Reklama

Reklama

Jimmy Doherty v Darwinově zahradě

(seriál)
  • Velká Británie Jimmy Doherty in Darwin's Garden
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2009

Hrají:

George McGavin

Obsahy(1)

V roce 1836 se Charles Darwin vrátil z jeho pětileté cesty a přinesl některé revoluční myšlenky týkající se rozdílnosti fauny a flóry ve světě. Nicméně, než mohl začít pracovat na jedné z nejzásadnějších vědeckých publikací všech dob "O původu druhů", potřeboval rozšířit své poznatky a změnit je ve zcela formulovanou teorii evoluce a to díky geniálním a úžasným experimentům. Jimmy Doherty, farmář a entomolog, sleduje Darwinovu duševní cestu, opakuje přelomové experimenty týkající se opylování květin, přirozeného výběru a některé zvláštní testy zahrnující žížaly a hudbu. Tento seriál, natočený v zahradách Darwinova domu, znovu objevuje revoluci, k níž ve světě evoluce došlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (3)

Petike 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný seriál o histórii Darwinových výskumov na poli biológie, obzvlášť jeho celoživotného záujmu o objavovanie evolučných princípov v prírode. ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

Môj chlapík je zanietený prírodofil a pri vyslovení “Darwin” skáče nadšením ako šimpanzie mláďa. Sledovať tento seriál s ním je zážitok samé o sebe. A keď si tak zmapujem, s akou chuťou sa vrhá(m) po banánoch a aké zvuky vydáva(me) pri párení, hmmm… ani na chvíľu nepochybujem o pôvode nášho druhu. Páni kardináli to majú zrejme inak... (pozn. s úctou vyťukané na 154. výročie vydania na svoju dobu prelomovej štúdie "O pôvode druhov", 24. XI. MDCCCLIX) ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Špinavé, zablšené opice masturbujúce na svojom tieni a vrhajúce fekálie okolo seba. Nie, nehovorím o dopravných policajtoch, ale o tvoroch, ktoré svojho času zaujali istého voľnomyšlienkárskeho anglického bradáča natoľko, že v nich uvidel svojich príbuzných. V tom by nebol problém, ale nebolo to všetko! On v tých smradľavých orangutanoch videl i predkov jeho svätosti a prísediacich kardinálnych blbov. Vidíte ten problém aj vy? Nastáva súboj argumentov. Na jednej strane evolučná teória plná zobákov na rôzne druhy orechov, na druhej strane argument, že žiadne zviera nepraktikuje koitus s mláďatami rovnakého pohlavia. Ktorá diskusná bomba vyhrala? Obe! V súčasnosti sa už predsa prznia miništranti, ktorí sú po písomke z evolučnej teórie. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama