Reklama

Reklama

Městečko Pines - Série 1

(série)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 7 h 16 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(10)

Recenze (20)

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada je nicméně strašně sympatická, ten příběh je parádní a tempo to má od prvního dílu brutální, nejsou tam žádné vycpávky, žádné hluché chvíle. Neznám seriál, kterej by byl rozjetej na takovou rychlost. Jen události z prvních 3 epizod by ostatním seriálům stačily na celou řadu. Díky tomu tempu člověk odpustí i různé příběhové "berličky," dost nepravděpodobné náhody a občasné nelogické jednání postav - je to prostě v zájmu toho tempa a nebýt náhod typu že Vám dítě v obchodě z ničeho nic řekne, kam byste tak nějak měl jít, by se to prostě vleklo. /ZAČÍNAJÍ SPOILERY/ Celá řada je rozdělená v polovině - první je mysteriozní, druhá je sci-fi respektive postapo (i když Vás to stále nutí přemýšlet, jestli je to skutečně tak, protože některé dějové zvraty seriálu jsou dost neočekávané a brilantní). Na své si příjdou fanoušci obou žánrů. Co ale odpustit bohužel nelze, a je to největší zásluha toho, že nemůžu dát 5*, je prostě lacinější zpracování. Tohohle kdyby se ujal Netflix, nebo nějaký jiný gigant, to by bylo! Městečko Pines prostě působí v konkurenci jiných nových seriálů levně. Stejně tak i nacastované by to mohlo být lépe, herecké výkony nejsou přesvědčivé, Matt Dillon vypadá jak český "dvojník" Jima Carreyho, představitel jeho syna je naprosto příšerný, ale alespoň na jeho manželku (Shannyn Sossamon) je krásný pohled (a jednou z mnoha záhad Městečkoa Pines tak může být i to, kde ji takový nekňuba vzal :- )). A další věc jsou detaily a logické facky... bohužel. Celou dobu například čekám na vysvětlení, jak se mohl doktor v reálném (starém) věku sejít s Eatnovým nadřízeným ještě v USA... To prostě nedává smysl. A je toho víc. Proto se na Pines musí člověk koukat jako na celek, znovu opakuji, ten příběh je skvělý, a prostě tu a tam mávnout rukou nad některými detaily (zejména v poslední epizodě, ač úplně poslední dějový zvrat mě jako nepřítele happyendů potěšil). Škoda, mohl to být jeden z nejlepších seriálů. Ale i tak je výborný! 84% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Federálny agent Ethan Burke (Matt Dillon) sa po zdanlivo obyčajnej autohavárii prebúdza v nemocnici v akomsi malom mestečku s názvom Wayward Pines. Už od začiatku sa mu javí ako záhadné a nezvyčajné, o jeho obyvateľoch a ich zvláštnych praktikách a rituáloch ani nehovoriac. Časom Burke zisťuje, že Wayward Pines sa naozaj vymyká nielen rámcom bežnej aglomerácie, ale vôbec pravidlám a fungovaniu sveta, aký poznáme. Pretože Wayward Pines je všetko, len nie svet, ktorý poznáme. Podobnosť s Twin Peaks čisto náhodná. Aj tak by sa dala opísať prvá séria tohto mysteriózneho sci-fi seriálu. Minimálne jej prvých pár epizód určite, pretože nielen výprava, ale hlavne príbeh zahalený rúškom tajomna túto kultovú záležitosť z deväťdesiatych rokov aspoň z časti pripomína. Podobnosť však veľmi rýchlo mizne a dejovú originalitu tak prvá séria tejto seriálovej záležitosti rozhodne nepostráda. Na svoje si logicky najviac prídu milovníci mysterióznych záležitostí, ale nielen oni. Príbeh, ktorého sa režisérsky ujali napríklad aj také mená ako M. Night Shyamalan, stavia hlavne na silnej atmosfére a núti diváka klásť si otázky typu "prečo" a "ako". Minimálne prvých asi päť veľmi dobre spracovaných epizód je tomu tak. Po nich však kvalita pomerne výrazným spôsobom klesá a mierne sa zvyšuje až poslednou epizódou, ktorá ponúka vcelku zaujímavý cliffhanger pre druhú sériu. V globále tak minimálne námet možno hodnotiť viac než pozitívne, avšak v praxi nevyznieva v každej epizóde tak dobre a lákavo. O sklamanie sa však určite v žiadnom prípade nejedná. Ako na poli príbehovom, tak na poli hereckom. Spomedzi pomerne veľkého množstva postáv stoja za zmienku určite tie, ktoré stvárňujú Matt Dillon, Hope Davis, Melissa Leo alebo Toby Jones. Už menej, ale takisto zaujmú Shannyn Sossamon alebo Sarah Jeffery. Okrem pozitív, ktoré ponúka najmä námet, možno na prvej série tohto seriálu nájsť aj viacero nedostatkov, ktoré mu uberajú na kvalite. V príbehovej časti je to najmä miestami sa vyskytujúca nelogickosť a nedotiahnutosť, ktorá v diváckych očiach rozhodne nevyznieva pre tvorcov najlepšie. S prižmúrením oka sa však dá zniesť a tolerovať, čo už je trochu ťažšie pri vizuálnych nedostatkoch. Tie sú viackrát v epizódach veľmi citeľné, pričom CGI miestami pôsobí vskutku lacným dojmom. Wayward Pines - Season 1 je so všetkým dobrým aj zlým, čo ponúka, zaujímavým počinom, ktorý rozhodne netreba prehliadať. Nejedná sa síce o nejaký mimoriadny zázrak, ale po príbehovej stránke je minimálne prvá polovica tejto série niečím, čo stojí za to vidieť. Mysterióznosť tomuto počinu nechýba, práca s atmosférou tu ide tvorcom od ruky a divák si dozaista príde na svoje. A to aj napriek tomu, že sa tu prejavuje výrazná americká seriálová stopa, ktorú badať napríklad pri aranžmá jednotlivých scén alebo viacerých kamerových záberoch. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Chytlavá sbírka deseti epizod nastolující zajímavou premisu, která vás ihned vtáhne a budete s napětím sledovat odhalování zdejších záhad. Když dojde na zásadní, ústřední odhalení, přijde veliký šok a obrovská změna ve směřování a povaze seriálu. Tento krok je velmi odvážný a ne každého potěší. Mě odvaha tvůrců a jejich nápady potěšily a s radostí jsem se nechal unášet příběhem vpřed až k uspokojivému konci, který by klidně spolehlivě mohl fungovat jako zakončení celého seriálu, což by vzhledem k ohlasům na druhou sérii bylo nejspíš dobře. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada jsou v podstatě dvě série spojené do jedná. První polovina přináší spousty otázek, tajemství a záhad, které u diváka vzbuzují spoustu otazníků a zájmu. Jakmile je odtajněna hlavní premisa, tak jsou v podstatě všechny záhady smeteny ze stolu, a jede se s divákem čistá hra, což je spíš na škodu, protože se úplně vytratí ta mysterioznost. Postavy jsou spíše jednoduše načrtnuté, a vesměs nemají své vlastní příběhy, na to by asi bylo třeba více dílů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Presne toto očakávam od mysteriózneho sci-fi seriálu. Najskôr pokladanie rôznych otázok, na ktoré chceme dostať čo najrýchlejšie odpovede a následne aj tie odpovede dostávame. Dokonca skôr, ako by sme to čakali. Mne prvá séria poskytla všetko, čo som chcel o tejto látke vedieť a aj vzhľadom na ohlasy tej druhej som sa jej zatiaľ vzdal. Možno je to práve tým, že tvorcovia tak skoro vyložili karty na stôl, osobne som ale za to rád. Má to výbornú atmosféru, nepôsobí to lacno a človek má chuť si prečítať aj predlohu. ()

Galerie (93)

Reklama

Reklama