Reklama

Reklama

Lucie Bílá - Láska je láska

(hudební videoklip)

Obsahy(1)

Videoklip k písni zpěvačky Lucie Bílé "Láska je láska" patřil ve své době k nejoriginálnějším v rámci české populární hudby. Jeho obrazovým obsahem jsou dvě poskakující rozverné školačky v podání Lucie Bílé a Ilony Csákové, ale také zpěvák Fanánek Hagen v uniformě strážníka, který se vášnivě se líbá se svým kolegou. Vše bylo pochopitelně zasazeno do reálií pražského Petřína. (Paity)

(více)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Poteniskový comeback Lucky Bílé, v rytmu homo-hetero sexuálních orgií na Petříně, kdysi rozvířil poklidné vody české pop music. I já jsem v té chvíli zatoužil schovat se v křoví a z pozice nezúčastněného pozorovatele si to trochu užít. S odstupem let už z klipu poněkud vyčpěla jeho provokativnost, ale pro mne zůstává připojení policejní hlídky k veřejnému pohoršení kultovní záležitostí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento roztopašný duet dvoch českých pop rockových div Ilony Csákovej a Lucie Bílej ma moc nepobavil, ani nezaujal. Celé hudobné vyznenie tejto skladby je môjmu punkovému vkusu dosť vzdialené. A už vôbec sa nestotožňujem s názorom, že láska medzi mužom a ženou je rovnaká ako chorý homosexuálny vzťah. Nie je láska ako láska. V tomto smere som prísne konzervatívny. No a keďže nie som Pražák, tak ma neoslovilo ani to, že dej tohto klipu je situovaný na Petřín. Takže dávam iba dve hviezdy. Jednu hviezdičku pre Ilonku a druhú hviezdičku pre Lucinku. Myslel som, že prihodím ešte jednu za účasť Lou Fanánka Hagena. Ale za to kostrbaté stvárnenie teplého policajta si ju veru nezaslúži. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hudební klip i kontroverze po česku. Originálně, vtipně a i přes sexuální obsah značně asexuálně působící hitovka zpočátku devadesátých let, kdy Lucie Bílá o sobě znovu dávala hudebně vědět a Ilona Csáková se k ní tak nějak "přifařila". Ani jedna nepobrala herecké nadání a ani ostatní účinkující na tom nejsou o mnoho lépe, ale ten šíleně odvázaný mumraj v klipu Filipa Renče je tak nepřekonatelně drzý a provokativní, že mu to mohlo projít jen těsně po revoluci, protože dneska by cenzura klip jen stěží vpustila v odpoledních hodinách do vysílání jako tomu bylo tehdy. Je fakt, že u nás hudební klipy neumíme a nikdy ani umět nebudeme. Pokud se ale jde na ně obráceně, respektive jinou metodou, pak je výsledkem zábavná obrazová taškařice porušující tabu a s děsnou hudební "odrhovačkou" navrch, která právě bez toho klipu je jen poloviční. Jo, na Petříně se vydatně šoustalo (cenzurováno). Mé hodnocení: 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naprosto kultovní klip. Dnes to možná už nikomu tak nepřijde, ale v tom roce 1992 vzbudil kontroverzní ohlasy a mluvilo se i o jeho zákazu. Navíc to byla snad první "tuzemák", který se dostal na klipovou francouzskou stanici MCM. Vtipné, výborně obsazené. 100% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na videoklipe je zábavné hlavne to, že nieje príliš zábavný. Je to akýsi paradox, ktorý ho povyšuje nad ostatné videá tej doby ( ešte ) u nás. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

S písničkou jako takovou problém nemám, v době jejího vzniku to byl neskutečný hit, ale z videoklipu jsem mírně rozpačitá... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejujetější a zároveň nejvíce kontroverzní český videoklip. Takový Hrobař či Medvídek za ním stojí hodně vpovzdálí. Láska je láska je melodicky dokonalou písničkou, která svým refrénem se dostane každému do hlavy. Samotný klip zapůsobí ještě více. Má v sobě onu volnost počátku 90. let. Opírá se o sexuální orgie na Petříně, především ty homosexuální. Dělá si z nich srandu a zároveň je nenásilně posluchači podsouvá. Lucie Bílá s Ilonou Czákovou, Lou Fanánkem Hagenem a dalšími si prostě tohle natáčení klip v ateliérech prostě užili. Byl to obrovský hit, který se dá poslouchat i dnes, takřka 30 let po jeho uvedení. [492. hodnocení, 17. komentář, 59%] ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Takový pomník svobodné doby, kdy kdejaký přiblblý nápad (protože teď se to může) vytryskl ve zrealizovaný gejzír. Píseň jako taková je příšerná, ale za tu vzpomínku na to jediné desetiletí svobody... ()

Reklama

Reklama