Reklama

Reklama

Quaq quao

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Itálie, 1978

Obsahy(1)

Dobrodružství malé kachny vytvořené technikou stop motion. V rámci animované tvorby je snímek specifický tím, že veškeré postavy a okolí jsou tvořeny skládaným papírem ve stylu japonského origami. (Hromino)

Recenze (2)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Hle, co jsem nečekaně objevil! Jeden z těžce oblíbených seriálů mého mládí, jenž se vysílal jednu dobu tuším v Kouzelné školce. Pětiminutové výjevy z života kachny v papírovém světě origami podpořené neskutečně vlezlou a chytlavou hudební znělkou, která mi utkvěla v hlavě dodnes, kvůli nimž jsem jako malý tuze rád skládal papírové hrady a pořídil si knihu o origami (že by první příznaky záliby v Japonsku všeobecně?). Celkově jde o fajnovou záležitost, jež na mě i dnes působí poměrně svěže, a vůbec jsem netušil, že jde o seriál už 35 let starý, neboť kvalita animace je na tu dobu opravdu hodně nadprůměrná (původně jsem myslel, že jde o záležitost někdy ze začátku 90. let). Inu, jest pravdou, že mi ta kachna s ADHD svým gágáním někdy trochu lezla na nervy, ale stále jsou to silné 4* víceméně z velmi příjemné nostalgie. A teď mě omluvte, musím si dát další dávku nostalgie spolu s tou vlezlou znělkou. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jo! Konečně jsem to našel! Kdysi to běželo v jednom z ranních nedělních pořadů pro děti (cca konec 90. let). Se sestrou jsme to milovali. Nejmenovalo se to česky nějak jako Káčátkova dobrodružství? Už nevím. Nicméně papírová přeskládávající se kačenka se svojí písničkou mi utkvěla v hlavě. ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama