Reklama

Reklama

Příběh začíná během II. světové války v přísně tajné americké vojenské laboratoři. Speciální sérum stokrát znásobí sílu mladíka Steva Rogerse, který se stane "supertajnou lidskou superzbraní" - supervojákem známým jako Kapitán Amerika. Hitler však disponuje zbraní neméně silnou - supermanem "Rudá lebka"... Je 40 let po válce, "Rudá lebka" se však opět objevuje na scéně... (Hamer Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

choze 

všechny recenze uživatele

Tady se nejspíš - stejně jako u pozdější FANTASTIC FOUR z devadesátéhočtvrtého - točilo jen aby nepropadla autorská práva na postavu nebo to tak aspoň vypadá. Jeden z nejstarších a nejslavnějších komiksových superhrdinů by si zasloužil podstatně dražší a lepší biják, ale když se za kamerou sešli dvě béčkařské legendy Menahem Golan (který krátce předtím vyprodukoval úděsného SUPERMANA IV) a Albert Puyn, není se čemu divit. Tedy ne že by neměli na kontě pár koukatelných filmů... No jo, Marvel měl se svými hrdiny až do BLADEA v devadesátémsedmém na stříbrném plátně smůlu a konkrétně CAPTAIN AMERICA se dočkal jen omezeného uvedení do světových kin, ale paradoxně neběžel v kinech amerických. Aspoň je to krásně naivní a úsměvné, plus se tu hned zkraje mučí malý kluk a superhrdina je hned po své první akci odlifrován na půl století k ledu. Jen ta Rudá lebka je rudá pouze chvilku a po zbytek filmu působí jako nějaký zlobivý důchodce. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za amerického prezidenta v podání Ronnyho Coxe, který je vedle modrého postrachu za ultimátního borce. Jinak Pyuna podezřívám z toho, že natočil velkolepé jugoslávské porno, ve kterém se vesele pobíhá po amerických předměstích, "kanadských" lesích a "italských" zříceninách. A nakárovaní producenti mu z toho vystříhali všechen sex s tím, že se to pokusí prodat jako regulérní comicsovou adaptaci. Auč... ()

Reklama

noriaki odpad!

všechny recenze uživatele

Albert Pyun byl břídil, jehož filmy se dají sledovat buď se zvráceným smyslem pro bizarnost, nebo s alkoholem v krvi. Nedá se mu ale upřít, že jsou jeho snímky do jisté míry unikátní. Tenhle je výjimečný i mezi nimi, protože i když to ani zdaleka není první adaptace Captaina Americy, je jedna z nejslavnějších. Většina její slávy ovšem leží v legendární mizerné kvalitě. Tu nemůže omluvit vůbec nic, protože se na ní všichni podíleli rovným dílem. Od herců, přes scenáristu až po nemehlo na režisérské židli. Film jsem viděl předevčírem, a díky Bohu že už si z něho nic nepamatuju. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem se vlastně ani nedostal náhodou. Jednou jsem si takhle hledal informace a videa k Prvnímu Avengerovi a po čase se mi podařilo narazit na tenhle skvost. Byla to hrůza, po které jsem se nového zadaptování dokonce i trochu bál. Naštěstí zbytečně a i díky tomu mám CA:FA radši. Ve filmu za něco stojí pouze doba před zamrznutím, zbytek je děs a hrůza, která bez problému překoná i Elektru. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi věřit, že taková chujovina vznikla jen rok po Burtonově BATMANovi, a že někdo měl tu drzost počítat do hlavní role s Dolphem Lundgrenem (vedle jeho o rok mladšího PUNISHERa tato poloamatérská srágora ani neležela) nebo Arnoldem Schwarzeneggerem. V případě, že by se tak stalo, bylo by finanční krytí projektu asi z jiné sféry, přesto si stačí uvědomit jméno na postu režiséra a jsme doma. Albert Pyun sice netočí jen vyložené sračky (namátkou Van Dammův KYBORG), přesto si v nich musí hodně libovat, protože jeho filmografie je jich plná. Pyun tady “úročí“ své letité zkušenosti režiséra skutečně důkladně. Nastavení jednotlivých scén už nemohlo být méně nápadité, výběr herců více tristní a jejich snaha neméně hodna výsměchu. Už jenom ta představa nechat někoho z vážným obličejem pobíhat po světě v pestrobarevném neoprénu a gumákách je hodna maximálně tak zájmového kroužku žáků prvního stupně základní školy. Kdyby se ještě jednalo o dílo ze 60. nebo 70. let, kdy televizní obrazovky brázdil BATMAN Adama Westa, to bych oko přimhouřil, protože takto komiksový žánr ve filmu postupoval, tohle Pyuno dílo ale vrací vývoj o celé dekády nazpět a to je v případě, že nejde o filmařskou poctu (nebo klidně parodii) smutné. Pyunův CAPTAIN AMERICA je skutečně seconhandová komiksová taškařice, která si nezaslouží pozornost z jiného důvodu, než že bude sloužit jako odstrašující případ. 10% ()

Galerie (22)

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama