Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavý příběh o jednom zdánlivě jednoduchém rozhodnutí... Začalo to v jednom obyčejném letním dni na chatě. Její majitel, inženýr Kouba (J. Novotný), si pozval řemeslníky, aby mu postavili saunu. Jenže přijíždí manželka (M. Šplechtová) s velkým problémem. Synův stav se zhoršil, podle lékařů potřebuje transplantaci ledviny. Lékaři navrhují, že udělají rodičům test, zda by ji mohli poskytnout synovi oni. Zdánlivě jasné řešení není ale tak jednoduché přijmout. Inženýr Kouba má před sebou důležitou cestu do Venezuely, k níž směřoval celou svou profesní dráhu, žena se zase bojí, že umře. Do toho všeho přijíždí manželův šéf (L. Trojan) se svou ženou (H. Čížková)… Složitá životní situace této rodiny se řeší i mezi řemeslníky. Jeden z nich dokonce rodičům nabídne za jistých podmínek svou ledvinu. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Moralitka o tom, že peníze nejsou vše. Pracuje se s typickou českou vlastností, že čím víc peněz máte, tím méně jste ochotní pomáhat jiným, dokonce vlastnímu potomkovi. Příběh by byl klidně na čtyři hvězdičky, ale chyběl mi pořádný závěr. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Ta zas byla kravina. Nejlepší byl ten vtěrka dělník Milan. Ručičky v kapsách, a žvaní s paní Marcelou. Řve se v tom skoro od začátku do konce a postava Milana byla naprosto neskutečná. Takže za mne podprůměr nejvyššího kalibru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní příběh, který nám nenabízí ani řešení ani hlubší zasažení do děje. Vlastně jde jen o diskuzi vícero osobností, někdy méně či více ostrou, na téma darování či nedarování ledviny vlastnímu dítěti. Na první pohled jasné rozhodnutí, nad kterým snad nikdo nemusí přemýšlet se v hlavách manželů stává dramatickým rozhodnutím. Příběh je okořeněn tím, že jeden z dělníků hodlá přijít se spravedlností sobě vlastní. Můj názor je ovšem takový, že mu nepřísluší se do toho míchat. Na druhé straně je s podivem, jak si Kouba a manželka naprosto cynicky nechávají dělat saunu a hostí přátele zatímco je jejich syn ve vážném stavu a oni nemají vyřešeno, co budou dělat. U toho ale zůstává, do hloubky film nejde, pouze pokládá otázku a spouští diskuzi. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Natočeno a zahráno to bylo podle mne za 2*. Ale za tu nadčasovost námětu jsem přidal jednu hvězdu. Představoval jsem si totiž, jak by to bylo teď. Ještě drsnější, sobečtější...? Spíše se mi to totiž hodí do dnešní doby... Hudbu vytvořil Daniel Forró, skladatel, pedagog, klávesák a jak po mnoha jeho prezentacích nových synťáků na veletrzích mu říkám "pan Yamaha". Jakto, že na csfd není uveden u této inscenace jako tvůrce? Ba nenajdete ho dokonce na csfd vůbec jako tvůrce a ani pod jeho rodným jménem Karel Horký. Jakto, když tu má záznam i mnohý amatérský rejža? ... 2021 á už tam je :-) ()

Hombre8 odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká amatérština. Trapné po všech stránkách. Nejen kvůli tomu moralizování, ale hlavně jak je to uboze napsané a ochotnicky zahrané. Úžasné dialogy: Já se bojím (dát svému synovi ledvinu). Prosím vás čeho? Čeho? Tak tomu vy nemůžete rozumět! ()

Reklama

Reklama