Reklama

Reklama

Johnny Cash: Hurt

(hudební videoklip)
Hudební / Krátkometrážní
USA, 2007, 4 min

Obsahy(1)

Skladba Hurt od Johnnyho Casha, ktorú pôvodne naspievala kapela Nine Inch Nails (NIN) a uverejnila v albume "The Downward Spiral" (1994). (metal.storm)

Recenze (19)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nádherná skladba, která pro spoustu lidí dostala zcela nový význam, když zazněla ve filmu Logan. Dokonalá pocta jednomu z nejdrsnějších Marvelovských charakterů. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Reznor jako kdyby tuhle píseň pro Cashe stvořil. Původně neplánovaná symbióza díla a interpreta je dokonalým epilogem života legendárního zpěváka. Emoce, úcta, absolutno. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V podání Johnnyho Cashe abnormálně silná píseň s velmi emotivním klipem, který je v podstatě epitafem tohoto velkého zpěváka. Jedna z těch písní, na jejímž konci by člověku nevadilo zemřít. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvostná pocta (myslím perfektný klip zostrihaný z jeho života, koncertov aj filmov) fenomenálnemu hudobníkovi a nádherná pieseň, ktorá je v jeho podaní blaženosť sama. Johnnyho Casha zbožňujem, a toto je pre fanúšika povinnosť. Že originál pochádza od Trenta Treznora je vedľajšie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nechcel by som tu kaziť renomé pána speváka, proti jeho precítenému spevu naozaj nič nemám, ale videoklip je úžasne preceňovaná vecička. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Klip by to byl vcelku normální (sestříhání starých záběrů v kombinaci s Cashovým zpěvem). Ale song geniální, ač jej nenapsal sám Johnny, ale jeho verze se mi líbí víc než ta Reznorova (tomu však za text velký aplaus). Vše je umocněno tím, že zanedlouho po natočení videoklipu zemřel. Husí kůže vždy. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Přeformulovaný text (minus; byť zcela pochopitelné) a záběr na Johnnyho stařecké ruce (plus; tomu se říká "chodit s kůží na trh"). Skvělé. ------ Díky, Trente. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Z mnohých anket a zkoumání vyšlo najevo, že tento klip je nejemotivnějším hudebním klipem vůbec. Nejspíše by cover verze Hurt a videoklip v podání Cashe vůbec nevzniklo. Trent Reznor z NIN byl ale přemluven k tomu, aby Cash mohl použít jejich skladbu. Muzeum Cashe (které se ukázalo ve videoklipu) bylo dlouho zavřené a zanedbávané, a tak režiséra napadlo, že to podtrhuje emotivnost celého videoklipu - podle slov režiséra to byla ukázka toho, že Cash již několik let není na tom zdravotně dobře a chtěl tak upřímně ukázat, že vše končí. Nedlouho po dotočení videoklipu zemřel, udělal tímto nejemotivnější tečku za svým životem a velkolepým životním a uměleckým dílem. Obvykle jsou mi životy jiných lidí asi tak ukradené, jako snědým spoluobčanům práce. Cash byl člověk, jehož život byl divoký, cynický a... na sklonku svého života se nad tím vším zamyslel. V této skladbě a ve videoklipu lze vidět Johnnyho jinak než jak jej známe. Úcta ke svému životu mu byla v některých chvílích své mladické nerozvážnosti cizí, ale tady ukázal, že si je plně vědom, že jeho život byl výjimečnější. ()

melo.d odpad!

všechny recenze uživatele

Cashe bytostně nesnáším a tento zprzněný ukňouraný cover obzvlášť. Otevírá se mi kudla v kapse pokaždé, když ho někdo někde pustí. Jediné, co kdy udělal dobrého, bylo Ring of Fire. ()

L.E.O 

všechny recenze uživatele

Ať už režijí, zpěvu Johnnyho Cashe, hudbou nebo textu, velmi emotivní píseň. Videoklip má několik flashbacku, ale slouží to jako ne jen pro emotivnost pro fanoušky, ale může to fungovat i jako památka pro Chashovu rodinu a myslím si že to se povedlo 1000%. Mark Romanek se nebojí pohrát  si i s myšlenkou že vše bohužel jednou končí a tak nám tu nabízí dlouho opuštěné muzeum a použil to proto to využil proto aby to podtrhlo tu emotivnost a i tu zmíněnou myšlenku, což na jedničku (nemluvě o tom, se ve střižně rozhodli skoro na konci Cashův hlas poupravit, aby to ještě emočně povýšilo). Když mnozí uviděli včetně Trenta Reznora (který napsal text pro jeho kapelu), nelze se divit že všichni považují tuto píseň (a možná i videoklip) za ten vůbec nejemotivnější píseň co kdy to stvořil, čemuž podporuje fakt, že zmíněný Trent Reznor prohlásil že už to nepovažuje za svojí píseň.Johnny Cash jako legendární zpěvák si zasloužil jak pořádnou píseň tak i rozlučku a tu taky dostal. ()

Reklama

Reklama