Reklama

Reklama

Film podle skutečné události pojednává o třech mužích, kteří založili Mezinárodní federaci fotbalových asociací (FIFA). Podařilo se jim překonat obrovské překážky i neustálé spory, aby se mistrovství světa ve fotbale mohlo stát realitou. Skupina nadšených evropských podivínů spojí síly a pustí se do ambiciózního projektu - založí Mezinárodní federaci fotbalových asociací (FIFA). V epickém, dosud neodvyprávěném příběhu ožívá inspirativní sága o mistrovství světa ve fotbale a třech odhodlaných mužích, kteří stáli u jeho zrodu. Poháněni svou vizí a vášní se Jules Rimet, Joao Havelange a Sepp Blatter přenesou přes všechny pochybnosti a překonají veškeré překážky i skandály, aby se světový pohár mohl stát skutečností. Nadčasový příběh, který se odehrává během bouřlivého dvacátého století, je oslavou fotbalu, z něhož se navzdory všemu stal nejen celosvětový sport, ale také výraz naděje, ducha a jednoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (26)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hada chcát, koně blít, viděl jsem cikánskou maringotku převrženou, viděl jsem Lukáše Zelenku běhat. Ale něco takového jsem ještě neviděl. V tomhle je tolik patosu, že by z toho Roland Emmerich natočil tři filmy a ještě by zbylo něco pro Spielberga. V podání Frédérica Auburtina je založení FIFA shůry seslaný zázrak a činovníci králové mezi muži, jejichž morální integrita a odhodlání se dotýkají nebes. Když se zatajeným dechem popisovali zápas mezi Kyjevskými fotbalisty a výběrem Luftwaffe, tak se rozplakali oba mí plyšáci a na výraz úcty se rozkvetl dlouho zanedbávaný květináč s fialkami. Přísahám na čest Seppa Blattera, že se to opravdu stalo. Už jen kvůli bizarnosti celého projektu a skvělé výpravě se United Passions vyplatí vidět. Ale je to jen pro silné žaludky. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Fotbal se hroutí, přátelé.." Souhlasím s Wacoslavem.. Tahle Aubertinova, byť ten symbolicky v souvislosti s Fotbalovou vášní na poli komediálním rozhodně neplatí za úplnou lemru, hloupoučká filmová šmudla je totiž navzdory luxusnímu obsazení - Ty woe, jak se třeba Tim Roth k tomuhle nechal přemluvit, to mi zůstane záhadou !! - i barvě hodnocení skutečně rovnou na červenou kartu.. Navíc v kontextu s nejnovějšími událostmi v nejvyšších fotbalových kruzích působí tenhle kus jako zdařilá groteska.. Ale já se ptám.. Proč filmoví režiséři zachází s fotbalovou látkou jako Blatter a jemu podobní s fotbalem samotným ?? Ne fotbal, ale FIFA se hroutí, i přes tu svoji jednotu, a to je ta nejlepší věc, jak řekl Gary Lineker, která se téhle krásné hře mohla stát.. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Tento film má jednu obrovskou nevýhodu a tou je odhalení korupčního skandálu v Mezinárodní federaci fotbalových asociací těsně před premiérou tohoto filmu, což se pochopitelně projevilo na celkovém hodnocení a spousta lidí už z principu hodnotilo odpadem, často aniž by film viděla. Na jednu stranu se to dá pochopit, je to jako hodnotit film plný komunistické propagandy těsně po rozpadu Sovětského svazu, na tu druhou to bohužel nijak nekoresponduje s kvalitou filmu. Ano, je to film velmi povrchní, funkcionáři dané organizace se v něm nechutně vykreslují za vzory a hrdiny, ale z hlediska režie, kamery, scénáře, ale i vizuálních efektů, to není nikterak špatné, naopak je to poměrně zručně natočené, což je dáno jednak téměř miliardovým rozpočtem, ale i zručností režiséra a kvalitou herců. Moje hodnocení 40%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pobavil mě už samotný začátek, kdy představitelé FIFA vyhrožovali Angličanům ve chvíli, kdy nebyla federace ještě ani založená. Nicméně když začala Rimetova linie, tak se to docela dalo, ačkoliv i tady se našlo pár momentů, které FIFA lacině glorifikovaly a vyvolávaly tím úsměv. Ale jinak to ušlo a sedl mi Depardieu v hlavní roli. S nástupem Havelange a Blattera to začalo být horší. Oprostit se od nedávných událostí totiž tak docela nejde a vzhledem k tomu, že zadavetelem projektu je FIFA, tak se film kontroverzím prakticky vyhýbá a pokud na ně dojde, vybruslí z nich Blatter a spol. jako andělé, kteří by pro fotbal zemřeli. A to se překousnout nedalo. Když se na to podívám z hlediska filmového kumštu, tak to zase tak úplně špatné nebylo, ale skandály, které federaci provázejí, tomu dávají chtě nechtě procenta dolů. 40% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Dobré sci-fi, tenhle film, kam se na to hrabe Matrix... Sepp si nechal natočit krásné promo video, jaký je on a jeho parta soubor čestných a nezkorumpovatelných lidí, no bohužel to načasování nemohlo dopadnout hůře (nebo lépe?), páč víc než trailery na tuhle slátaninu pouštěly televize záběry, kterak zásahové jednotky vyvádí z Orlího hnízda FIFA právě tyhle, jak bílá lilie, neposkvrněné pány... Nechápu jen jednu věc (a možná to ani radši vědět nechci, vzhledem k tomu, jakým stylem FIFA pracovala)- jak na takhle zparchtantělý film utáhli taková herecká esa, jako je Sam Neill a Tim Roth (ten ve své nejzápornější roli, hehe). No nic, už teď se těším na druhý díl, sequel, to bude teprv zábava! "FIFA je chudá, ale to ještě neznamená, že prodáme jediné bohatství, co máme- svou čest." Ahaha, tak ten byl dobrej. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (5)

  • Auburtin si po filme chcel zachrániť reputáciu a vyjadril sa, že chce natočiť pokračovanie o korupčnom škandále, ktorý vznikol tesne pred premiérou. (kacer4)
  • „Teraz vyzerám ako zlosyn, ktorý priniesol AIDS do Afriky alebo chlapík, čo spôsobil finančnú krízu.“ Sťažoval sa nešťastný režisér (Frédéric Auburtin) po vypuknutí korupčného škandálu. (kacer4)
  • Pred premiérou filmu vypukol vo FIFA veľký korupčný škandál, čo sa samozrejme odzrkadlilo na tržbách. S rozpočtom 30 miliónov amerických dolárov zarobil za prvý víkend 918 dolárov. Napríklad do kina vo Phoenixe prišiel na premiéru jeden človek. (kacer4)

Reklama

Reklama