Reklama

Reklama

Hudební masakry

(pořad)
Publicistický / Hudební
Česko, 2013, 4 min

Obsahy(1)

Internetový pořad produkovaný pod záštitou Stream.cz zabývající se nejen českou hudebních sférou, ale i tou světovou. V pořadu si prostřednictvím moderátora Jaroslava Konáše probereme jednotlivé "Hudební masakry", které na sebe upozornily natolik, že si v něm zasloužily oprávněné místo. (P. J. D.)

Recenze (82)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jarda Konáš má svůj vkus a svou pravdu. Já mu nic z toho neberu, ale mám pocit, že občas hledá senzace v detailech, které obyčejného konzumenta nezajímají. Na druhou stranu některé představené "hvězdy" skutečně stojí za to, aby s nimi bylo slavnostně vydlážděno dno žumpy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vítejte v Hudebních masakrech! Jarda Konáš má evidentně rád výzvy. Pořád totiž žijeme v zemi, kde je profesionální kritika brána jako urážení od lidí, kteří v daném oboru nic nedokázali. Po několika dílech Masakrů však většina musí uznat, že problém bude spíše na straně hudebních konzumentů než kritiků. Jak je vůbec možné, že se u nás muzikou živí takové množství neumětelů? To nám s Jardou hlava nebere. Jednotlivé díly mají mnohdy sotva tři minuty, ale málokdy jsem měl pocit, že něco nebylo řečeno. Konáš zásadně nesklouzává k urážení a výsměchu, i když je to často kvůli k té žumpě, kterou u nás lidé poslouchají, velmi složité a naopak se snaží popsat cestu, která by vedla ke zlepšení. Skvěle shrnuje i různé masakrózní fenomény (Kdo může chodit na revivaly?) v našem zatuchlém hudebním rybníčku a člověk nestačí žasnout. Žraní hoven na festivalech, městských slavnostech a firemních večírcích zřejmě jen tak neskončí. Tak příště. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když si přečtu zdejší komenty, vidím, že zde opět svádí souboj forma s obsahem. K tomu lze jen dodat, že obsah jednoznačně vítězí. Jednoduše a erudovaně nám pan Koniáš předkládá best of humus globální hudební scény. A forma? Jakou zvolit k streamovému pořadu, který má tak široký záběr? Já myslím, že tento zvolený decentní styl je dobrý. Při blikajícím pozadí a nějakým vyzubeným týpkem s obrácenou kšiltovkou, který by mával rukama jako při padoucnici, bych šel z hodnocením hned dolů. Pořad bych ani nesledoval. Jedinou výtku mám k jisté nevyváženosti zvuku. Hudba je hlasitá, slovo potichu. To abych při sledování držel ruku na kolíku repráku jak trotl. Jinak ale opravdu dobrý. Téma příšerností v hudbě mě vážně baví a navíc jsem si rozšířil vědomosti. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zhovadilé plýtvání dobrým námětem kdy délka dvou až tří minut zcela przní samou podstatu věci,kdy se hovoří, hovoří, pak přijde asi celých dvacet sekund inkriminovaného masakru, načež se zase kecá a vrcholem budiž fakt že na konci téměř každého dílu přijde odpornost v podobě morálního apelu. Čímž je veškerý potenciál poslán krásně do prdele (a přitom původní blogové masakry byli tak zábavně) a navíc moderátor/strůjce mluví neskutečně unyle a nezábavně. Debilní délka (kdy se vlastně skoro úplně vynechává bídná hudba samotná), pitomé moralitky, špatné moderování. Uf, dokonce i streem to umí o něco líp. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Forma nic extra, argumentům taky občas schází odvaha říct to na plnou hubu, nicméně dokud si do tlejících "kulturních" paskvilů v týhle zemi bude chtít někdo po zásluze rejpnout, má mou plnou podporu. Pravdou ovšem je - jak ostatně padlo v jedný z epizod - poptávku zákonitě doprovází nabídka. Jarouš je každopádně fajn nerd. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jardo, objevil jsem tě nedávno na streamu a viděl jsem část masakrů, tedy těch, kde vím o kom je řeč... A mluvíš mi z duše. Pak je tam halda ,,bendů a zpěváků'' jejichž jména jsem nikdy neslyšel a bohudík ani jejich výtvory.... Je dobře, že se ještě dnes najde někdo s rozumným úsudkem, který tepe do někdy opravdu pokleslého umění. Skvěle například vysvětlil fenomén socialistické zombie Michala Davida, která stále ještě straší na naší hudební scéně a nově i stříbrném plátně. Bohužel a i v tom s ním souhlasím, musíme to nějak ještě těch pár let vydržet :-)! Jak Jarda Konáš skoro vždy dodává, je věcí každého dělat si co chce, o tom žádná. Konečně v tržním hospodářství vždy poptávku následuje nabídka. Ale nám nic nebrání tyto bandy šoupat do hudebních masakrů a je tak trochu problém, když nám tyto umělce servíruje např. ČT placená koncesionáři...... * * * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Konáš nemá ambice pouze shazovat. Nemá radost z toho marastu, který představuje. Naopak nabízí divákovi nenucené srovnání, nadhled. Oceňuji hlavně nápad a (téměř) profesionální přístup. 80% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jarda loví ve vodách našeho šouhnusbysnysu ty největší splašky, po jejichž zkonzumování dostanete uchabol. Bohužel přístup Jardy je poněkud rozpačitý, on nejprve nadhodí masakrózní námět a poté - místo aby opravdu erudovaně vysvětlil masakróznost - řekne: "A výsledek je pak následující..." a my si máme danou ukázku rozebrat sami. Že se jedná o hudební shity je jasné od první vteřiny poslechu, že dneska může do hudebních vod vplout kdejakej neumětel a blbec, je jasné jakbysmet. Ale právě proto bych ocenil podrobnější rozbor a komentář. Negativní pojetí tohoto pořadu (které je zcela oprávněné) pak zákonitě přináší negativní reakce a opravdu imbecilní hlášky typu "co dokázal ten Konáš", "jak si dovoluje kritizovat ty, co české kultuře něco dali..."... "Konáš se chce jen zviditelnit..." apod. Kritika se dnes moc nenosí a tak přichází na řadu urážky na autorovu adresu. Že je to ubohé, není třeba říkat. Třeba Kotvald se může jít mumuvycpat.... Tak příště, čau! Námět pořadu dobrý, jen hlubší zpracování. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Pan Konáš, extra neschop, se chce zviditelnit?! Jistě to hovado nezná ani noty. Do pracek mu dát hudební nástroj a hraj a skládej. Uvidíme, co ty "hudební génie" stvoříš. Zatím jsi spatlal jen opruz stream pořad, který nesahá ani do podprůměru. Ani do televize tě nevzali, ty Mozarte. Která televize by tohle vzala z dramaturgického hlediska. Vypadni dělat něco užitečného! Obdivuji lidi, co nic neumí a přitom neustále se musí někam tlačit. Chlapče, ještě že existuje net. Jinak bys "tvořil" nadarmo, co?! Máš pět minut, abys svoji zbytečnou prezentaci ukončil. Hudba, kterou nesnášíš, brojíš proti ní a označuješ za neposlouchatelnou a nejhorší v hudebních dějinách, je oproti tobě fenomenální. Sám bys nezvládl ani remix "ovčáků čtveráků". Padej do zapomnění, přechytralý a zaujatý blbe! -1000% ()

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Začátek byl výborný, ale s přibývajícími díly kvalita klesá. Bohužel se někteří jedinci začínají objevovat v pořadu víckrát a to není dobře. Zřejmě autorům začínají docházet nápady. Uvidíme s čím přijdou v následujících dílech. 3-4* ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou prvních šedesát dílů a zatím se mi Hudební masakry líbí. I vzhledem k délce jednotlivých dílů, málokdy přesahujících čtyři minuty, je to příjemná oddychovka nebo třeba kulisa k jídlu, když si člověk zodpovědně nechce rozkoukávat nic delšího. Je pravda, že se nám Jarda už začíná někdy trochu opakovat (revivaly apod.), ale opakování je matka moudrosti a navíc při té stopáži se to snese. Navíc jak nefunguji na sociálních sítích, tak de facto každý zmiňovaný pseudointerpret je pro mne novinkou, neb se ke mně neměl jak dostat. Zatím spokojenost... 80% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Abyste byl dobrý detektiv přes vraždy nemusíte být vrah, to je to, co většina laických ovcí nikdy nepochopí. Jára Konáš hudbě rozumí, je to organizátor hudebních akcí a jeden z nejlepších kritiků. Ukazuje nám, do jakých sraček spěje česká hudba, jak jsou na tom nejrůznější revival akce pomálu i na Dádu Patrasovou. Jára vystihuje snad vše, co se dá a nechápu ty lidi, co o něm říkají tak směšné věci, když sami nedokážou ohodnotit hudbu pořádnými argumenty. Obyčejní lidi většinou nemají tolik informací a přehled a kecy typu ,,nic o tom nevíš a sám tu kritizuješ" jsou opravdu školácký. Járo drž se, jsem s tebou. ()

taira 

všechny recenze uživatele

Většina dílů je zajímavá, ale přiznejme si, tolik se toho v našem průmyslu neděje, aby to vystačilo na díl každý týden, takže kvalita a zajímavost témat dost kolísá, ale i tak každé pondělí jdu poctivě zkontrolovat, co nového bylo přidáno. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

První díly byly super, ale v posledních dílech tam je masakr sám Jarda. Vybírá tam interprety, kteří jsou normální mají celkem dobrou hudbu, takže označovat je za masakr je fail. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Většinou zajímavé a minutka navíc a trochu živějšího komentování (i když Jarda se pozvolna zlepšuje) bych přivítal. Můžete s tím nesouhlasit, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co proti tomu můžete dělat. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Jako blog s ukázkama na youtube to nemělo chybu. Ovšem jako televizní pořad (byť internetový) to prostě naprosto nefunguje - Konáš nemá charisma na to, aby mohl před kamerou mluvit, ani dostatek námětů na to, aby měl o čem. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou fakt masakry. Např. Martin Maxa hrající a zpívající před prázdným stánkem na podporu komunistů. To bylo snad až smutně katastrofické. Jinak Konáš by mohl být pravda někdy objektivnější a trošku akčnější, někdy mám pocit, že tam usne :). Rozhodně ale zajímavé a hlavně to má co říct. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Některé díly jsou opravdu poslabší, ale celkově jde o velmi zajímavý pořad. Jen se mi zdá, že někdy p. Konáš hodnotí něco, co hodnocení nepotřebuje, protože to do kategorie hodnocení ani nepatří. Viz třeba Walda Gang. Každej u nich na živo rád zablbne, ale asi málokdo by je bral jako něco důležitého na naší hudební scéně. Zkrátka, někdy se trefuje do něčeho co ani nemá ambice na to být hodnoceno. 75 procent ()

Reklama

Reklama