Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze (201)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidní seriál, který velmi dobře funguje v obou svých polovinách. Bavila mě jak půlka "vyšetřovací", tak i "vysvětlovací". Pochválit zaslouží tvůrci i za práci s přeléváním emocí. Postavy, které divákovi lezou první půlku na nervy si v druhé půlce rychle oblíbí a naopak. Matt Dillon je sympatický hlavní hrdina a nechce se ani věřit, že je o tři roka starší, než Toby Jones. Co se tvůrcům naopak nepovedlo, je vytvořit sympatické dětské postavy. Tedy konkrétně syna hlavního hrdiny. Ten by mohl soutěžit o cenu Čurák roku spolu s Carlem z The Walkin Dead. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Prvních pět dílů je skvělých. Na těch se zřejmě scénáristé vypotřebovali. Po twistu, který mi nevadil, rezignovali na aspoň trošku lepší psaní. Posledních pár dílů je úděs sledovat. Škoda... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.řada - suverenní 4 hvězdy.Mysteriózní,překvapivá a místy celkem hutná.Tedy přesně taková jakou by člověk čekal od Shyamalana.Než je divákovi odhaleno co se to vlastně děje je přikován k obrazovce a přemýšli co to ku.va je.Poté celkem velké překvapené a regulérní sci-fi...80% 2.řada - pár solidních a slibných momentů by se našlo,ale vzhledem k tomu,že se prakticky komplet změnilo obsazení,stává se z toho po většinou tuctovka,kde se vlastně nic moc extrémního neděje...60% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně velké překvapení a zároveň něco, na co jen tak nezapomenu, i když nedávám plný počet hvězd. Nevím, co má největší podíl, každopádně celá kombinace atmosféry, tajemna, opravdu divného (tajemného) chování většiny postav, hudby, výpravy a celého příběhu je něco tak neobyčejného, že se na to zkrátka zapomenout nedá. Vždycky jsem si říkal, že bych chtěl zažít to, až někomu z TV narostou koule a odhodlají se natočit jednu sérii úderného seriálu. A hle, ono to jde. Co by jinde natahovali na min. série dvě, ve Wayward Pines stihli za sezonu jednu. Tím pádem se tu opravdu stále něco děje a každý díl má neuvěřitelný tah na bránu. Chyby se najdou - například nevysvětlená evoluce (proč se nedorozumívají řečí, nejsou vyšší a rychlejší atd.), pro mě nepochopitelná podřízenost většiny a další a další. Jenže nepopírám, že právě i tyto věci přispívají k oné mysterióznosti, proto to neberu za tak velkou chybu. Konec je výborný jako cliffhanger pro následující sezonu, ale i jako ukončení celého seriálu. Já doufám, že druhou nenatočí, ubralo by to celému projektu na zajímavosti. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

1. série ze vcelku nudného, předvídatelného pilotního dílu ve stylu Big Brothera, se ve čtvrtce seriálu zrodila opravdu hutná paranoia, v půlce se na svět vynořila docela obstojná mindfuck pointa, která by mě na začátku nejspíše nikdy nenapadla a nakonec se ještě přitvrdilo. Od mysteriózna, přes sci-fi až k hororu, to je Wayward Pines v jedné větě. Konec řady opravdu potěšil svou poctivou, nekompromisní hororovou gradací a na druhou sérii je, sice s absencí pár hlavních aktérů, slušně našlápnuto. K mým obavám, podle zdejších ohlasů, ale asi k velmi průměrné. No uvidíme. 2. série dopadla podle předpokladů. Začátek převážně nudil kvůli tomu, že se děj odehrává později než první řada, hlavní známé postavy mizí do pozadí a vedlejší neznámé do popředí, což je možná trochu na škodu. Tím, že se k nadvládě dostala První generace, seriál pomalu ale jistě klesá na kvalitě, protože se zkrátka scénář musel zaměřit na flashbacky, vysvětlování dřívějších nejasností a upřesňování zdejších vztahů. Po druhé polovině druhé série musím naštěstí konstatovat, že rapidně zase vyhrabala děj z nudy a i když to není taková pecka jako předtím, za pěkný otevřený nebo případný návazný díl na třetí řadu palec nahoru. Za mě ale druhá řada tahá tento seriál dolů, jinak bych dala hvězdy čtyři. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

To, co začíná jako velmi mysteriózní drama se v pátém díle překlopí do něcěho jiného a dostane se nám šokujícího zvratu a 2 epizody se pak dostavují vysvětlovačky, aby následně přišla akčnější smršť. Nejlepší je ale si to tom vůbec nic nezjišťovat. Pak budete sledovat napětím jednu epizodu za druhou. 8/10 Season 2: 55% Tak oproti původnímu plánu, že to bude minisérie FOX odklepl další sérii. Zpočátku si tvůrci hráli na takové menší Game Of Thrones, protože představili nové postavy a zároveň postupně v prvních 4 dílech a pak ještě jednom dalším nechali postupně pochcípat přeživší postavy z masakru minulé série. V prsním díle se nám představí postava z první série, u které to vypadá, že bude mít velkou roli a konflikt se protáhne na pár epizod, aby se hned v druhém díle odpravila. V druhé půli se pak napjatě očekává další útok Abbies,....aby pak se vůbec nestal. Poslední díl byl dost velký scénaristický fail a poslední scéna jen naznačila, ale nic nedořekla. Pokud bude další série, tak ať už prosím poslední. Je sice fajn, že se dozvídáme více z minulosti o plánech postavit Wayward Pines, o tom, jak ubíhaly století přes postavu CJ, který co 200 let konroloval stav světa, ale prostě to nemá tu atmosféru první série. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Rozporuplnej pocit z toho mám - nejdřív jsem se bál toho, že to bude o cestování v čase, ale na štěstí se to pak docela rozumně vysvětlilo a vůbec né špatně. Ale haprovala tam logika a chování postav a celkově to pak už moc rozumné není. Když tak o tom přemýšlím, tak nejlepší to bylo do té doby, než se zjistilo, o co tam vlastně jde. Bylo to takové tajemné a všechno. Matt Dillon byl dobrá volba pro hlavní roli, a proto mě mrzí, že v druhé sérii ho asi neuvidíme. Ostatní herci většinou průměr nebo nesympatickej podprůměr. Českej název seriálu se moc nepovedl - kdyžtak by se to mělo jmenovat Městečko Wayward Pines a né jen Pines. Takhle mi to zní skoro jak Městečko Penis. Ale můžeme být ještě rádi, že to nepojmenovali Vejvordské borovice, že. Druhá série jde těžce do hajzlu. Tipoval jsem, že s druhou sérií půjdu s hodnocením o hvězdičku níž, ale musím o dvě, protože druhá série je odpad. Zajimavy postavy z první série vesměs vymizely a nahradili je béčkoví herci. Taky se tam toho z první série dost opakuje, i když v trochu jiném hávu. Korunu tomu dodává nacisticko diktátorské hnutí vedené jakýmsi nedochůdčetem s podobou Leoše Mareše. Logika postrádá logiku, protože tam často žádná není. Prostě čím víc jsem na to koukal, tím to bylo horší a horší a ještě horší a idiotsky a nedomyšleny a a a vlastně sračka. Trapny bylo, jak ti mutanti byli v záběru vždy tak, aby jim nebyly vidět pohlavní znaky. Jinak jsem si uvědomil, že to je vlastně taková trochu Planeta opic, akorát se zmutovanejma lidma. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada byla příjemná mysteriozní jednohubka připomínající Persons Unknown a velmi okrajově Twin Peaks (alespoň zpočátku). Shymalan a jeho tým scénáristů dokázali napsat poměrně chytrou guilty pleasure s skvěle vystavenou první polovinou a čistě žánrovou (leč stále skvělou) polovinou druhou. Bohužel po zmrtvýchvstání šel seriál do háje. Druhá řada (jež by trefně mohla nést titulek Město dětí) postrádá jakoukoliv logiku a naprosto imbecilní odpravování původních postav na úkor těch nových (jejíchž zajímavost by nikdo nenašel ani nanolupou). Hodnocení zůstává díky skvělé minisérii, na tu kaši co přišla raději zapomenu. 1. série: 80% _____ 2. série: NEHODNOTITELNÁ ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Škoda, že druhá série nebude - protože by mě asi bavilo sledovat verzi WP 3.0... tyhle psychadelické uzavřené komunity s vlastní mentalitou a samosprávou jsou prostě zábavnější, nežli uvědomělá banda lidí, kteří vezmou rozum do vlastních hrstí a postaví se "diktátorovi", protože člověk má právo na svobodu atd.... ne? Ale i tak je fajn, že se příběh aspoň stihl hezky rozvinout a poměrně i uzavřít - a otevřený konec může být ponechán k vlastní interpretaci. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Blake Crouch mě nalákal na knižní predlohu a pak jsem objevil tohle. Zatím tři kusy, ale je tam něco divného jak píše JASM. Dillon je skvělý herec. Jsem na dílu 5(odhalení) a jak dokukám první sérku přečtu si knihu Temná hmota. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tolik otázek a dlouho žádné odpovědi, to dělá Wayward Pines tak přitažlivě tajemné. Epizody končí tak, že nejde nepokračovat. Dillon hraje tvrdě, suverénně a táhne celý seriál. Celkové hodnocení první série se tak bude lišit dle toho, jak poberete celé to dlouho utajované tajemství. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co myslíte? Uškodí mysterióznímu seriálu když scenárista uprostřed první sezóny vyžvaní pointu? Co se týče Wayward Pines, tak neuškodí. Dokonce bych řekl, že v tomhle konkrétním případě mu to pomohlo. Úvodní čtyři díly totiž stojí na vodě a nastavená situace nedává smysl. Ne že by se v tomhle po prozření něco změnilo. Zápletka je pořád přitažená za vlasy a pořád popírá logiku. A to jak příčina krize, tak reakce na ni a důvod proč je celé městečko drženo v nevědomosti. Ať mi nikdo nemluví o psychice. Podpůrný personál přece situaci zná a zvládá ji úplně v pohodě. A aby těch špatných zpráv nebylo dost, po "grandiózním" finále první řady, ta druhá začíná znovu v bodu nula. Recyklovaný špatný nápad opravdu sledovat nebudu. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(120/2015) / Podla všetkého prvá séria bude aj poslednou. Škoda tohto výborného seriálu a po dlhej dobe niečoho čo sa od Shaymalana dalo pozerať a dopozerať. Mysteriózno, sci-fi, krimi. Seriál mal všetko čo treba a hlavne, to čo sa odohralo v jednej sérii vystačí kope seriálov na dobré 4 série. (8/10) ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Pohodička.Otázky jsou zodpovězeny pomalu dřív než položeny, takže na dohady na milion řad není čas a určitě ani na škodu. Žádné terno, ani majstrštyk, občas si člověk řekne, jak iracionálně se postavy chovají, ale přitom celkem napínavé a atmosférické a dobrá zábava na jeden prochcaný víkend. ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Pravidla přežití: nehodnoťte, aniž byste viděli 5. díl. Oni totiž poslouchají a sledují... Pššt. EDIT: Za druhou řadu srázím hvězdičku, byla to bída. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Matta Dillona mám vcelku rád a navíc popisek k seriálu sliboval jakousi neurčitou mysterióznost. To jsem se fakt těšil. Přijet do města, ze kterého vám podivně chovající se lidé nedovolí odjet – to je pro mne vskutku lákavá záležitost. Navíc, když ti lidé jsou tak podivně přívětiví… To celé mi připadalo jako zajímavé, třebaže klišovité mystérium. Původně jsem si totiž myslel, že půjde o společnost podobnou té ze „Stepfordských paniček“ nebo možná z „Městečka Pleasantville“. Jenže ony se nějak ty žánry každým dílem měnily, přičemž napětí a tajemno zůstávalo. Mohli jsme sledovat tu drama, tu thriller z totalitní společnosti, potom vše přešlo do roviny sci-fi, přes něco podobného zombíkům, až jsme se vrátili zpátky k zajímavě pojaté totalitě. Opravdu poměrně zvláštní seriál, který jsem si celkem kvalitně vychutnával. Jsem zvědav, v co se to obrátí ve druhé sérii. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další adept na nové Twin Peaks, a další nenaplněný potenciál. Mysteriozní linka tu vezme docela rychle za své, a s přibývajícími díly se seriál mění na klasické postapokalypitcké drama. Chybí tu ty zajímavé osobní příběhy, které byli jedním z kouzel Twin Peaks. Tvůrci tu mají určitě velkou odvahu s nakládáním s postavami, které hlavně ve druhé řadě padají jak hrušky, ale jako celek to není nic, co by nějak vyčnívalo z lepšího průměru. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

twin peaks meet under the dome meet stepford wives to všechno je wayward pines ..a cokoliv od shyamalana (jak by taky ne, když to produkuje) zatim slušné i nějakou tu TAM tu atmošku to má ..na soudy je brzo ..EDIT (6.8.15) tý žánrový odbočky někde kolem druhýho dílu jsem se dost obával, nakonec jsem byl zbytečně za plašila, protože zábavnost i dramatičnost spíš stoupala ..a závěr byl víc než uspokojující (80%) ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama