Reklama

Reklama

Ramones - Do You Remember Rock 'n' Roll Radio?

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1980, 4 min

Obsahy(1)

Videoklip ke druhému singlu slavné americké punk-rockové kapely Ramones, nahraný roku 1980 na albu End of the Century. Produkce se ujal Phil Spector. (ČSFD)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rock'n, Rock'n'Roll radio! Let's go! "Do You Remember Rock´n´Roll Radio?" Pamätáte si na rock´n´rollové rádio? To sa pýtajú v tejto ich skladbe chlapíci z new yorkskej kapely Ramones. Kto by mohol zabudnúť na toto ich divoké rock´n´rollové rádio? Zvlášť keď ku nemu natočili taký úžastný rock´n´rollový video klip. Milujem ten ich svižný punk rock´n´roll. Ramones sú rock´n´rolloví králi. Takže – Hey Ho, Let´s go! Rock´n, rock´n´roll radio! Forever Rock´n´Roll! ***** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak sa dívam naozaj na oficiálny videoklip, tak sa počas svojej kariéry ( až na pár výnimiek ) Ramones veľmi nemenili. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

"Do You Remember Rock 'n' Roll Radio?" ..Věřte nebo ne, ale právě toto byl ten song, který zapříčinil moji lásku k new yorkským rebelům Ramones, když jsem ho kdysi dávno zaslechl, úplnou náhodou, někde ve vysílání nějakého českého nebo slovenského rádia, zřejmě v nějakém pořadu, no už tehdy jsem si řekl, že je to něco neobyčejného, něco opravdu skvělého a jelikož jsem některé slavné hity Ramones už trochu znal a tudíž poznal Joeyho hlas, zbývalo už jenom dohledat název skladby a moje punkové šílenství mohlo začít. Tehdy jsem se našel v punku, Ramones se staly mým idolem a hudba už pro mě nikdy neznamenala to, co předtím, v podstatě celý můj svět se tak trochu pootočil a tato písnička až doteď patří k mým nejzamilovanějším vůbec, doslova ji zbožňuju. Klip je taková standardní punk rocková pakárna, na kterém my příznivci této rozverné kapely samozřejmě nenajdeme jedinou chybyčku. No a co se obsahu týče, Ramones v této punk 'n' rollové pecce nastolují docela závažné otázky a ptají se nás, jestli obrazové vysílání a televizní komerce, která de facto vymýtila různé tradiční rádiové show a částečně tak pohřbila atmosféru předchozího "bezobrazového" vnímání hudby nějak výrazně poškodila rock 'n' roll, jestli klesla jeho hodnota a kvalita a doslova se ptají, jestli konec sedmdesátým let znamenal také konec hudebního století, po kterém přišel velký úpadek. Na to už si musí odpovědět každý sám, ale je jasné, že tato věc, tento song i s klipem si nezaslouží nic jiného, než plné hodnocení, naprosto bez debat. ***** ()

Reklama

Reklama