Reklama

Reklama

Kde jsou divocí lidé

(seriál)
  • Česko Ben Fogl a lidé žijící v divočině (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Dobrodruh Ben Fogle cestuje křížem krážem po světě a setkává se s lidmi, kteří se jednou provždy obrátili zády k pastem západní společnosti a vybudovali si nový domov na některém z nejodříznutějších bodů naší planety. V texaské poušti Ben nachází Johna, někdejšího fotografa z New Yorku, který nyní žije ve vlastnoručně postavené chatrči ze starých plechů. Na Aljašce tráví čas u Bretwooda a Erin, kteří pěšky ušli 4000 mil ze Seattlu, aby si v horách založili nový domov. V Austrálii navštíví Bena Davida, bývalého obchodníka, který poté co po krachu na burze v roce 1987 přišel o většinu svých úspor, přesídlil na ostrov Restoration. A nakonec se Ben přeplaví na Nový Zéland, aby se setkal s mužem, kterého každodenní shon přestal bavit už ve čtyřiadvaceti letech. Posledních třicet let svého života prožil Robert ve vzdáleném koutě Nového Zélandu. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem všechny díly pěti sérií. Je to velmi různorodé jak přírodními biomy tak typy lidí. Stereotyp je, že jsou všichni velcí introverti. Ale paní v severních kaskádách je v lese sama půl roku a druhou vede kurzy života v divoče. jezdí za ní dcera. Manželský pár žijící v divočině v Britské Kolumbii provozuje pro turisty rafting a splácí hypotéku na dům v divočině, což je neobvyklé. Léčí se z posttraumatické stresové poruchy. Vedoucí komunity v horách na Ibize je zvláštní člověk, ale komunita je sympatická. Jeho bratr říká: "Vždy když sem přijdu, je tu třicet jiných lidí, to bych nemohl". Jeho romantické masáže léčivým bahnem krásných holek jsou jistě oboustranně užitečné. "Dnes jsem pohovořil s krásnou Němkou a Litevkou" , chlubí se. Podobně v dílu Laos je na ostrově mladý Brit kvůli přelidněné komunitě. Američtí misionáři v Mongolsku jsou sympatičtí. Jejich děti Mongolsko logicky opustili. Sám moderátor působí sice jako nadsamec, ale možná to chtělo vybrat někoho empatičtějšího. Díl odehrávající se v lesích Apalačských hor ukazuje nesmírné plýtvání Američanů potravinami a tvoření tun plastového odpadu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé príbehy ľudí, z ktorých mnohí boli aj milionármi, prišli o všetko a dnes žijú niekde v súlade s prírodou, na samote. A niektorí sa tak rozhodli len tak dobrovoľne, pretože súlad s prírodou je pre nich viac než konzumná spoločnosť. Čo je najlepšie, všetci títo ľudia svorne tvrdia, že sú šťastní, šťastnejší než niekde v mrakodrapovej presmogovanej civilizácii. Celá séria ponúka pekné obrázky z rôznych končín sveta, ale aj zaujímavé jedlá. Niekto si vedel vybrať povolanie. 1. séria: https://dokumenty.tv/ben-fogl-a-lide-zijici-v-divocine-kde-jsou-divoci-lide-1-serie-dokument/ ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

seriál bych dala do šuplíku k Miku Roweovi a jeho pořadu Špinavá práce(je až neuvěřitelné jaké mají v nejvyspělejších zemích lidé až středověké pracovní podmínky viz třeba sběr javorového sirupu,svážení zbytků z jídelen...)nebo Po proudu řek až do moře kde mě zaujal svou osobností a empatií Pécheaux.Většinou se cestopisy zvrhnou v estrádu komentátorů před kamerou.Žvaní máchají rukama,kulí oči a z přírody toho moc nevidíte.Co by se namáhali ,že jo.Měla jsem ráda i Davida Attenborougha ale po díle kdy natáčeli se želvákem kterému bylo 80 let a klidně si žil a po natáčení, kdy ukazovali jak ho při natáčení kvůli záběru smýkali sem tam,uhynul...A většinou je divák oblbován digitální kamerou .Začalo to dinosaury a teď se dají přimalovat i běžná zvířataBohužel je to poznat ()

Rooz 

všechny recenze uživatele

Z počátku vás to zaujme, ale nijak neuchvátí. Pár bláznů, říkáte si, co se rozhodlo žít jinak, často v úplné divočině. S přibývajícími epizodami se to ale začne měnit. Je to jako když skládáte mozaiku, každý kousek začne zapadat na to svoje místo stejně tak, jako každý z těch jedinečných a většinou hodně silných osudů zapadl na naší rodné planetě přesně tam, kam měl. Postupně zjistíte, že jsou to opravdu neuvěřitelní lidé a jejich příběhy začnete hltat v podobě tohoto skvělého projektu. Co se týče samotného Bena, myslím, že se pro tuhle roli hodí dobře. Je velmi neutrální a umí vyjít se složitými lidmi, ptá se na ty správné věci způsobem, aby se něco dozvěděl, ale zároveň aby s ním nikdo nevyrazil dveře. Aktuálně jsem shlédl osmou sezónu a jsem opravdu rád, že mi ještě mnoho zbývá. Doporučuji! ()

Reklama

Reklama