Reklama

Reklama

Městečko Pines - Série 2

(série)

Epizody(10)

Recenze (17)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmietnutie druhej série WP ako kritikou, tak divákmi je pre mňa veľká záhada. Možno je to aj tým, že som k nej pristupoval podľa ohlasov značne kriticky už od začiatku, aby som veľmi rýchlo pochopil, že mi nastolený štýl skrátka sedí a séria neobsahuje žiadnu časť, počas ktorej sledovania by som sa nudil. Dejovú vatu som nezaregistroval, nové sociálne rozvrhnutie na šachovnici bolo logickým výsledkom toho, čo Pilcher plánoval a to, že sa história iba vždy opakuje, je len ďalším logickým dôsledkom jeho nedokonalých plánov. Séria pripravila dostatočné množstvo dramatických situácií, zaujímavých flashbackov, námetov na premýšľanie nad súčasným svetom a nemal som určite problém ani s Jasonom Patrickom. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S pokračováním bohužel přichází i propad. Tajemno je pryč, k moci se dostává mladá garda protivných parchantů a nádech mysteriózního městečka, potažmo seriálu, se žánrově mění v něco, co spíše připomíná World war Z. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, oproti první sérii je to velmi těžká slabota. Ona vlastně i první série tím svým zlomem v půlce nedržela přesně pravidla hry, ale ok, dalo se pochopit, oč tvůrcům šlo. Tady se skáče z tématu na téma, až je to prostě zmatené a hloupé. Dobře, nejvíc vystrkuje růžky parafráze na totalitní režimy, nacismus, segregaci, vykašlání se na staré a nemocné... Ale jen vystrkuje. V prvních dílech se vždy objeví dokonce nějaká postava z první série, ale jen proto, aby vzápětí nebo nejpozději do konce dílu surově zhebla. Vlastně jediní, kdo asi přežijí déle, je manželka hrdiny první série, a pak bývalá šerifova sekretářka. Problém také je, že si divák začne klást otázky, jak moc dobře nebo spíše špatně měl Pilcher vše spočítané, když vlastně město bez kamer a poprav (1. série) nebo s ohrožením zvenčí a nedostatkem jídla a energie (2. série) nemá šanci přežít? Postavy se zde chovají každou chvíli jinak, někdy jen proto, aby došlo k nějakému zvratu. Dokonce dojde takhle koncem i na antickou tragédii. :-) Žel, za těchto okolností, kdy se zcela rozbouraly mantinely příběhu, je to už jedno, dokonce to vyzní směšně. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče mysteriozní linky, tak tady už druhá řada neměla moc co nabídnout, jelikož všechny karty odkryla už v řadě první. Tím pádem se z druhé řady stalo rutinní drama, které se postupně zvrtlo v klasickou vyvražďovačku, kdy průměrně každý jeden díl padla jedna postava. Tím pádem se postupně obměňovalo i herecké obsazení, včetně hlavních rolí. No a završení je neřestí mnoha současných - předčasně zrušených seriálů, tedy neuspokojivé, bez finálního zakončení a uzavření všech dějových linek. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Obavy z natahování první (celkem uzavřené) série se ukázaly jako oprávněné. Příběh je prakticky ten samej, akorát Matta Dillona vystřídal Jason Patrick a už víme, co je Wayward Pines přesně zač. Žádnej extra posun dopředu se nekoná, stejně tak žádná inovace, twisty nebo cliffhangery, který by vás přiměly pustit si příští epizodu. Sem tam nějakej flashback jedný významný postavy, jinak invaze mutantů a připitomělý "who's in charge?" diskuze a to všechno se vleče na poli deseti dílů. Dost nuda oproti jedničce, která měla spád a neustále něčím překvapovala. Tvůrci tentokrát jasně nemají co říct, akorát pokrucujou reputaci výborně načatému seriálu. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Dvojka byla ještě lepší! Plná akce, dobrodružství, překvapení. Super seriál, těším se na trojku! Šla jsem do toho s nechutí, protože jsem si zase jednou náhodou prvně přečetla místní vesměs záporné komentáře a opětně se mi potvrdilo, že zdejší rádoby odborníci na filmy si zde akorát chladí žáhu svého neplodného života. Už nikdy si nenechám zkazit očekávání nebo se inspirovat místními, ve valném procentu stejně dětmi. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po parádní první sérii přišel průšvih. Ve druhý sérii se totiž nestane absolutně, ale absolutně nic. A když už to vypadá, že by se něco mohlo dít, scénáristi to nepochopitelně pohřbí (nebudu spoilerovat, o co se konkrétně jedná, ale těch případů je tady několik). Návaznost na první sérii existuje jenom tak na okraj, aby se neřeklo. No a ten konec, no ty vole... Škoda slov, na tuhle sérii chci hodně rychle zapomenout a Wayward Pines si pamatovat hlavně podle hodně dobrý první série. Dvojka je průšvih skrz naskrz. ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně nechápu extrémně nízké hodnocení druhé řady zde na čsfd. Druhá řada je horší než ta první, avšak pouze o píď. Seriál se ve druhé řadě transformoval z mysteriózního do jakého survivalu, odehrávajícího se za zdmi ochrané zdi. Je to prostě něco jiného, než první řada, ale stále to má co nabídnout, stále je tam spoustu zajímavých a tajemných momentů, děj opět plyne velmi rychle... Za sebe seriál rozhodně doporučuji a to včetně druhé řady. Vypadá to, že se snad začně chystat i třetí řada. Vzhledem ke konci té druhé se na třetí řadu nesmírně těším. ()

Ajvngou 

všechny recenze uživatele

Jednička super do pátýho dílu, jakože úplně nejvíc. Dvojka - srágora bez logiky. Úplně dementní příběh, nic nedává smysl a celý to jde do kytek. ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok po prvej sérii, ktorú z diváckeho pohľadu možno hodnotiť ako pútavú, hoc priemernú, sa vďaka cliffhangeru v jej poslednej epizóde, divák vracia do tohto zvláštneho mestečka v americkom štáte Idaho, ktoré ešte ani zďaleka neodhalilo všetky svoje tajomstvá. Ako to už však mnohokrát pri seriáloch býva, druhá séria je oveľa slabšou záležitosťou, pričom toto nepísané pravidlo sa potvrdzuje, bohužiaľ, aj v tomto prípade. Možno povedať, že druhá séria je niečím čiastočne recyklovaným, čo divák zisťuje hneď v úvodnej epizóde, ktorá sa tak povediac uberá "starým", už raz videným príbehovým smerom s novými postavami, ktoré však v celej sérii, až na pár výnimiek, nedosahujú kvality a atraktivitu postáv z prvej série. Atraktivita sa však netýka iba nových postáv, ktorých je tu pomerne dosť, ale aj samotného príbehu, ktorý predstavuje základný kameň celej série. V mnohom preberá prvky zo starších epizód, mierne ich upravuje a zároveň sa snaží vytvárať príbeh úplne nový, čo samozrejme divák kvituje, ale takisto hneď jedným dychom dodáva, že už na prvý pohľad nie je príbeh ani zďaleka taký zaujímavý a dobrý ako ten, ktorý ponúka prvá séria. Akosi sa tu stráca všetko tajomno, divák hlavnú dejovú zápletku, na ktorej je postavený celý seriál, už pozná, a tak ho príliš nemá čo prekvapiť. Takmer, pretože podobne ako v prípade postáv, aj v prípade príbehu tvorcovia ponúkajú divákovi niekoľko zaujímavých, možno dokonca nečakaných momentov, ktoré predstavujú aspoň zopár svetlých zábleskov v inak dosť sivastom príbehovom priemere. Rozporuplný a vcelku zvláštny sa môže javiť aj úplný záver série, ale ten v podstate iba odráža celkovú kvalitu a poňatie všetkých deviatich predchádzajúcich epizód. Za najlepší aspekt druhej série možno označiť už spomínané postavy, konkrétne tie, ktoré stvárňujú Kacey Rohl a Djimon Hounsou. Hoci nepatria medzi hlavné, sú nielen príbehovo veľmi dôležité, ale aj oveľa zaujímavejšie a lepšie napísané, ako napríklad hlavné postavy Jasona Patrica alebo Nimrat Kaur. Ani oni však nedosahujú takých kvalít, ako Matt Dillon v prvej sérii. Po technickej stránke badať zlepšenie a úpravu počítačových efektov, ktoré už nepôsobia tak prehnane na oko, čo je určite malé plus. Wayward Pines - Season 2 je v konečnom dôsledku počinom, ktorý diváka, či už je fanúšikom mysteriózneho sci-fi žánru alebo nie, určite neurazí, ale takisto ho svojou kvalitou nepresvedčí natoľko, aby sa k nemu niekedy vrátil a pozrel si ho znovu. Vo všetkých smeroch sa jedná o priemer, ktorý miestami niečím malým prekvapí, ale vo všeobecnosti príliš nenadchne, hoci pozerateľnou záležitosťou bezpochyby je. Rozhodne však nie tak tajomnou a zaujímavou, akou je séria prvá. Tú dobieha táto len veľmi ťažko. ()

Pibi(kus) 

všechny recenze uživatele

Bez druhé série by se lidstvo obešlo. Baví, ale ne tak, jako první a hlavně nepotěší poslední díl. Příšernej konec. Když jde do tuhýho, tak je opravdu potřeba si o všem v klidu promluvit a vylít si srdíčko a rozhodně nevadí, že každou chvilku můžou všichni umřít. ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebaví mě, když si během filmu, kdy se má něco dít a posouvat, postavy vykládají o zbytečnostech. Toto vykládání ve 2. sérii zabírá tak 90% stopáže. Akce minimum, nápadů ještě méně. Dobrý námět vytěžený už v 1. sérii se zde jen znova provaří a původní nápadité a lehce akční postapo sci-fi se nahradí pomalým, otravným, vykecávacím sociálním drámíčkem. Celý obsah 10 dílů druhé série by se vešel do 1 jediného dobrého dílu. (11%) ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to špatné. Někdo tu sice nadává na ,,béčkového kašpara Jasona Patrica,, ale já myslím, že hraje to co má a hraje to dobře, holt každý nedostane roli jako Matt Dilon. Jsou zde opravdu nudné, nezajímavé momenty a občasné faily a zvrhnutí do jakéhosi hybrida WWZ, ale jsou zde i skvělé pasáže které dovysvětlují otázky, které si klademe od první série. Druhá sezóna to utla v dobrém momentu, ačkoliv nedosahovala zdaleka původních kvalit, tak jsem opravdu zvědavý na třetí sérii. Pokud se jí dočkáme. SPOILER ((Nejlepší je závěrečná satisfakce ve smrti toho vylízaného dementa Jasona :D) ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria Mestečka Pines bol ťažký príšer, ale že ťažký. Po konci prvej série keď som si vravel ako sa to bude vyvíjať ďalej som si rozhodne nepredstavoval, že takto a opraty mesta prevezme banda teenegerskych hajzlikov s mocenskym komplexom, že sú niečo viac. Naviac tu pobijú postupne všetky postavy prvej série akoby sa úplne chceli odseknut a začať tvoriť nový príbeh ktorý pripomínal mix seriálu Revolution a Avatara. Absolútna fikcia z ktorej sa vymyká atmosféra tajomná a reálna a stáva sa z toho absurdisticka zmeska scén, ktoré doplácajú na chsby príbeh. Vidno, že tvorcovia tu už varili z vody lebo im došla literárna predloha a na veľa miestach tu prestrelili. Zamotali sa do toho až tak, že to nevedeli ukončiť a skončilo to cele prapodivne. Odsekli to prakticky pred koncom pred najlepšími scénami, kedy som bol zvedaví ci Aberi ovládnu mesto alebo vyhynu a čo sa stane s prezivsimi, ktorí ostali v meste ak Aberi vyhynu. Skončilo to prazvlastne. Nemám rád takéto seriálové konce, no na druhej strane nevirn ci by som zvládol ešte tretiu sériu pri takom rýchlom dejovom tempe, kedy im už evidentne dochádzali nápady. V tomto prípade je lepšie druhu sériu áno nepozerat I keď po prvej skvelej sérii to človeku nedá. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Druha rada se mi libila vic nez prvni. A navic me utvrdila v tom, ze lidstvo si to vyhynuti zaslouzi... 10/2/2023 70% ()

Patrik.Schou 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nemá žádné napětí, ani děj. Po vykradení všech motivů z The Prisoner (1967) se ze seriálu stal nezajímavý Under the Dome (Pod kupolí), kde je místo kupole elektrický plot. Ještě autoři stihli vykrást pár motivů z World War Z (vzhled zombíků; scénu s jejich naskládáním na sebe; i záběry na jako by zombíka vůdce), ale předělat se jim to do zombie stylu nedaří. Absolutně nezajímavé. ()

TomLaik 

všechny recenze uživatele

V první série bylo tajemno jen proto, že jsme nevěděli o co v městečku jde. Když už to víme tajemno je samozřejmě pryč. Druhá série ale jede na plné obrátky, je zde mnohem víc akce a ani na chvilku mě nenudila. ()

Reklama

Reklama