Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Recenze (182)

bez1 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co tady furt všichni skuhrají. Že by velicí odborníci? Je to dobrý seriál a výkony naprosto VŠECH herců jsou slušný. Co by jsme za to dali tady v ČR, kdyby se u nás natočilo něco takového a ne ty šílené seriálové slátaniny, co se u nás točí. Takže já pokazím snahu o snižování průměru. Dávám pět hvězdiček. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Seriál na Nově. Co více říci? Stačilo prvních patnáct minut prvního dílu, který měl být údajně (jako skoro každý americký pilot) nejlepší. Zbytek lze snadno dopočítat. Jedna hvězda jsou jen otevřená zadní vrátka. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele

Na kriminálky moc nejsem, ale tohle mě zkrátka něčím chytilo. A to hlavní díky Reddingtonovi. Ten chlap má něco do sebe. Je sice záhadou, že všechny zná, všude se objeví včas a se vším počítá, ale ten jeho ledový klid a jak dokáže každého odzbrojit pár větami mě prostě baví. ()

oskiii 

všechny recenze uživatele

The Blacklist je typ seriálu, který táhne jediná postava. Spader je ve své roli inteligentního a charismatického “padoucha” vynikající. ()

Jesper666

všechny recenze uživatele

První scéna pilotního dílu se dá považovat za "cool", avšak zbytek dílu je spíše průměrný. The Blacklist až příliš připomíná Mlčení jehňátek s méně charismatickým Jamesem Spaderem v alternativě Hannibala Lectera (Spader sám používá styl rozhovoru quid pro quo). Hlavní dějová linie (proč je Spader tak zafixovaný na mladou agentu FBI), která by se měla táhnout celým seriálem, nevypadá příliš lákavě. Je až neuvěřitelné, že zatímco Spader evidentně ví o temné minulosti otce mladé agentky, samotná FBI o této minulosti neví zhola nic a dovolí si prohlašovat, že mezi agentkou a Spaderem není žádná spojitost. Příběh pilotu do sebe zapadá až podezřele, všechny postavy jsou vždy na správném místě počínaje přepadením na mostě, kdy cvičení teoristé OPĚT neumí střílet, osobou schopnou deaktivovat chemické zařízení konče. I sám Spader přestává v závěru připomínat lapeného zločince, ale spíše stínového ředitele FBI s VIP výsadami. Zatím hodntím jako průměr až mírné zklamání, počkám, co přinesou další díly a jakým směrem se bude The Blacklist ubírat. ()

L_Into

všechny recenze uživatele

Spader si to dává, to každopádně. Ale pokud po dvou dílech seriálu nevidím JEDINÝ důvod pustit si třetí, něco je špatně. Ne, nepřesvědčili mě. ()

Porthos 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zas po dlouhý době seriál, co si dokáže udržet pozornost i své tempo a stále má čím vás "vodit za nos". Spader nám krapet zestárnul od dob Stargate, ale pořát je to sympaťák i v roli, která není zrovna pro některé příliš sympatická.Navíc mu tahle role nečekaně sedla, je v ní dostatečně chladný a přesto z něj cítíte i mnoho hlubokého a pozitivního. Do děje vás seriál vtáhne tak rychle, že se nestačíte divit, že už jste u další epizody. Všechno plyne jak má, bez zádrhelů, nemáte zkrátka pocit, že by to museli autoři někde natahovat, nebo dolepovat nějakou vatou. Jistě, že se epizody nemohou vyhnout jisté šablonovitosti, ale je to velmi citlivě ošetřeno, takže to nebije do očí, jako u spooooousty jiných podobných seriálů. Věci mají řád a smysl, logiku i správné dávkování. Zkrátka, jestli máte rádi odsejpavý děj, chytré nápady a dobře sehraný tým jak herců tak zároveň protagonistů v jednom - koukněte, neprohloupíte. ()

hujerita 

všechny recenze uživatele

Tak nebolo tak až také super ako som kdesi čítal, ale dalo sa to sfúknuť. Samozrejme celý seriál ťahá z priemeru výborný James Spader. Ku koncu to konečne naberalo otáčky ale nedokázalo ich držať stále celú dobu seriálu, tak ako sa to napríklad podarilo Homeland-u. Slabšie 4 hviezdy ()

TJax 

všechny recenze uživatele

Velké zklamanie, priemerný krimi seriál ktorý miestami pôsobí až velice okato a lacno, určite sa z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Ale James Spader má môj obdiv úloha "super" zločinca mu sadla a aspoň on ťahá seriál zatial čo ostatný sa tvária ako by sa ich to ani netýkalo. A o to väčšia škoda že seriál má dobrý potenciál no nevyužitý. ()

lebrond 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale jistě scénáristům dochází dech.. První 3/4 první řady byla skvělá, napínavá. Pravděpodobně to bylo tím, že lidé mají sklony hledat kospiraci všude a Blacklist ji nabízí ve formě zkorumpuvané společnosti, kterou řídí pár vyvolených včetně hlavní postavy Reda, člověka, který se vyzná všude a ve všem a o každém ví něco. Bohužel, jak už jsem psal se konec 1. a začátek 2. série zvrhl v obyčejnou detektivku, jejíž zápletka se stále opakuje a diváka pomalu, ale jistě nudí. Doufám, že se seriál vrátí zpátky tam, kde začínal, abych mohl dát 4 hvězdy.. ()

WHITY 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál na oddych so sympatickými postavami a zaujímavými zápletkami, ktoré sa navzájom prepletajú. Vrelo odporúčam. (Niekedy je treba použiť mozgové závity ;)) ()

kiva 

všechny recenze uživatele

Ale ano, hlavně kvůli J. Spaderovi /nezapomenutelný hajzlík ve Vlkovi, jo a abych nezapoměla, taky Sex, lži a video /- že se nám ale chlapec hodně změnil, jen to charisma zůstává stejné. ()

mmiri 

všechny recenze uživatele

James Spader jako Raymond Reddington to bylo naprosto fantastické rozhodnutí. Myslím, že je to jeho zatím nejlepší a nejuvěřitelnější role a já tohoto zločince miluji :-) ()

DarkSikorski 

všechny recenze uživatele

Tento seriál má své mouchy a jednoduše řečeno musím na něj mít náladu, abych se něj koukal. Ale když už, tak to stojí za ten čas. Red v podání Jamese Spadera je skvělý. Je vlastně dokonalým ztvárněním antihrdiny. ()

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama