Reklama

Reklama

Příběh začíná během II. světové války v přísně tajné americké vojenské laboratoři. Speciální sérum stokrát znásobí sílu mladíka Steva Rogerse, který se stane "supertajnou lidskou superzbraní" - supervojákem známým jako Kapitán Amerika. Hitler však disponuje zbraní neméně silnou - supermanem "Rudá lebka"... Je 40 let po válce, "Rudá lebka" se však opět objevuje na scéně... (Hamer Film)

(více)

Recenze (58)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za amerického prezidenta v podání Ronnyho Coxe, který je vedle modrého postrachu za ultimátního borce. Jinak Pyuna podezřívám z toho, že natočil velkolepé jugoslávské porno, ve kterém se vesele pobíhá po amerických předměstích, "kanadských" lesích a "italských" zříceninách. A nakárovaní producenti mu z toho vystříhali všechen sex s tím, že se to pokusí prodat jako regulérní comicsovou adaptaci. Auč... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tu asi naozaj nie je príliš čo hodnotiť. Mimoriadne meganízkorozpočtová vec z produkcie Menahema Golana (Do útoku, Kobra, Vládcovia vesmíru) a v réžii svojho času najhoršieho režiséra na svete, Alberta Pyuna (Kyborg s Van Dammeom je ešte bomba, odporúčam preto skôr Adrenalín: Predbehni smrť). Je to strašne lacné, čo je u komiksového vojnového historického veľkofilmu plného masiek, trikov a akcie strašne zlé. K tomu nesmie chýbať tomu odpovedajúci treťotriedny kasting, nepochopiteľné akčné scény a scenár obsahujúci klenoty typu „zlí nacisti Kapitána priviažu o raketu a tú vystrelia na Biely dom, ale tesne pred ním do nej Kapitán začne kopať a zmení dráhu letu smer Aljaška“. Neviem, ako sa im do toho podarilo nahovoriť Neda Beattyho a Ronnyho Coxa z Vyslobodenia. Proste v 90. rokoch sa vyrábali príšerné komiksové adaptácie, ktoré povesť komiksových filmov ponárali do čoraz odpornejšieho a sradľavejšieho bahna. Česť výnimkám predtým sa situácia zmenila k lepšiemu až koncom desaťročia (Blade, X-Men). Dosť absurdne pôsobí info, že asistentom režiséra bol Michael Katleman, neskorší, celkom zručný hororový režisér (Prvotné zlo – Primeval, seriál Zoo). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tady se nejspíš - stejně jako u pozdější FANTASTIC FOUR z devadesátéhočtvrtého - točilo jen aby nepropadla autorská práva na postavu nebo to tak aspoň vypadá. Jeden z nejstarších a nejslavnějších komiksových superhrdinů by si zasloužil podstatně dražší a lepší biják, ale když se za kamerou sešli dvě béčkařské legendy Menahem Golan (který krátce předtím vyprodukoval úděsného SUPERMANA IV) a Albert Puyn, není se čemu divit. Tedy ne že by neměli na kontě pár koukatelných filmů... No jo, Marvel měl se svými hrdiny až do BLADEA v devadesátémsedmém na stříbrném plátně smůlu a konkrétně CAPTAIN AMERICA se dočkal jen omezeného uvedení do světových kin, ale paradoxně neběžel v kinech amerických. Aspoň je to krásně naivní a úsměvné, plus se tu hned zkraje mučí malý kluk a superhrdina je hned po své první akci odlifrován na půl století k ledu. Jen ta Rudá lebka je rudá pouze chvilku a po zbytek filmu působí jako nějaký zlobivý důchodce. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Poprvé zhlédnuto doma 22.3.2009: Hrozně sestříhaný hrozně natočený hrozně zrežírovaný scény. Odesjpá to docela, ale člověk se tomu ani nemůže moc zasmát. Televizní vzhled a béčko ve všech ohledech. Jo a Captain vypadá jako Chandler:D Vůbec nemá sportovní postavu, neuvěřitelný...:) 30% ____________ Podruhé zhlédnuto v Klubovně 02.03.2020: Celou dobu jsem si říkal, že Matt Salinger (syn JD Salingera - Kdo chytá v žitě) vypadá jako Chandler, lol. Definitivně jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy v životě viděl. Tady nefunguje NIC. Příšerná režie ve spolupráci se střihem z tohohle činí nekoukatelnou záležitost. Ale bohužel se na to NEDÁ koukat ani z legrace. Film totiž obsahuje jen DVA skutečně vtipné momenty (oba totožné): když Captain America jede coby spolujezdec malým Fiátkem 500 a chce převzít řízení, tak předstírá, že mu je špatně... :D 10% ()

filmfanouch odpad!

všechny recenze uživatele

Captain America z roku 1990 od režiséra Alberta Pyuna je dodnes ukázkou toho, jak špatně jde s komiksovými adaptacemi naložit. A na delší dobu dokázal pošramotit filmovým adaptacím od Marvelu pověst, kterou museli později napravit až první Blade, X-Meni a Spider-Man. Vedle Captaina Ameriky z roku 1990 vypadají všechny ostatní tragické komiksové adaptace jako alespoň slušné podívané. Nízkorozpočtová tragédie, která se přitom snažila tvářit neskutečně vážně a přesto se akorát zařídila o to, aby byl Captain America nadále pro smích. Až Captain America: První Avenger napravil tomuhle hrdinovi reputaci a dokázal, že se správným vedením se i hrdina v obleku podobném americké vlajce dokáže prodat jako hrdina hoden respektu. Což je vlastně přesně opačný efekt, který v roce 1990 zvládl Pyun pod dozorem Cannon Group, které film realizovalo pouze proto, aby nepřišlo o práva. Lepší pro všechny by ovšem nejspíš bylo, kdyby ty práva propadli automaticky. ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Ideálny návod na to, ako urobiť z kultového komiksu totálne sračkový film - po piatich minútach pošlite hlavného záporáka na plastiku, kde stratí svoj kultový image a hlavného hrdinu vyzlečte na skoro celý film z kostýmu. A odpad je na svete! ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme film Kapitán Amerika, kde hlavní hrdina i hlavní záporák vypadají "divně" a nemají žádné charisma. Máme tu film, kde se prakticky všechny postavy chovají hloupě a nelogicky. Příběh je taky slušně stupidní, nezajímavý a taky je to místy pěkná nuda. Vyjímkou jsou vtipné scény typu "Trik Kapitána Ameriky jak ukrást auto" či "prezident dává na hubu svým únoscům". Jenže i když to tak může vypadat, tak tenhle film není nějaké super ulítlé a vtipné béčko. Smát se můžete především kupě klišé, nehereckým výkonům a občas... proč to neříct... Kapitánu Amerikovi. Jeho kostým, ve kterém vypadá jako zvětšená verze špatně nabarvené action figurky, není extra žádná výhra (asi proto ho má taky za celý film na sobě jenom třikrát nebo čtyřikrát) a bez něj má herec neustále přiblbý výraz (kterým se asi snaží vyjádřit, že je zmaten z doby, do které se probudil) a místy vypadá jako Chandler z Přátel. Ale co je hlavní - Tohle není nejhorší film všech dob a ani dokonce naprostý odpad. Je to jen špatný film a velmi špatná komiksová adaptace. (3/10) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ani ako guilty pleasure to nie je dostatočne zábavné. Keď v závere hlavný záporák povie “We are both tragedies,” Salinger s Puynom museli chytiť sebareflexívny tik do oka. Tie dve hviezdy si asi neviem obhájiť; možno, že som to videl ako decko, a že než sa dej presunul do USA, som sa párkrát pousmial. Trik s autom vskutku hodný superhrdinu. Ani sex tam neni. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Captain je jedno z těch ulítlejších béček, navíc má bohužel ambice, což mu podkopává nohy ještě víc a vše pak završuje otřesný český dabink. Byla to ovšem jedna z prvních originálních VHS, které jsem vlastnil a jako fanoušek Marvelu jsem tento film coby robě sjel snad 30x. Doktorko Vassery, připravte lasery! Před filmem upoutávky na post-apo ETERNAL FIST a nikitovský akčňák CRAZY JOE. ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Kto nepozná pôvodnú komiksovú predlohu, musí mať podľa tohto filmu mylný dojem, že to musí byť nejaký starý bezvýznamný komiks. Nacisti zmutujú chlapca, aby bol nepremožiteľný. Američania to však nenechajú len tak a stvoria si svojho hrdinu, ktorý je však porazený a vystrelený raketou na Aljašku, kde sa po 50 rokoch preberie. Je stále mladý a rozhodne sa zničiť starého protivníka, ktorý sa postaral o zabitie Kennedyovcov a M.L. Kinga a je stelesnením všetkého zla na Zemi. Dúfam, že toto načrtnutie deja postačí, aby sa tomu vyhol, kto môže. Pre svoje vlastné dobro. Stačí, keď uvidíte hlavného hrdinu v tom smiešnom oblečku, ktorý mu asi darovali bezdomovci. Proste B-čko ako vyšité. ()

M.Macho odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečně transcendentní zážitek! Hodinu a půl čekání na závěrečný souboj je vyplněný řadou nesmyslných, špatně napsaných a toporně zahraných dialogů. Kde jsou ty doby, kdy blondýny byly zásadně kladné a brunety záporné postavy a bylo jedno, jestli průstřel krvácí a prezidenti chodili učesaní i když byli zdrogování. Kde jsou ty doby, kdy prezidenti dávali levý hák urostlým mladíkům s beretami a bodří hrdinové zlikvidovali bombu tím, že shodí špatně namaskovaného mutanta ze skály. Kdo ty doby hledá - chce vidět Kapitána Ameriku. Nepovedený Wolfenstein s dost špatnou italskou detektivkou a o to horším konspiračním dramatem. Jediné, na co se dalo koukat byly exteriéry - a i ty dokázaly vytvářel pocit napětí, jak je jich pro takový skvost škoda. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vôbec si nemyslím, žeby si tento snímok zaslúžil takú extrémnu kritiku. Nieje to rozhodne žiadne veľdielo, ale je to poctivé béčko so všetkými svojimi kladmi a zápormi. Z môjho pohľadu ide o jeden z najviac stráviteľných filmov Alberta Pyuna, ktorý sa tu mierne prekonáva a taký úvod odohrávajúci sa v Taliansku v roku 1936 je veľmi vydarený. Takže hor sa do tejto komiksovky, ktorá hodinu aj pol nudiť určite nebude. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Začátek je ještě relativně dobrý(cca 1/3) a Red Scull je skoro lepší než ve First Avengerovi, ale čím jde ten film dál tím větší je to hloupost. ()

Související novinky

Zemřel režisér Albert Pyun

Zemřel režisér Albert Pyun

27.11.2022

Z amerického Las Vegas přichází smutné zprávy pro fanoušky sci-fi a akčních filmů. V sobotu totiž po dlouhé nemoci ve věku devětašedesáti let zemřel americký režisér, scenárista a producent Albert… (více)

Reklama

Reklama