Reklama

Reklama

Kde jsou divocí lidé

(seriál)
  • Česko Ben Fogl a lidé žijící v divočině (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dobrodruh Ben Fogle cestuje křížem krážem po světě a setkává se s lidmi, kteří se jednou provždy obrátili zády k pastem západní společnosti a vybudovali si nový domov na některém z nejodříznutějších bodů naší planety. V texaské poušti Ben nachází Johna, někdejšího fotografa z New Yorku, který nyní žije ve vlastnoručně postavené chatrči ze starých plechů. Na Aljašce tráví čas u Bretwooda a Erin, kteří pěšky ušli 4000 mil ze Seattlu, aby si v horách založili nový domov. V Austrálii navštíví Bena Davida, bývalého obchodníka, který poté co po krachu na burze v roce 1987 přišel o většinu svých úspor, přesídlil na ostrov Restoration. A nakonec se Ben přeplaví na Nový Zéland, aby se setkal s mužem, kterého každodenní shon přestal bavit už ve čtyřiadvaceti letech. Posledních třicet let svého života prožil Robert ve vzdáleném koutě Nového Zélandu. (TV Spektrum)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (4)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

seriál bych dala do šuplíku k Miku Roweovi a jeho pořadu Špinavá práce(je až neuvěřitelné jaké mají v nejvyspělejších zemích lidé až středověké pracovní podmínky viz třeba sběr javorového sirupu,svážení zbytků z jídelen...)nebo Po proudu řek až do moře kde mě zaujal svou osobností a empatií Pécheaux.Většinou se cestopisy zvrhnou v estrádu komentátorů před kamerou.Žvaní máchají rukama,kulí oči a z přírody toho moc nevidíte.Co by se namáhali ,že jo.Měla jsem ráda i Davida Attenborougha ale po díle kdy natáčeli se želvákem kterému bylo 80 let a klidně si žil a po natáčení, kdy ukazovali jak ho při natáčení kvůli záběru smýkali sem tam,uhynul...A většinou je divák oblbován digitální kamerou .Začalo to dinosaury a teď se dají přimalovat i běžná zvířataBohužel je to poznat ()

Rooz 

všechny recenze uživatele

Z počátku vás to zaujme, ale nijak neuchvátí. Pár bláznů, říkáte si, co se rozhodlo žít jinak, často v úplné divočině. S přibývajícími epizodami se to ale začne měnit. Je to jako když skládáte mozaiku, každý kousek začne zapadat na to svoje místo stejně tak, jako každý z těch jedinečných a většinou hodně silných osudů zapadl na naší rodné planetě přesně tam, kam měl. Postupně zjistíte, že jsou to opravdu neuvěřitelní lidé a jejich příběhy začnete hltat v podobě tohoto skvělého projektu. Co se týče samotného Bena, myslím, že se pro tuhle roli hodí dobře. Je velmi neutrální a umí vyjít se složitými lidmi, ptá se na ty správné věci způsobem, aby se něco dozvěděl, ale zároveň aby s ním nikdo nevyrazil dveře. Aktuálně jsem shlédl osmou sezónu a jsem opravdu rád, že mi ještě mnoho zbývá. Doporučuji! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé príbehy ľudí, z ktorých mnohí boli aj milionármi, prišli o všetko a dnes žijú niekde v súlade s prírodou, na samote. A niektorí sa tak rozhodli len tak dobrovoľne, pretože súlad s prírodou je pre nich viac než konzumná spoločnosť. Čo je najlepšie, všetci títo ľudia svorne tvrdia, že sú šťastní, šťastnejší než niekde v mrakodrapovej presmogovanej civilizácii. Celá séria ponúka pekné obrázky z rôznych končín sveta, ale aj zaujímavé jedlá. Niekto si vedel vybrať povolanie. 1. séria: https://dokumenty.tv/ben-fogl-a-lide-zijici-v-divocine-kde-jsou-divoci-lide-1-serie-dokument/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všechny díly pěti sérií. Je to velmi různorodé jak přírodními biomy tak typy lidí. Stereotyp je, že jsou všichni velcí introverti. Ale paní v severních kaskádách je v lese sama půl roku a druhou vede kurzy života v divoče. jezdí za ní dcera. Manželský pár žijící v divočině v Britské Kolumbii provozuje pro turisty rafting a splácí hypotéku na dům v divočině, což je neobvyklé. Léčí se z posttraumatické stresové poruchy. Vedoucí komunity v horách na Ibize je zvláštní člověk, ale komunita je sympatická. Jeho bratr říká: "Vždy když sem přijdu, je tu třicet jiných lidí, to bych nemohl". Jeho romantické masáže léčivým bahnem krásných holek jsou jistě oboustranně užitečné. "Dnes jsem pohovořil s krásnou Němkou a Litevkou" , chlubí se. Podobně v dílu Laos je na ostrově mladý Brit kvůli přelidněné komunitě. Američtí misionáři v Mongolsku jsou sympatičtí. Jejich děti Mongolsko logicky opustili. Sám moderátor působí sice jako nadsamec, ale možná to chtělo vybrat někoho empatičtějšího. Díl odehrávající se v lesích Apalačských hor ukazuje nesmírné plýtvání Američanů potravinami a tvoření tun plastového odpadu. ()

Galerie (149)

Reklama

Reklama