Reklama

Reklama

Luce je poslána do internátní školy pro problémové mladistvé hned poté, co je obviněna ze žhářství, během něhož zemřel mladý chlapec. Ve škole plné zvláštních spolužáků potkává záhadného a odtažitého Daniela, který s ní ale nechce mít nic společného a až podezřele se jí vyhýbá. Luce se snaží zjistit jeho tajemství stůj co stůj. Nejen, že jí Daniel silně přitahuje, ale přijde jí na něm i něco velmi povědomého. Jako by ho snad znala tisíce let... (Fénix Distribution)

(více)

Recenze (66)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívčí sága, která se nedočká dalšího pokračování, čímž nestačí napáchat zvěrstva, jen je škoda, že zůstane naprosto neúplná, nedodělaná. On totiž potenciál na rozvinutí celého mysteriozního/fantasy příběhu byl nemalý. Místo upírů a dystopických vizí zde máme padlé anděly, rebelující skupinku excentrických podivínů z řad studentů a prostředí zajišťuje odlehlá internátní škola pro mladistvé delikventy. Uprostřed toho mumraje je sedmnáctiletá Lucinda, obviněná ze žhářství a smrti mladíka (to nám naznačují flashbacky), připravená poskytnout své lůno nejméně jednomu z dvou překrásných mladíků, kteří kolem ní krouží. Nejzajímavější na tom celém je, co z toho vzejde. Ve hře jsou padlí andělé, reinkarnace, dávná kletba milenců, Peklo, Lucifer, mysteriozní vize... Spojit to celé v jeden kompletně ucelený příběh bylo za jeden film, devadesátiminutový k tomu, zhola nemožné. Film často svojí stavbou příběhu i skromnými produkčními náklady více než často inklinuje k seriálovému pilotu. Rozmáchlých akčních scén se nedočkáme. A to se film hrál i v (našich) kinech. Lokace také moc atraktivity nepobraly, natáčelo se v Maďarsku. Oproti slabému atraktivnímu průrazu, kdy film na projekci na plátně nemá dostatečné produkční a režijní uchopení, má příběh nemálo originálních prvků, které stálo za to rozvinout, není tolik komerčně přebujelý, jak jeho žánrový soukmenovci, má i neokoukané herecké obsazení, jehož věkový průměr kazí zkušená Joely Richardson. Addison Timlin v hlavní roli by se mohla zalíbit, do masturbační topky se třeba u leckoho probojuje. Veterán Scott Hicks není vyloženě špatný režisér, romantika mu není cizí, jen je znát, že pracoval se zredukovaným scénářem, knižní předloha byla jistě nemálo osekána, je to znát, i když jste ji vůbec nečetli. Projekt se závratného úspěchu nedočkal, daleko příběhově horší spřízněné kraviny bodovaly, pokus o invenci se počítá, například andělé se svítícími křídly se povedli, chybí už ale vysvětlení, proč jsou na internátní škole, absence atraktivně akčních scén filmu nepomáhá/neprospívá, celková nedodělanost v závěru je značným záporem. Film mě nijak neiritoval, herecky i příběhově akceptovatelný, dlouhý moc nebyl, nudil jen málo. Do kina ne, pouze vhodné pro domácí projekci. A pubertální divačky budou mít první orgasmy z příběhu o věčné lásce, z mladých krasoňů a z poletujících přerostlých "světlušek". 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Tínedžerské romantické filmy sú asi stále trendy, keď vznikajú filmy ako je "Fallen". A povedzme si úprimne, čo sa od tohto filmu dá čakať? Viete odhadnúť asi skoro všetko čo sa stane, viete presne akú budú mať postavy rolu a možno je tu iba jeden jediný twist, ktorý vie prekvapiť ľudí, ktorí nečítali knihu. A aj to len z dôvodu, že ako môžeme čakať niečo, k čomu sme nemali ani jediný náznak. Je tu vôbec niečo dobré? Lola Kirke. Neprezentuje postavu, ktorá je síce dobre napísaná, ale myslím si, že je dobre zahraná. A ukáže zo seba asi najväčšiu dávku ľudskosti a reálnych emócií v tomto filme. Plus asi jediná postava, ktorú vieme aspoň trošku pochopiť. Ostatné je tu klišé na klišé, na klišé. Vizuálne to nie je ani trochu zaujímavé, film je príliš krátky na to, aby nás čo len vtiahol do deja a nemá zaujímavú scénku, o ktorej by som sa vedel vyjadriť, že stála za to vidieť. Je to proste typická fantasy romanťárna, kde všetky autorky tohto žánru kopírujú jedna druhú, pretože to budú ľudia čítať a pozerať. A zarobí to peniaze a to je všetko. Neodporúčam pozerať iným, než fanúšikom kníh (nečítal som, tak neviem ako sa to drží predlohy), no nikto iný si tu podľa mňa nenájde nič, čo by stálo za pozornosť. Možno to vyzerá akurát lepšie ako anjelské "Maximum Ride". Takže možno môžem film pochváliť, že nie je až tak zlý. Hodnotenie: D ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Miesto upírov tu tentokrát máme padlých anjelov, ale stále ten istý príbeh dokola. To naozaj tí spisovatelia musia opisovať jeden od druhého? A Jeremy? Načo to ... čo chcel byť, novodobým Pattinsonom? ... ach jáj ... FOREVER! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

"Pobozkáš ho a zomrieš". Tá veta vysvetľuje o akej úrovni je ten film. Prvá polovica sa ešte dala, malo to náboj, čaro, možno nádych atmosféry. V druhej to už do ruky naplno chytili ulízaní gayovia so schopnosťami anjelov a rozvíja sa len love story s teenagerkou. Niekto povedal, že tento film treba pozrieť s prižmúrenými očami a dá sa to. Nedá. Zavrel som na chvíľu obe a nepomohlo. Trebalo ešte vypnúť zvuk. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zas tak tragické to není, i když mám teda taky nutkání tomu srazit hodnocení čistě kvůli tomu, že film končí jakoby v půlce, kdy se jakože odhalí "nečekané" tajemství a začne se něco dít. To předtím je ale fajn teen fantasy. Nechybí tomu mírně hororová atmosféra, na takové béčko to má skvěle vybrané lokace, příjemnou obrazovou stránku, krásnou hudbu a řádně vyfešákované osazenstvo (Addison Timlin je tady tradičně... no.. oich). Samozřejmě je to naivní, jednoduché a přehnaně melodramatické, ale kdo má tenhle žánr rád a nevadí mu ten kýč, tak si to asi i užije. Ale jinak je to i v rámci žánru průměrné, dějově nepochopitelně useklé a vzhledem k nevalnému úspěchu se pokračování jen těžko dočkáme. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak boj medzi Anjelmi, tak to radšej akčne hororovú LÉGIU. Toto je malinovka pre zasnené popolušky, s rádoby efektnými spomalovačkami snáď v každom treťom zábere, s akousi romantikou a nulovou akciou ( to záverečné poletovanie sa akčnou scénou nazvať nedá ). Takže naozaj len pre zainteresovaných. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, young adult rozhodně není pro mě a tahle další romance založená na fantasy světě, který vychází z křesťanské mytologie, respektive z ďábla a andělů, to opravdu není něco, co by mě mělo nějak více dojmout. Standardně natočené, standardně nudné a není zde nic, co nechytne člověka, který vyloženě tohle chce. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Andělé bojují proti andělům. 1)  Oddechové téma by nevadilo. Vadí mi rozvláčnost snímku a nudu, kterou jsem při sledování zažíval a to navzdory pěkným klukům._____ 2)  Vlastně ti kluci to z mého pohledu zachránili. Je tu 23letý Leo Suter (Trevor), 23letý velmi přitažlivý Harrison Gilbertson (Cam v černé kožené bundě), 26letý Jeremy Irvine (blonďák Daniel), 27letý Malachi Kirby (Roland, černoch s dredy) a třeba Chris Ashby nezjištěného věku (student Todd, co zemřel)._____ 3)  Dílo je typický produkt zaoceánského kulturního vývozu. Rozhodující tvůrčí a herecké posty zaujímají Američané a téměř všechny ostatní práce spadly na Maďary. Natáčelo se ve  filmových studiích Origo v Budapešti, na hradě Schossberger v Tuře (Akademie) a Wenckhemu v Szabadkígyósu._____ 4)  Předlohu k filmu jsem nečetl a jak to tak vidím, určitě ani číst nebudu. Ale to důležité si pamatuji: Bez křtu umřeš navždy. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

S takovým hodnocením jsem viděla mnohem horší filmy, které jsem ani nedokázala dokoukat. Tady jsem neviděla ani trapné herecké výkony, ani směšné triky a příběh byl celkem fajn...co kecám, prostě romantika až na půdu a tu já ráda. Jediný co mě mrzí je, že to je na pokračování, které samozřejmě nikdo nenatočí, protože to je očividně a všeobecně propadák. No alespoň že totok skončilo celkem dobře. Jinak Jeremy celkem zmužněl od Válečného koně, takže i tak se bylo na co dívat :-) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ale no šak aňo. Nie je to žiadne terno. Ale viete čo? Mne sa tie mytologické žvásty, padlí anjeli, Boh, Lucifer a jedno prekliatie docela páčilo. Už sa teším na rozbor slečna nebezpečná ... ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Námět na film perfektní. Ocenuji děj, zaujal mě celý příběh. Napjatost vysoká. Ale nemohu si odmyslet některý scény, jež mi ve filmu překážely až rušily. Nápad ovšem skvělý 85% ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle téma mě absolutně nesedlo a znechutilo celý večer u televize. Nakonec jsem u toho stejně usnul a probudil na finále. Tohle fantasy romantické dobrodružství možná funguje v knize, ale rozhodně ne na filmovém plátně! 0% ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete, aby se vám film líbil, musíte přivřít obě oči. Pokud to nebudete brát moc vážně, klidně se může se stát, že se budete i bavit. Četla jsem knihu, takže tvrdím, že příběh potenciál má. Ale byl zabit rychlíkovou formou filmu a nízkým rozpočtem. A při efektech závěrečné scény ve vzduchu jsem se skoro smála a říkala si, že snad i amatér by tohle natočil líp. Škoda, kdyby na to bylo víc peněz a herci, co nevypadaj, že tam vlastně taky nechtěj bejt, mohlo to bejt lepší. Problém filmu byl v tom (stejně jako u skoro všech adaptací knižních sérií), že je scénář napsaný tak, jako kdyby mělo být pokračování. Ale co když to nevyjde? Hmm, co pak? Nezbývá tedy doufat, že film bude mít stejný osud třeba jako Nástroje smrti. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Další fantasy teen filmek, který ale dopadl ještě poměrně hůř než celý Twilight. Už po konci musí být každému jasné, že pokračování to mít nebude. No jo, plakat asi nikdo nad tím taky nebude. Celou sérii jsem kdysi četla a líbil se mi ten nápad, ale už celá série byla kvalitativně jaksi pod úrovní v daném žánru. Od filmu tedy toho nešlo moc očekávat. Ale i tak je mi to tak nějak zvráceně líto. Nemám ráda neuzavřené série. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že evropská kultura vyrostla  z řecko-židovsko-křesťanských kořenů, máme všichni příslušné mýty víceméně zažité a v kultuře se bez těchto motivů neobejdeme. Téma však nesmí být tak neohrabaně zpracované jako v tomto filmu. V mém nevědomí vyvádí tento substrát občas psí kusy, viz záznam následujícího snu. - - - Sen o Kristově stopě (v noci z 6. na 7. září 2017) - - -     Právě jsem přiletěl na dovolenou do Izraele. Vyjdu z letiště a na ulici zjistím, že na polobotky, v nichž jsem přicestoval, je tam moc horko. Vyndám ze zavazadla letní sandály a začnu se na ulici přezouvat. Z poblíž stojící skupinky ortodoxních židů vystartuje jeden muž a se slovy „Slicha, adoni,“ mě chytí za kotník. Vsune mi pod nohu kus papíru a obkreslí obrys mého chodidla, jako kdyby se mi chystal zhotovit ortopedickou vložku. Muž jednou rukou ukazuje papír ostatním a druhou mě stále drží za nohu, abych se nemohl vzdálit. Neprotestuji, protože předpokládám, že jde o součást nějakého místního folklóru.      Mezi muži se rozproudí vášnivá debata. Bohužel mluví příliš rychle, takže nedokážu zachytit, o čem je řeč. Několikrát zaslechnu slovo „nocri“, tak na ně houknu, že nejsem křesťan, ale nikdo tomu nevěnuje pozornost. Vzpomenu si, že v lidové magii se kdysi čarovalo s tzv. Kristovou délkou. Že by tady existovalo něco obdobného, třeba Kristova stopa? Když vedli Ježíše na Golgotu, mohl někdo z jeho sekty obkreslit obrys stopy budoucího popravence a nákres potom mohl skončit v rabínských archivech. Rád bych upozornil na to, že mám příčně ploché nohy, což Kristus coby dokonalý člověk rozhodně mít nemohl, ale nejsem schopen sesumírovat potřebnou větu v hebrejštině.      Naštěstí zahlédnu Michala. Že by už emigroval do Izraele v obavě z islamizace Evropy, jak o tom onehdy mluvil? Zavolám na něj. Michal mi vysvětlí, že věc se má jinak. Kabalisté prokázali, že v současnosti žije inkarnovaný prorok Eliáš. Má být vtělený do nějakého evropského góje, který přicestuje do Izraele. Vyhledáním Eliáše byl pověřen jeden jasnovidec, což je onen muž, který mě právě drží za nohu. Stopa má určitým způsobem prokázat Eliášovu pravost a diskuse o tom právě probíhá.      Ptám se, co se mnou bude, když budu uznán za inkarnaci Eliáše. „No,“ říká se Michal, „potom tě ožení s jednou ze čtyř pečlivě vybraných izraelských dívek a budeš nám muset zplodit mesiáše.“ Koukám, že opodál skutečně čekají čtyři děvčata. Jedna z nich je tak ošklivá, až se leknu, ale ze tří ostatních by se určitě dalo vybrat.      Disputace se chýlí ke konci. „Vypadá to, že v nejbližší době budeš mít příležitost osvěžit si ivrit,“ směje se Michal. ()

Magika82 odpad!

všechny recenze uživatele

Když spisovatel/ka píše tzv. "Na sílu", výsledek je nakonec podoben velmi špatně předstíranému milostnému roztoužení v loži... Když takovou knihu převezmou hned tři scénáristé, je nabíledni, že katastrofa je neodvratitelná. A tento snímek jest toho důkazem.... Nedostatečná, a práce patří do Odpadkového koše... ()

Reklama

Reklama