostí pro děti. K tomu ten příšerný podtext degradují celý pořad. Pritom děti sledují rádi. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Prima nápad, úžasná Maurerka a sympatický Marek Němec, ale hlavně přehlídka spousty senzačních akcí (nejen) pro děti. Nikdy by mě nenapadlo, kolik je v Česku nejrůznějších muzejí, nebo třeba technoparků pro děti. Fantazie. Kreslené figurky sice nejsou zas až takový zázrak (zejména ta tlustoprdka), ale zadání bylo omezené duhovou barvou déčka... ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento pořad je vhodný pro druhý stupeň základní školy, a to nejen do hodin zeměpisu či výchovy k občanství. Diváci se při něm seznámí s tipy, kam vyrazit ve svém volném čase. Doporučuji pro mladší věkovou kategorii. ()

Reklama

Reklama