Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Recenze (182)

adam9 

všechny recenze uživatele

První série zdárně za námi. Nemůžu se ubránit tomu, že nebýt Raymonda, tak nemá seriál absolutně vůbec, co nabídnout. Ale když ono to kvůli Jamesi Spaderovi stojí za to sledovat. Do druhé série očekávám větší zapojení vedlejších postav a především jejich vývoj a snad se taky v některých dialozích přestanou objevovat otřepaná klišé. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech. Další seriálová kriminálka, která podle mě dojede na roztříštěnost epizod (podobně jako např. Alcatraz, kde se taky v každém díle chytal jiný padouch). Jinak Spader je fain, ale nemám z toho takový pocit, abych chtěl vidět celou 22-dílnou sérii.5.5/10 ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

James Spader je geniálny. Bohužiaľ, ostatné postavy, aj keď nie vždy úplne nanič, ma ani zďaleka tak neoslovili. Inak sa mi celkom páčia aj jednotlivé príbehy, aj prepájajúce dlhodobé konšpirácie, ale v štvrtej sérii, sa nielenže nudím, ale už sa mi ani nechce veľmi pozerať... ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Tento krimi seriál v hlavní roli s Jamesem Spider se opravdu povedl. Humor, krimi, drama to vše seriál obsahuje. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Sám nechápu co na seriálu, jehož hlavní hrdinku považuji za nesympatickou krávu s přáním brzké smrti, vlastně vidím?. Jasně Spaderova postava je úplně boží a super zahraná, ale hlavní je asi mozkový výplach který občas potřebuju... ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Dobré jako odpočinkovka, když máte volnou hodinu a nevíte, co s ní. Jinak mě schéma začíná nudit. Na začátku se seznámíme s padouchem, pak ho s pomocí Reddingtona, který všechny a všechno zná, FBI dopadne, na konci epizodka ze soukromého života agentky Keenové. A tak pořád dokola, třeba i několik let, když na to přijde. Ale to si radši znovu pustím jiný seriál se seznamem, a to My Name Is Earl. Tady to nicméně zachraňuje skutečnost, že jednotlivé epizody byly doposud celkem zručně napsány, takže nechybělo napětí a se zájmem se dalo sledovat, jak díl dopadne (ačkoli v duchu víte, že přece dopadne dobře) :-) Pluskem je také obsazení. Spader nakrátko fajn, "strejda Majk" z Homelandu taky dobrej. Nic z čeho se posadíte na zadek, ale zároveň vás to neurazí. Lepší průměr. (psáno po 7. epizodě 1. série, víc jich asi nedám.) Edit: dal jsem nakonec celou sérii. Kupodivu se kvalita zlepšila a několik posledních epizod bylo to nejlepší z celé série. Pár zvratů, tu a tam menší zvratek, jen abychom do budoucna moc nezabředli do osobního života agentky Keenové a nepřešli plynule do telenovely. ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Epizody 1 a 9 a 10 jsou takový slušný díly seriálu "24" bez Bauera. Ostatní díly (zatím viděno do dílu 10) jsou zapomenutelnou variací na jakýkoli jiný krimiseriál s jednodílovou zápletkou. Schopnosti hlavní hrdinky jsou nesmyslně přepálený. Bez Spadera by to bylo úplně špatně, takhle průměr. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vidiac dalsi "cerveny" krimi serial, naviac so sympatickym opisom "Red-a", nemohol som neochutnat. Pilot bol vsak mimoriadne nemily. Posobil amatersky, naivne a totalne neautenticky. Myslel som, ze na dalsie casti nesiahnem. Ubehli nejake tyzdne a na sluzobke v case nudy som zacal sledovat dalsie casti. Nastiastie neboli az take chabe. Zial, kvalita az po 15ty diel stale kolise od 2-och ku 3-om hviezdam. Voci hercom nemam nejake vyhrady, az na to, ako su ich vystupy akceptovane samotnymi filmovymi postavami. Red sa v poslednych dieloch celkom ukazal, ale okrem svojej exoticnosti nema moc co ponuknut. Clenovia FBI su typickou vzorkou nizkoropoctovych hlupuckych masoviek z TV. Hlavna linia sa rozvija na pozadi pripadov velmi pomaly, az v poslednych par dieloch. Keby sa viac pritlacilo v hlavnej linii o "agentke" Eliske, bolo by to iste pozitivom. Obcas ma zaujme zaujimava hudba a tak si rozsirim svoju audiofilsku kniznicu. Tusim zo 2 diely stali skoro za 4-ovhviezdie...inak cajicek na zabitie nudy, ktoru Red svojimi hlaskami sem-tam rozozenie. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Nějaký nový seriál z prostředí FBI to chtělo. Blacklist není žádná originální pecka a víc ho uvítají noví diváci než ti, kteří už něco mají odkoukáno. Nicméně obsazení je příjemné a manželovo či Redovo tajemství slibuje víc než jenom chytání padoucha týdne. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé případy nejsou zrovna moc originální, místy jsou až moc jednoduché, předvídatelné a kdyby neměli Reddingtona, který jim pomalu vše naservíruje až pod nos, tak nevyřeší ani ň. Vůbec neschnopnost všech agentů (včetně Keenové) mě na seriálu iritovala asi nejvíc. Celé to naštěstí zachraňuje celkový příběh na pozadí a James Spader. Je to vlastně taková jeho one-man-show, protože ostatní jsou naprosto nevýrazní. Kdyby je v závěru finále všechny postříleli, bylo by to divákovi nejspíš úplně jedno... Po finále 1. série za 2* + 1* za Spadera. ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Zacatek serialu zajimavy. dokonce i zapletka me chytla, ale ted v poslednich dilech se zacina objevovat takove preslapovani na miste jakoby scenariste nevedeli kam dal. Navic hl. hrdinka je az otravna jak vse vyresi pomoci Redovi rady. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

No, nějaké extra dobré to není, smrdí to spíš béčkem, ale diváka rozhodně nenudí. Spader je napůl někde mezi zvrhle charismatickým padouchem a celkem otravným typanem, takže je těžké se "zamilovat"... Ostatní herci taky v průměru, žádné herecké ani scénarisrtické orgie se nekonají... (Ostatně scénář je celkem masakrální chujovina.) Navzdory tomu se mi to líbí a sleduji... ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Ach můj bože! Přesně takový seriál jsem potřebovala. Je to úžasné, geniální, napínavé, děsivé, strhující, ale i vtipné. Je to všechno, co od seriálu chci, ba dokonce je to i víc, než jsem si vůbec vysnila. Pokud si udrží tuto kvalitu, tak mě asi nikdy nepřestane bavit. ()

digishit 

všechny recenze uživatele

1. serie: Po prvním díle jsem byl docela nadšený, skvělý začátek, dobrý nápad. Bude to mít spád říkal jsem si. No pozadí seriálu je super, James Spader úplně luxusní, ale ... hlavní ženská postava mně doslova drtí svojí tupostí a neherectvím. Nechápu jak jí někdo mohl vybrat protože to je šílenost. V podstatě kdyby tam nebyla tak se nic neděje. Je to jen poslíčk Redových čísel z Blacklistu. Toť vše. Herecký výkony "Lizzy" jsou vlastně jen v ukňouraných dialozích a mokrých očí. Chtěl jsem vědět jak to dopadne a poslední díl mě navnadil na další serii. První sérii dávám 3*, protože "Lizzy" a opravdu strašný speciální efekty (After Effects level over 9000). 2. serie: (Edit: 1.5.2016) Pokračování je o hodně roztěkaný, ale zase se každým dílem dozvíte další střípky z historie hlavních postav, převážně tedy Lizzy a Reda - i když u něho stále nevíte, kdo to je a proč dělá co dělá. Stále mi vadí hlavní "hrdinka", která neví co pořádně chce, hraje si na to, že vše zvládne sama, ale vzápětí běží ihned pro pomoc. Musíte jí ovšem přetrpět, když chcete vědět co se sakra děje. Dávám opět 3*: a poslední díl mně opět donutil pokračovat na třetí a doufám, že i poslední serii. 3. serie: (Edit: 29.5.2016): Seriál nabíral obrátky, ale poslední díl ho vrátil tam, kde byl předtím. Předvídatelné finále, již od několika dílů. Série to nebyla poslední, chystá se další a dokonce nějaký spin-off. Takže "srandy" ještě bude na rozdávání. Určitě to, ale nebude jeden ze seriálů, na který bych čekal jako na smilování. Třetí řada opět 3*:. James Spader to opravdu táhne celý sám! ()

yvona 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahově, herecky, scénáristicky šel seriál od 2. sezóny do kopru. Nepomohlo ani vykopnutí Megan Boone, která úspěšně kurvila 8 sezón. Naprostý propadák je pak 9. série a já doufám, že autoři už nebudou v téhle sebevražedné misi pokračovat 10. sérií. ()

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama