Reklama

Reklama

Mrazivá noc přichází

  • USA Cold Comes the Night (více)

VOD (1)

Téměř slepý kriminálník si vezme za rukojmí živořící majitelku motelu s dcerou, které se mají stát jeho náhradníma očima v honbě za penězi v rukou zkorumpovaného policajta. Chloe žije se svou dcerou Sophií v chátrajícím motelu na opuštěném dálničním odpočívadle. Jako majitelka motelu je Chloe ve finančních potížích a tak tiše svolí k provozování prostituce v jeho prostorách. To vše pod dohledem Billyho, zkorumpovaného policajta, jehož láska k Chloe zůstává neopětovaná. Jedné noci u motelu zastaví Topo, téměř slepý kriminálník z povolání, s autem plným peněz, které má předat neznámému šéfovi. Následkem nehody však Topo přijde o řidiče a jejich auto je i s penězi předáno do policejní úschovy. Topo, který tak rázem nemá ani peníze ani průvodce, si bere Chloe a Sophii jako rukojmí. Z Chloe udělá svou novou řidičku a průvodkyni a společně se vydávají po stopách Billyho, který z auta ukradl Topovy peníze. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud jednou přijdu o zrak, tak se dám na dráhu nájemného zabijáka, protože těm slepota při střelbě evidentně nevadí. S přepočítáváním peněz je to poněkud horší, protože je přitom oblafne kdejaká blondýna, ale to by mi samozřejmě nevadilo, protože jsem charakter. Ovšem neustále poslouchat věty typu "udělej tohle nebo zabiju, udělej tamto nebo zabiju, dones tohle nebo zabiju" mi lezlo krkem již po pár minutách. Pokud to někoho bavilo, tak mu to neberu, ale já jsem si z nudy začal píchat jehlu pod nehet a to mi připadalo daleko zábavnější než tento snímek. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Majiteľka malého, špinavého motelu sa zapletie do hry o život svoj a jej dcéry, potom ako sa u nich zabývajú dvaja kriminálnici, ktorý majú odovzdať „balíček“. Čo sa im však pri večernom incidente pokazí a k balíčku sa dostane miestny policajt. Vtedy sa stávajú rukojemníkmi poloslepého zabijaka, ktorý je odhodlaný ho za každú cenu získať. Príjemný malý thriller s noirovým nádychom, ktorý mi sadol svojim pomalším prístupom a sympatickým hereckým obsadením. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Dojímavá story maminky a dcérenky které zajme psychoticky psychopatickej slepejš zahranej tak neuvěřitelně gumácky a směšně až jsem z toho nestíhal. Dceruška je na pěst. Maminka zase pro změnu jako by tam nebyla. Jeden extrém vedle druhýho. Ve výsledku akorát tak parádní nudná trapárna.5% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Unylý, plíživý thriller s vražedným tempom, ktorý je synonymom nevyužitého potenciálu. Vskutku, tentoraz som si výnimočne zvolil len a len kvôli obsadeniu - a sklamal som sa. Chun vsádza na pomalú atmosférickosť, ale toporné dialógy a plytké, miestami pomerne hlúpe postavy by na akú-takú spásu potrebovali presný opak a razantne zostrihanú verziu (aj o 20 minút). Najväčšia škoda je, že i keď prakticky nemá čo hrať, Bryan Cranston na mňa pôsobí dojmom, že si dal skutočne záležať a handicap jeho postavy som mu veril. Nebudem to zbytočne naťahovať. Nečakal som nič a aj tak som sklamaný na celej čiare. 20% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Cranston sa poprvýkrát pokúsil využiť svoju "perníkovú" charizmu vo filme a ja si trúfam povedať, že mu to absolútne vyšlo. Podporu našiel navyše v presnej réžii a jednoduchom, ale údernom trilerovom scenári. O napínavé situácie núdza nebola a pokus o noirovú atmosféru rozhodne nevyznel falošne. (9.7.2017) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ke Cold Comes the Night jsem se dostal díky tomu, že mě hodně nadchly pozdější dva Perkinsovy filmy. A u tohohle se podílel na scénáři, takže... Takže bohužel zklamání, a to jen a pouze kvůli poslední třetině. Až potud výborná alternativní krimi a já měl připraveny čtyři pěticípé s pochvalným komentářem. Jenomže od návratu Topa ke Chloe (po přestřelce v autě) to najednou vypadalo, že scénárista, který měl tuhle část zrovna na starost, si při psaní šňupnul krapet víc koksu než je zdrávo. A v kombinaci s nějakou červenoknihovní telenovelou, na kterou ten večer čuměl po večeři se svou starou, mu malinko hráblo a zplodil tuhle nechtěně komickou vložku. Jinak si totiž tak trapný závěr neumím vysvětlit, při Billyho hysterickém výstupu s pistolkou mi bylo docela stydno. A i vzhledem k tomu, že představitelka Chloe mi byla sympatická jako podomní prodavačka vysavačů, čtvrtá hvězda zůstane pěkně u mne. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Problém jsem neměl s Cranstonem samotným, ale s jeho postavou. V jednu chvíli pomalu potřebuje bílou hůlku a okšírovanýho labradora a v té druhé střílí jako Billy Kid. Tenhle nedostatekprovází takřka celý film. Samotná zápletka díky tomu stojí dost na vodě, ale na druhou stranu je fakt, že nebýt zásadního logického lapsu, ztratilo by to celé lehký punc neokoukanosti. Plusem je i celkem rozumná stopáž a do jisté míry také herci, byť se zrovna nepřetrhli. Průměrná jednohubka. 50% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Scenar postrada logiku, herecke vykony by se vykony moc nazvat nedaly a v podstate vsechno na Cold Comes the Night je takova podprumerna zanrova brecka, ktera proste nudi. Tohle proste ne. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá zápletka byla v tomto případě sázkou na jistotu a i když kvůli ní (vedle očividně skromného rozpočtu) film působí až příliš 'průměrně', její celkové provedení na to dá rychle zapomenout. Ústřední trojice film spolu s povedenou hudbou a pochmurnou maloměstskou atmosférou film úspěšně táhne a díky střízlivé stopáži ani nemá šanci stihnout začít nudit. Z dojmů pak samozřejmě za vypíchnutí nejvíc stojí pouze zmíněná nálada, heterochromie hlavní hrdinky, Cranston s ruským přízvukem a nečekaně dobrý Marshall-Green, ale nakonec je Cold Comes the Night především příjemné překvapení. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Slepý kriminálník, který zajme ženu a její dceru. Vypadá to na nějaké to home invasion, ale to se nakonec nekoná. Spíše než horor, jedná se o thriller s prvky detektivky, kde je celkem budováno napětí, ale zase taková sláva to není. I když se zdá, že se nás budou snažit scénáristé ohromit, nakonec je to více méně přímočaré. Ani nevím, jestli je dobře, nebo špatně, že nebyla využita lépe dcerka, ale vzhledem k její přítomnosti je to spíše špatně. Divím se, že Bryan Cranston, zrovna on, který má hlas od pána boha, tu musí mluvit s ruským, nebo jakým přízvukem. Asi nemá cenu si moc nalhávat, čekal jsem víc. Ono se toho nakonec moc neděje, a když už si myslíte, že to skončí, tak vás ještě čeká trochu toho nic. A aby tomu nebyl konec, následují nehorázně dlouhé titulky, snad 11 minut... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam Cranston, který film tak nějak drží nad vodou, ani bych se na film nepodíval. Navíc absolutně nechápu, jak někdo může obsadit nezajímavou Alice Eve do hlavní role, ta ženská mi vadila v každém záběru! ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Natočit za málo peněz dobrej film je sakra těžký.Takže vůbec nechápu,že v tý posraný zemi za louží dávaj šanci kdejakýmu nýmandovi.Tohle byl televizní film v každym záběru,a tohle tady vyjde na dvd.Jo holt v levnej balíčcích musej bejt levný sračky.Ať chcípnou všichni nenažraný distributoři na mor.20%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Skutočným zjavením je Alice Eve, ktorá ponúka prekvapivo priamy a pôsobivý portrét ženy v zúfalej situácii. Napriek tomu som si po priveľkých zvratoch zápletky a jednej nepríjemne pomalej smrti želal, aby bol film okolo nej trochu sviežejší. 6/10 ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Z B-čkových vôd to síce nevypláva, to v žiadnom prípade a ohľade, ale malo to pár dobre zahratých scén a netlačilo sa na pílu. 2 z 5 ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(69/2014) / Tych okolo 50% je predsa len trosku malo. Jednoducha zapletka s prekvapujuco dobrou beznadejnou atmosferou. Chcelo by to proste vyladit par momentov, aby z dobreho pokusu vznikol sudrzny celok. V tejto forme by som film prirovnal ku slabsej epizode Breaking Bad. (6/10) ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se o postavách nedozvídáme víc. Proč dělají, co dělají, jakou mají motivaci a jaký je jejich příběh. Takhle totiž sledujeme jen skupinu postav, které se snaží přežít a shrábnout trochu peněz. Nádech mrazivé atmosféry tu je, Walter White opět záporná postava, ale to je tak vše. Bohužel. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Pomalý tempo by mi nevadilo kdyby to mělo aspoň trochu nápad, místo toho tam napůl slepej Walter White neustále vyhrožuje a blondýna ho poslouchá a tak to jde až do konce. Navíc je tohle ukázkovej příklad toho jak dobrýho herce jde zkurvit umělým ruským přízvukem. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Klasický kriminální thriller se svěže zajímavými a lidsky sympatickými postavami i jejich protagonisty – aneb co se může stát, když osud šikovné matky samoživitelky, která provozuje bordel v motelu, a slepého gangstera z minulého století spojí jeden všivý polda. ()

Reklama

Reklama