Reklama

Reklama

Hexenšus

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Vtipná feydeauovská fraška dramatika Johna Grahama, kterou režisér Karel Smyczek zdařile převedl do současného českého prostředí. Na počátku děje stojí jedna nevěra, kdy sympatická mladá paní podlehne svodům známého televizního komentátora a pozve si ho do ložnice: on jí slibuje, že v jeho pořadu bude moci zpívat. Ale Zuzana zakrátko pozná, že v žádném Petrově pořadu zpívat nechce, jenže je pozdě: Petra sklátil hexenšus, uvízl ve vaně a nemůže se hnout, do toho se vrací manžel Leonard, v bytě se utábořil slepý ladič pian a dostaví se ještě: jedna opilá letuška, dále Petrova řízná televizní šéfka Věra Kousal(přípona – ová už se nenosí), lékař s akupunkturními jehlami – a ti všichni pod inteligentním vedením chytré Zuzany zápasí navzájem se svými identitami, nikdo neví, kdo je vlastně kdo a co v bytě dělá. Nakonec se Zuzaně podaří všechny z bytu vystrnadit a spočinout si s Leonardem nerušeně v náručí...ovšem, přece jen hexenšus zaúčinkuje ještě jednou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Karle, Proč? Situační možná, komedie vůbec, spíš Aušus než Hexenšus. Dávat divadelním hrám filmovou podobu není snadná záležitost, obzvláště když dětinskost překřičí přirozenost a to pak člověk dojde k závěru, že nedepilovaný Rašilov ve vaně rozhodně není brouk v hlavě. Liška začíná jednakostí svých výstupů povážlivě nudit.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chápu, že podobné kusy jsou nadsazené či stylizované více, než je obvyklá norma, ale vždycky by se mělo přihlížet k tomu, jestli jsou podobné situace v tom určitém prostředí alespoň trochu možné. 50%. ()

eileen odpad!

všechny recenze uživatele

Každý týden se pokouším dívat na tyto kusy z cyklu Komedie o manželství a sexu a to proto, že mám vcelku ráda původní televizní tvorbu České televize, tedy lépe řečeno do teď jsem měla ráda, až na nějaké vyjímky. Každý týden doufám, že to byla jen náhoda, a že už konečně další díl bude lepší, ale ono je to spíš s každým kouskem horší a horší. Co se to stalo v ČT? Naprostá hrůza a děs a totální impotence, nechápu, jak něco takového mohlo projít na naší veřejnoprávní. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Buď mi po prvních dvou pokusech ČT o adaptaci současných světových divadelních komedií klesla kritéria, nebo tohle opravdu aspoň částečně fungovalo. Tedy až na nefunkční Danu Markovou. Ale optejte se libovolného zkušeného scenáristy, a on vám potvrdí, že nejhůře se dělají filmové scénáře z divadelních her. A v ČT někomu přijde jako dobrý nápad, že na to stačí režiséři sami. To mluví samo za sebe. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Co je bílé, má bílé zůstat. Na divadle bych se asi několikrát zasmál, ale v televizi se Smyczkem je to neformovatelná tragédie. Ze všech zúčastněných umí hrát jenom Liška a Javorský, a to co předvedla Babčáková, za to by měl být kriminál. A za Letiště Václava Havla palec do prdele! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa trocha podhodnotené a ako divadelná hra to môže fungovať znamenite. Taká bláznivá fraška, pri ktorej o zvraty a vtipné situácie nie je núdza. V tejto televíznej verzii však postupom času, hlavne v druhej polovici, pribúda stále viac postáv a tým ten vtip chýba. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie založená na situační komice, nečekanych hostech a především dvojsmyslech. Na divadelních prknech by to jistě bylo mnohem zajímavější a zábavnější. To, co je vtipné v divadle, však nemusí být notně tak zábavné v tv. V tv podobě hraje nejlépe S.Babčáková (které snad už jinou než komediální roli neuvěřím), P.Liška odvádí standardní výkon (stejně mi vždy připomene idiota), ale J.Pidrmanová však přehrává na můj vkus až moc (tady platí to o divadle...). ()

zette 

všechny recenze uživatele

No, jedna se o hodne blaznivou komedii, ale parkrat jsem se pousmal. Z hercu zaujme predevsim Javorsky a spatna podle me nebyla ani Pidrmanova. Rasilov ale zoufaly, malokdy me jeho herectvi uspokoji. ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele

Čistý odpad včetně Lišky. Pidrmanové bych udělil celoživotní zákaz hraní, něco naprosto otřesného... ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Film jsem si pustil ze dvou důvodů, zaprvý kvůli Pavlovi Liškovi a zadruhý kvůli hexenšusu, protože dvakrát jsem ho taky měl a byla to fakt příšerná bolest.. začátek vypadal celkem dobře, ale pak se z toho stala trapná nudná slátanina kterou bohužel nezachránil ani Pavel Liška.. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

z dálky to na mě dýchlo jakoby starými splašenými francouzskými komediemi nebo divadelní fraškou (což se mi posléze při bližším zkoumání potvrdilo)...V. Javorský byl kupodivu snesitelný,D.Marková naopak....a dostala mě Věra Kousal :-) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Parada! Sice chvilemi vsichni trochu prehravali, ale to nemuze nic zmenit na tom, ze jsem se vyborne bavil! Babcakova super a na Janicku P. se krasne diva :-) ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jak uvřískaná divadelní hra od nějakýho kravskýho americkýho autora, co je teďka in, vůbec se mi nechce věřit, že scénář napsal Smyczek. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Asi by to mohlo bejt vtipny, nektery momenty tomu napovidaji, ale proste neni...neco tomu chybi, mozna malo, ale presto. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

S úctou ke Smyczekovi a všem hercům dávám dvě hvězdy. Obsazení super, herci se snaží, ale jinak nic... Hudba též kýčovitá a trapná, jako celá inscenace. Škoda. Liška je skvělý, ale nějak příliš stejný, jako ve svých předchozích skečích... Krásná Dana Marková, ale ta opilka jí moc nešla :-/ ()

Piškotka odpad!

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že díky hercům by mohlo jít o více než dobrý film. Ale chyba lávky. Tohle byla snůška rádobyvtipnosti a parodie na sebe sama, což je velká škoda, protože téma srší potenciálem. Dokážu si ho více představit na divadelních prknech. Z herců jsem se nejvíce těšila na J. Plesla, tady hrál docela normálního chlapa:-) Ale dobře. ()

Reklama

Reklama