Reklama

Reklama

Na úsvitu 15. století svrhne generál I Songgje vládce království Korjo, aby založil vlastní dynastii. Proti tomuto vlastizrádnému kroku se staví jeden z generálových důstojníků, Čang Sadžong, kterého chce proto I dát zavraždit. Důstojník se ale zachrání a stane se banditou. O několik let později vyplouvá z Číny loď do čerstvě založeného království Čoson, kterému vládne I, a veze mu lenní pečeť udělenou čínskou dynastií Ming. Cestou do Čosonu ale lodníci chtějí ulovit velrybu, která jim rozbije koráb a spolkne pečeť. Úředníci, kteří se obávají, že je tato ztráta bude stát život, králi namluví, že jim drahocenný klenot uloupili piráti, a tak je proti pirátům nařízena trestná výprava. Piráty vede nádherná a nebezpečná žena jménem Jovol, která pochopitelně nechce dát svou kůži zadarmo. Začíná hon na velrybu, v jejímž žaludku pečeť skončila, a do toho už se zamíchá i Sadžong, který si brousí zuby na královskou odměnu. Potíž je v tom, že suchozemský bandita vůbec nerozumí námořnickému řemeslu, nemluvě už o tom, že ani muži, kterým velí, to nemají v hlavě úplně v pořádku. (Film+)

(více)

Recenze (42)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Jakožto čerstvý absolvent vysoké školy s velkým množstvím času jsem byl velmi vyčerpán, jelikož moje zlenivělé tělo nesneslo zhruba šestihodinovou zátěž spočívající v čekání v čekárně, částečně bezcílnou chůzí a stání na štaflích. Proto jsem si vybral film, u které bych nemusel přemýšlet, díky čemuž si mohl odpočínout od toho strašného zápřahu i můj mozek. Film splnil má očekávání naprosto dokonale. Mělo to však jednu ne zcela nepodstatnou vadu na kráse: já jsem u toho filmu přemýšlel. Je to strašný zlozvyk, měl bych se ho odnaučit. Tento korejský kasovní trhák se sice může pochlubit velkolepou vnější schránkou, bohužel však stojí na velmi nepevných základech. Občas se mi (nejen) u korejských filmů zdá, že čím větším rozpočtem jeho tvůrci disponují, tím slabší je jeho námět a scénář. Zde to platí stoprocentně. Tak jako bývá u takových snímků pravidlem, hrdinové v počtech životů hravě překonají kočku, zde se dočkáme i několika zmrtvýchvstání. Ano, komedie to opravdu je. Bohužel, většina pro mě vtipných situací je patrně nezamýšlená a na druhé straně situace tvůrci zamýšlené jako vtipné působí trapně, je to stejné, jako když si někdo myslí, že všechny vtipy z reklamních novin Kauflandu jsou opravdu legrační. A velký podíl na těchto situacích má ukecaný bandita, za jehož blábolení bych ho hodil do úst velryby. Možná by ho to pak přešlo. Když už jsme u něj, musím s politováním sdělit, že ani obsazení není bůhvíjaké, Ye-jin Son tam hraje nejspíš jen kvůli penězům, o ostatních kromě Kim Nam-gila není ani potřeba se zmiňovat, snad jen, že ty nejhorší herce si režisér vybral do rolí řadových banditů a pirátů. Ale jinak je to opravdu velkolepé - velkolepý obraz, velkolepá hudba, velkolepá výprava, velkolepé efekty... V kině to musí působit opravdu famózně. Jenže já chci trochu víc než jen dokonalý vizuál. 35% ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

epiiiiiiiiic tieto cinsko korejske japonske filmy fakt zerem toto bol bonbonik fakt zaujimave napinave vtipne vau a ta piratka fakt pekna ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Korejská pohádka o jedné krásné pirátce, jednom banditovi, pár gaunerech a jedné velrybě. Spíš pro děti, ale celkem výpravné a u pasáže, kterou bych pracovně nazval " Mám nejrychlejší loď na světě" jsem šel smíchy do kolen. Pár primitivních digitálních efektů, ale celkově pozitivní zjevení ze země jménem Jižní Korea. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že tam bude trapný humor, ale byl v poho. Když už byla akce, tak byla krásná. Místy nuda. Příběh byl hodně dobrý, řekl bych, že lepší, než u Pirátů z Karibiku. Největší mínus byl soundtrack, který vážně zklamal. 85% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je naprosto neoddiskutovatelné, že se jihokorejští tvůrci inspirovali americkou sérií ´Piráti z Karibiku´. Mnohé scény to jenom dokazují. Neušel ani slavný ´Moby Dick´, byť se zde velryba loví z jinačejšího důvodu. Jinak celý snímek pojali zcela po svém. Mix dobrodružství na moři i na souši, komedie a grotesky, jaký na asijskou kinematografii není zrovna obvyklý. Z počátku snímek začíná typickými válečnými scénami a souboji, ale netrvá dlouho a atmosféra je ve zcela jiné rovině. Snímek jakoby se snažil silně konkurovat západní popkornové kinematografii a těžko říci, jestli se v Jižní Koreji zdařilo. Pro evropského diváka záleží na úhlu pohledu. Jedná se o západní styl zábavy za použití východní historie a legend. Vizuální CGI efekty jsou povedené, takže tady nelze v ničem pochybovat. I ten scénář je plný nápadů. Příběh cti, tradice, lásky, komedie a dramatu je přijatelný po celou stopáž. Asijské velkofilmy nejsou v Česku zrovna atraktivní a tak je zázrak, že se sem tento vůbec dostal. Rozhodně si zaslouží lepší uvedení na trhu, neboť jako konkurence výše zmiňovaného snímku ´Piráti z Karibiku´ obstojí velice dobře. ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

Pirátsko-banditský dobrodružný snímek, který pobaví. Souboje na moři i na souši prokládané vtipem, fajn hudbou i pěkným vizuálem. Hlavní trojice hrdinů je sympatická pirátská kapitánka a velitel zlodějské bandy + trochu bláznivý přeběhlík, který neví zda se má hlásit k pirátům nebo banditům, proto je hlavním zdrojem vtipu. TRAILER ()

Automaniak 

všechny recenze uživatele

Ne tak docela akční jak se zpočátku může zdát - je to spíše takové zábavné dobrodrůžo, tak trochu na způsob pirátů, ale mně se to naopak líbilo hodně moc (víc jak některé piráti z Johny Deppem. 80% - Dávám ale plnej počet, protože to prostě má na víc než zde na čsfd 60%. Ye-Jin Son je kunda prostě. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Ale ano, bolo to fajn. Casting, vizual, scenar... Boli to iny, azijsky Pirati z Karibiku. Od boja, humor az po curanie do mora ))) Pobavilo. Ak by niekto tocil x-te pokracovanie, mohli by sa stretnut azijsky aj karibsky pirati v jednom. Minimalne Johnnyho by mali korejcania sancu angazovat po vyhadzove z jeho domovskej serie. ()

eagles22 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto filmu je podle mého jeho délka. Mít to o třicet minut kratší stopáž, dal bych plný počet. Takhle jsou tam zbytečně hluchá místa, která brzdí spád této akční dobrodružné podívané. Jinak jsem se ale bavil skvěle. Obsazení, akce i vtípky super. Monohem lepší než poslední Piráti z Karibiku. 80% ()

intro 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film o pirátech a banditech. Perfektní vyváženost mezi vážnými pasážemi a komediálními. Párkrát jsem málem sebou smíchy sekl na podlahu. Tohle prostě musím doporučit. Nádherný kousek ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele

Je to taková bláznivá komedie. To s velrybou je hodně ujetý, ale jinak je film stravitelný. Dobrý výprava, slušné akční scény. Klasická Asie. ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem měla příliš vysoké očekávání, ale film mě tolik neoslovil. Přišlo mi to příliš americké. Charizma hlavních hrdinů bylo nesporné, ale humorná část mě moc nebavila. Vše mi přišlo takové plytké, od všeho něco, ale jen nedotažené. ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý - zábavný dobrodružný film. Korejci tam vytvořili spoustu vtipných scén a je tam i romantická linie na které to hezky jiskří. Tak trochu film na způsob Pirátů z Karibiku - tento je ale podle mého vtipnější/zábavnější. Mám to v českém dabingu který je skvělý. ()

HanzoBureshi 

všechny recenze uživatele

Pirátská dobrodružná jízda, která se ukazuje hlavně ve stylu komedie... opravdu velké komedie, takže se Jižní Korea o zábavu umí postarat. Někdo si tu třeba zálibu nenajde, ale jelikož jsem fanda pirátských projektů a asijské choreografie, tak jsem si tento filmek docela užil, i když se jedná o typ filmu, který se hned vypaří z hlavy. Hudba byla nějakýma chvílema i opravdu skvělá, postavy byly také docela v pohodě. Není to žádný hit, ale přesto dávám 70%. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Místy trapně amatérské a asijsky otravné, ale místy je to tak neskutečně zábavné, že si to podává hladce i Piráty z Karibiku. Linie s velrybami je pak velmi milá a smutná, takže si film rozhodně zapamatuju. Hlavní hrdinka je pěkná korejská kočička, ale zbytek herců má blíže k opicím než k sympatickým tvářím, takže tam jen stěží naleznete charisma jako u hollywoodských konkurentů. ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Po prvních 10 minutách filmu s perfektní choreografií souboje divák nabude dojmu, že se jedná o historický akční velkofilm, bohužel opak je pravdou, a jde jen o další jihokorejskou přiblblou kostýmovou komedii, která jakoby chvílema opisovala s podvodními scénami od Avatara, prestože film měl premiéru o několik let dříve než duhá část Avatara. Korejský styl humoru mi leze na nervy a stejně tak to bylo i v tomto filmu... Rozhodně nechci vidět znova. ()

Gagin 

všechny recenze uživatele

Pro mě o kousek slabší než Admiral: Roaring Currents, The. Hodně inspirováno Jackem Sparrowem. Akční scény jako u všech podobných korejských filmů přehnané a viditelně na compu. Ale párkrát jsem se zasmál, to se cení. ()

Reklama

Reklama