Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze (201)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Vyber si: bezpečí nebo svoboda? Věčná otázka, tentokrát zpracovaná chytře, originálně a relativně kvalitně: 85% (835 hodnotících, 76%). ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série: Mimořádný seriál - po osmém díle lze říci, že Wayward Pines se vydal velmi zajímavým směrem. Po klíčovém odhalení nastává "politologická" fáze (předcházející mysteriózní etepa byla vynikající). Těžko najdete v současnosti seriál, ve kterém se dialektickým způsobem řeší otázka svobody. Oprostilo se to od jednoduchého černobílého vidění dobra a zla. Limity svobody, sebedestrukce, oprávněný důvod pro násilí, oběti..., kdo má rád sociologická, filozofická a politologická témata, tak si bude rochnit v tomhle městečku. V něm lze vidět naznačení politickým procesů, jako např. v SSSR nebo KLDR (paranoia dovnitř i ven), také je tam Stanfordský vězeňský experiment, totalitní společnost vs. svoboda za každou cenu...no prostě mňamka. Kdybych učil na gymplu nebo na VŠ společenské vědy, tak bych to využil i jako pomůcku ve výuce. Z toho by studenti pochopili, o co v ZSV jde. 85%. 2. série: Pro fanoušky jako rozšiřující datadisk je to dobré, ovšem jako svébytná série to není žádná špička. Evidentně se moc nevědělo, co s postavami. Ty staré byli často necitlivě odstraněny a ty nové se zase moc nezavedli. Hlavní postava lékaře byla slabší, neměla tah na branku a herecky to taktéž nebylo ideální. Hodně to stálo na flashbackách. Ty předčili nové osudy městečka. Z ohradníku se vycházelo a přicházelo, až nemístně často. Míra nesmyslného - zmateného jednání byla také velmi vysoká. Jaksi se nevědělo, jak pořádně dále. Mohlo se to ještě pěkně rozvinout, ale to by se muselo o hodně více makat na pečlivém scénáři. Třetí série bohužel není třeba. 70%. Celkové hodnocení po 2. sériích: 78%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

1. série: Způsob takovýchto seriálů a jejich žánr mne vždycky rajcoval a přitahoval. Už jen jak to má v názvu "Městečko" tak to zní zajímavě. Shyamalan má za sebou (údajně) jeden průser za druhým a tak nyní ukazuje kousek sebe a jiných géniů v novém světle. Prvních několik dílů je hrozně super. Má to svou tajemnou stránku a prostě se těšíte jak na vás zapůsobí ten mindfuck. Ten pak přijde. Ale je takový... divný. Spíš sci-fi než mysteriózní. Celý to zavání nějakou prohnilostí. Nějaký věci se stále zdají nevysvětlené. Poté se nějak vysvětlí, ale nějak to zní, že stejně nemají smysl. Ani nevím jestli se mi vše co mělo bylo vysvětleno. Takže příběhově vzato jde o v celku povedený kousek. Jen trochu... trhlý. Herecké výkony jsou na super úrovni. Jsem rád, že jsem viděl více z Dillona a tento seriál mi jen dokázal, že Toby Jones je na vrcholu své vedlejší herecké kariéry a má jednoznačně na víc. Bojím se lehce druhé série. Má potenciál, ale je hodně vyčerpatelná. Dle mého. 2. série: Po pátým díle to musím utnout. Co to do prdele má bejt? První série dala nějakou laťku a hlavně dala nějakej "lór" toho světa Wayward Pines. Problém druhý série je ten, že ten "lór" úplně rozjebali a udělali z něj totální hovno. Postavy se tam objevují jakoby nic, mizí jakoby nic. Prostě první série dávala smysl. Problém druhý série je, že je totálně o hovně. Hodně dobře domrdanej seriál. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Pilot byl úžasný a těšila jsem se na další díly. Do čtvrtého mě to opravdu bavilo svou originalitou a neokoukanými tvářemi, ale když se seriál dostane do toho zlomového bodu, kdy si řeknete... "Co to sakra..." věřte, že lepší už to nebude. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tom je předloha, respektive nápad. Dillon se na roli hodí, i když není moc co hrát. Ale ve výsledku je to spíš průměr. Rozhodně jsou lepší žánrové seriály, než je tento. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

První série zajímavá a docela se s ničím nepáře, karty na stůl vyloží poměrně brzo a d chvíle kdy už prakticky víte vše to šlo pomalu do kopru. Jasně napínavé to bylo ale už mě to tak netáhlo a samotný závěr byl naprosto učebnicovým klišé. Poslední 3 minuty první série mě naprosto odradily začít sledovat další sérii, ta bude dle cliffhangeru jednoduše kopií série první a na to fakt koukat nepotřebuji. Mimochodem Toby Jones je pro mě naprosto krajně nesympatický herec. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka byla za plnej pocet, pak se to zlomilo do sci - fi a to uz neni uplne muj salek kavy. Nicmene i presto vyborna serie. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Seriál přesně podle mého gusta s jasnou stopou pana Šjamalamalalalalna - vypadá to, že po sérii kreténských projektů opět spolunatočil něco, v čem se cítí jak ryba ve vodě. Mysteriózno, posvěcené do poloviny série tím, že člověk vážně neví, zda je konec civilizace, nebo se jedná o nějaký utajený vládní projekt, pecka..druhá polovina je bohužel trochu vleklá a předvídatelná ovšem se zajímavým závěrem, který přinutí většinu sledujících začít sledovat druhou sérii...............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Spoiller první věta: Já se těšila na Juliette Lewis a ona po druhém dílu papáááá:( Jinak vcelku povedený mysteriózní seroš s opravdu výbornými herci, člověk má hodně co k přemýšlení, jestli by co a jak bylo možné.... a to mě baví. Dvě postavy mě i hodně štvaly, ale každý ať si vybere sám. Příjemně mě naopak překvapil Jason Patrick, který kdysi patřil spíše k hezounům,ale někdo prostě s věkem zraje. Kdyby ještě přišlo pokračování, nezlobila bych se. ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Pilot a atmosféra super. Sice je hodně otázek, ale pilot nám už dal i nějaké ty odpovědi. 80% aktualizace po celé sérii: neskutečnej náser 90% ()

maren33 

všechny recenze uživatele

Prvotní napínavost se v půlce přemění v lacinou, béčkovou a dějově nesmyslnou hloupost. Atmosféra budovaná v prvních dílech je pryč a zůstává hořká pachuť marného boje o přežití s dost nesympatickými postavami. Poslední díly jsou opravdu utrpení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Prvá séria za silnejšie štyri hviezdy, druhá za slabšie tri, v priemere dávam štvorku. Prvá séria neskutočné tempo, skvelá pointa, ktorá ma teda nenapadla okamžite, perfektné herecké obsadenie, skvelý záver. To tojamno okolo celého mestečka, tie postavy, jednoducho pri ideálnom počte častí luxus. Druhá séria sa zmenila na obyčajný "kvázi" survival, ktorý mal slušné obsadenie, zbytočne veľa flashbackov, ktoré mali nasilu odkazovať na prvú sériu, ale zato tiež v druhej polovici celkom slušnú gradáciu, kde som neustále čakal, ako to dopadne z jednou postavou spoza múru v nemocničnom oblečení. Žiaľ aj keď v určitom zmysle to ukončili, zostalo to v podstate bez jasného konca a rád by som si bol pozrel ešte jednu-dve série. Škoda preškoda, vychádza omnoho viac debilnejších seriálov, tomuto by som bol dal šancu. ()

Eamby 

všechny recenze uživatele

Zdařilé dílo. Bohužel, čím dál víc si říkám, na co se Ti amíci dívají, že ukončují zrovna velmi podařené kousky. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 dílů jsem viděl včera a kdybych byl nedočkavej, tak začnu hlásat, že tohle je snad nejlepší scifi seriál všech dob... ale už mám dokoukáno, tak se do toho můžeme pustit. Nic to ale nemění na tom, že první polovina seriálu mě sebrala dokonale a já byl na vrcholu blaha - trefa do vkusu jako už dlouho ne. Poté, co scénář netypicky vyloží karty na stůl v polovině, už wow efekt zmizí a mysteriózno zrovna tak. To je velká škoda, protože sice vás zvědavost žene do dalšího sledování, ale v koutku duše víte, že to nejlepší už máte za sebou. Druhá půlka je prostě v porovnání první slabota, s ostatní produkcí ale pořád nadprůměr. Konec zrovna nepotěšil, snad další série nebude - pochybuju, že by měla co nabídnout, téma vyčerpáno. Po herecký stránce nemám výhrad, Dillon hraje jak o život (slyšet jen zvuk, tak po hlase spletu s Liamem Neesonem), sestře Pam byste nejradši zasekli sekeru do hlavy (Melissa Leo dokonalá), Megan zrovna tak (ale tý za to příšerný přehrávání)... no a Ti ostatní bez větších stížností. Na závěr bych rád popřál Shyamalanovi, aby mu zůstal výpadek paměti z let 2004 - 2015 a začal se podílet na víc takových věcech, jako je Wayward Pines. Jinak bude vypuštěn mutant a po krmení bude probuzen Shyamalan B... :-) ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech mě to zatím moc neuchvátilo. Dillon mi nikdy nepřišel jako vyloženě dobrej herec a ostatně mám trošku pocit, že tu přehrávají úplně všichni (snad krom Carly a Shannyn) trošku mi to brání se do toho více ponořit. Üvod je více, než zamotaný, takže scénář zatím nemá smysl hodnotit, ale i už teď mi tam pár logických věcí a chování postav trošku neštymuje. Ale je letní sezóna a stejně není na co koukat, tak vydržím až do konce a počkám s hodnocením pak. (Opět tedy nechápu smysl bodového hodnocení seriálu po dvou dílech nebo po pilotu, zvlášť když to stojí na takové zápletce. U mě zatím lehký nadprůměr). ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama