Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 8
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze (201)

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Možná to není ani na plné hodnocení, ale seriál jsem shlédl dychtivě najednou a byl jsem nadšený. Je to takový mix Twin Peaks a 1. řady Under the Dome, ale co je hlavní seriál, který adaptuje knihu, jenž si hned zítra přečtu, je neuvěřitelně rozmanitý. Zpočátku je zde tajemno a beznaděj, pak následuje vše vysvětlující odhalení pravdy, následuje boj mezi skupinami a vrcholí to akčním finále a velmi nečekanou poslední dvouminutou, která vše přehodí a dá seriálu nový rozměr. Seriál je dramatický, plný překvapení a rozhodně nenudí. Má pár much ve scénáři a finální epizoda je plná klišé, ale celkově se jedná o zážitek. Jak zde někdo v komentářích trefně poznamenal, to co jiným seriálům trvá několik sezón, tady se zvládlo za deset epizod. Jakkoliv byla první série skvělá je ta druhá pravým opakem. Tvůrci se již nemohli opřít o knižní předlohu a tak zklamali na celé čáře. Vytvořili pubertální levnou sci-fi s mizerným scénářem, která ve výsledku nedávala moc smysl. A co je hlavní nebavila, slabé postavy, slabý děj a nijaké finále (asi nezbyl rozpočet). ()

simply 

všechny recenze uživatele

Wau...od půlky mě to celkem hodně chytlo. Skvělé vybudovaná atmosféra, dobře napsané postavy a hlavně hodně dobré téma. Moc se mi líbí ty postupné zvraty, a to sklouznutí od stylu Twin Peaks k žánru scifi... ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tak se přidávám na stranu těch, co se jim dění po šestém díle příliš nezamlouvalo. Tedy, rozhodně to nebylo úplně špatné, ale určitě méně napínavé, tajemné a zamotané než první polovina. První půlka mě nadchla a to nejen atmosférou podivného městečka, které je plné ještě podivnějších obyvatel, kteří možná vědí, možná ne... ano, celkově už to tu bylo a to dokonce od stejného režiséra. To mi ale při sledování nevadilo, užíval jsem si pěkné záběry kamery, kvalitní hudbu a k tomu výborného, většinu děje táhnoucího Matta Dillona. Potom ale přichází ona změna a odhalení, které na mě sice nebylo až tak příliš (i když samozřejmě spousta nelogičností tu byla), ale následující styl vyprávění mi nesedl. Měl jsem pocit, že na seriálu začali pracovat jiní lidé a tím se vše mění. Akce je tu sice dost, ale tajemná atmosféra je pryč, navíc se tu ještě více řeší vztahy a podstatně více prostoru tu má značně nesympatický a nehrající Ben, tedy syn Ethana. Finále mě taktéž příliš nepotěšilo, ale jedno pozitivum má a to takové, že řada a naštěstí i seriál neskončili úplně typicky. 70% ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Parádních prvních pět dílů mě vyloženě dostalo, pak následovalo krátké hluché místo, aby konec vyšel opět do luxusna :-) Jsem naprosto spokojený - více takovej serošů - 85% ()

Kinslayer 

všechny recenze uživatele

Až na hromadu nelogičností a poslední díl, který byl učebnicovým klišé....tak docela povedené. Druhou serii, ale nemám chuť sledovat. ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Po piatich dieloch sme sa už pozreli pod pokličku a dozvedeli sa čo sa tu vlastne deje. Takže sa upratala aspoň polovica príbehu - a zdá sa mi to až príliš skoro, tak dúfam, že producento majú ešte eso v rukáve o čom to vlastne teraz akože bude. Snáď sa to nezmrší, lebo má to vykročené na dobrú mystiku. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

První série skvělá (stupňující se pocit "tady něco nehraje" s překvapivým odhalením), druhou jsem skončila hned u prvního dílu. ()

Santino7 

všechny recenze uživatele

Hneď na prvý pohľad zaujímavý a atraktívny seriál, na ktorý som v predminulom roku natrafil doslova náhodou, seriál, ktorého podmanivo tajomná zhruba prvá polovica prvej série (kedy človek nemal šajnu, o čo tam vlastne ide a akým smerom sa to vlastne bude ďalej uberať) ma priam nadchla, následne u mňa v priebehu druhej polovice danej série začínalo prichádzať postupné vytriezvenie a prestával sa mi páčiť smer a žáner, kam to celé smerovalo (ale stále to bolo pozerateľné a relatívne zaujímavé), no a séria s poradovým číslom dva, ktorá prišla v uplynulom roku, sa niesla v znamení fatálneho kvalitatívneho poklesu (Matt Dillon v jednotke bol fajn, no Jason Patric v sérii druhej čoby jeho pomyselný nástupca mi tam príliš nesadol, ale tak to už úzko súvisí i s celkovou (ne)kvalitou). Občas som už ani len nevedel, prečo to vlastne ešte stále pozerám, tak zlé to začínalo byť. Bohužiaľ, názorná ukážka, ako sa dá v rýchlosti zahodiť všetok veľmi sľubný potenciál, a ako (s prepáčením) domrdať celý seriál. Prvá séria medzi slabšími 4 až veľmi silnými 3 (keby to po prvej sérii skončilo, ako bolo tuším že pôvodne aj plánované, nič by sa nedialo, všetko by bolo fajn, šlo by o vcelku príjemnú jednosériovku), no a tá druhá nanajvýš za 2*. Ďalšia séria snáď už nepríde. 55% ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mě nadchnul a vtáhnul do děje od prvního dílu. V prvé řadě musím říct, že Wayward Pines je přesně typ seriálu, které miluji a pro které mám slabost. Tak trošku divný seriál, mysteriózní a plný záhad, které se postupně někdo snaží rozkrývat. První čtyři díly, kdy divák ani hlavní hrdina pořádně netuší wtf, jsou neskutečná jízda. Děj člověka doslova nutí přemýšlet, jak se věci skutečně mají, co je realita, co je pouze propaganda, které postavy mluví pravdu, co je pouze paranoia některých atp. Zhruba v polovině první série se začne lámat chleba a realita začne nabývat konkrétnějších obrysů. Divnost seriálu v tu chvíli rázem mizí, mysteriózní složka zůstává. První řada má neskutečné tempo, v oněch desrti dílech prakticky není žádné zdržování či slabší momenty. Upřímně nechápu extrémně nízké hodnocení druhé řady zde na čsfd. Druhá řada je horší než ta první, avšak pouze o píď. Seriál se ve druhé řadě transformoval z mysteriózního do jakého survivalu, odehrávajícího se za zdmi ochrané zdi. Je to prostě něco jiného, než první řada, ale stále to má co nabídnout, stále je tam spoustu zajímavých a tajemných momentů, děj opět plyne velmi rychle... Za sebe seriál rozhodně doporučuji a to včetně druhé řady. Vypadá to, že se snad začně chystat i třetí řada. Vzhledem ke konci té druhé se na třetí řadu nesmírně těším. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

ze zacatku zajimave, mysteriozni, chytlave. clovek je zvedav, jak se to vyvine. bohuzel ve ctvrtem dile prijde kompletni odhaleni a nasledne uz serial nema cim prekvapit a nedovede prijit s nicim novym v deji. zaver je pak bohuzel vylozene zoufaly ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Serial zacal byt pre mna ozaj zaujimavy az asi piatym, ci siestym dielom, ked divakovi bolo vysvetlene, co sa vlastne deje. Ide vlastne o dalsi z mnozstva serialov, odohravajuci sa z nejakeho dovodu v uzavretom mestecku ci dedinke, v ktorom prebiehaju typicke vztahove a socialne vazby. Tie ma az tak v tomto seriali nebrali. Nie su nijak originalne, ci vynimocne. Ako atraktivnu vnimam len ustrednu, 5 dielov skrytu, myslienku. Zaverecny dej vo svojom uplnom zavere je tiez slusny WTF moment, totalne nelogicky. Rad by som totiz videl ako prebehlo to predanie moci do ruk "vyvolenej generacie". Casom proste i tento serial zapadne do podobneho braku, akym bola napr. Heureka, ci este horsie sfilmovany Pod kupolou. Slabsia trojhviezda. ()

HonzyR 

všechny recenze uživatele

1.série - 60%. No za mě teda fakt ne. Tam, kde první půlka série nastolila dokonalou atmosféru, tam ji druhá totálně zabila tím nejdebilnějším motivem a postupem v seriálu jakým mohla. Je velmi těžké cokoliv napsat, abych až příliš nespoileroval. Prvních pět dílů jsem chtěl nadšením nastřelit 5 hvězd, ale s novým zjištěním to padlo. Takže asi tak... ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím jen první sérii, druhou asi vynechám zcela kvůli hrůzostrašnému hodnocení a odchodu Shyamalana od projektu. První řada je nicméně strašně sympatická, ten příběh je parádní a tempo to má od prvního dílu brutální, nejsou tam žádné vycpávky, žádné hluché chvíle. Neznám seriál, kterej by byl rozjetej na takovou rychlost. Jen události z prvních 3 epizod by ostatním seriálům stačily na celou řadu. Díky tomu tempu člověk odpustí i různé příběhové "berličky," dost nepravděpodobné náhody a občasné nelogické jednání postav - je to prostě v zájmu toho tempa a nebýt náhod typu že Vám dítě v obchodě z ničeho nic řekne, kam byste tak nějak měl jít, by se to prostě vleklo. /ZAČÍNAJÍ SPOILERY/ Celá řada je rozdělená v polovině - první je mysteriozní, druhá je sci-fi respektive postkapitalistická (i když Vás to stále nutí přemýšlet, jestli je to skutečně tak, protože některé dějové zvraty seriálu jsou dost neočekávané a brilantní). Na své si příjdou fanoušci obou žánrů. Co ale odpustit bohužel nelze, a je to největší zásluha toho, že nemůžu dát 5*, je prostě lacinější zpracování. Tohohle kdyby se ujal Netflix, nebo nějaký jiný gigant, to by bylo! Městečko Pines prostě působí v konkurenci jiných nových seriálů levně. Stejně tak i nacastované by to mohlo být lépe, herecké výkony nejsou přesvědčivé, Matt Dillon vypadá jak český "dvojník" Jima Carreyho, představitel jeho syna je naprosto příšerný, ale alespoň na jeho manželku (Shannyn Sossamon) je krásný pohled (a jednou z mnoha záhad Městečkoa Pines tak může být i to, kde ji takový nekňuba vzal :- )). A další věc jsou detaily a logické facky... bohužel. Celou dobu například čekám na vysvětlení, jak se mohl doktor v reálném (starém) věku sejít s Eatnovým nadřízeným ještě v USA... Nebo to jak úplně otočila doktorova sestra? To prostě nedává smysl. A je toho víc. Proto se na Pines musí člověk koukat jako na celek, znovu opakuji, ten příběh je skvělý, a prostě tu a tam mávnout rukou nad některými detaily (zejména v poslední epizodě, ač úplně poslední dějový zvrat mě jako nepřítele happyendů potěšil). Škoda, mohl to být jeden z nejlepších seriálů. Ale i tak je výborný! 84% ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama