Reklama

Reklama

Maria Stock

(studentský film)
Trailer

Obsahy(1)

Intimní příběh ze zmizelé vesnice Maria Stock na pozadí podzimu a zimy. Otec, dcera, pohřešovaná matka a mladý poutník, jsou aktéři choulostivého dramatu v bohem zapomenuté zemi. Příběh těch, kteří byli nalezeni a jiných, kteří se ztratili v minulosti a hledají cestu ven ze začarovaného kruhu temnoty. (Fresh Film Fest)

Recenze (9)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film pojmenovaný podle zaniklé vesnice Mariánské Skoky, kde se natáčel. Výrazným objektem je zdejší kostel Navštívení Panny Marie, což se vlastně docela hodí k postavě dívky, která se stává vlastní matkou. Dobře navozená atmosféra, do hněda zbarvený obraz, ale nějak mi vadí, že jsem nepochopil konec. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Síla tohoto snímku je především v poetické atmosféře, kterou kolem sebe vytváří. Scénář jsem rozhodně nepochopil celý a myšlenka za ním mi bohužel také uniká. 5/10 [KVIFF 2014] ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Krásné typy mladých hrdinů, pro jejichž představitele mám od prvního okamžiku slabost, ve snově mrazivé atmosféře krajiny tam někde na okraji. 3-4* ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Suverenni rezie, skveli herci a atmosfera, ktera by se dala krajet. Nejvic ale ocenuji, jak funguje a slape pribeh, ktery zaroven netrpi ceskym nesvarem cokoli zbytecne vysvetlovat. Film je to vic pocitovy. Pripomina sen, jehoz obrazy se vraceji... ()

Kosir 

všechny recenze uživatele

Skutečně je dobře, že se v tom filmu moc nemluví, zvuk je totiž velmi špatný, aspoň pokud jde o kopii, kterou mám staženou. Samotný "příběh" by na jedné straně potřeboval mnohá dovysvětlení, na druhé však dává divákovi obrovskou paletu možností, jak si vyložit co chtěl autor říci. Když se přikloním k té druhé variantě, tak za tuto možnost dávám *****. Ale nejen za ni. Naprosto mě dostala ta úžasná symbolika, kdy Trnková dává miláčkovi do dlaně trnky (pro začátek). Panenko skákavá - a on pecku hned vyflusne, místo aby si ji schoval. :-) ()

dodanek 

všechny recenze uživatele

Z hlediska filmařské profesionality tenhle snímek o tisíc procent převyšuje jiné debuty z FAMU. Jenže mě tyhle filmy, kde se parta lidí s kamerou honí měsíc po lese a vyjde z toho pár prapodivných mlhavých záběrů s ambientní hudbou, o kterých ani scenárista-režisér moc netuší, co vlastně znamenají, tak nějak… nebaví a nezajímají. (LFŠ 2014) ()

Reklama

Reklama