Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 8
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Recenze (201)

Ben Nevis

všechny recenze uživatele

Pilot 80%: Prozatím nehodnotím, protože se nedá odhadnout, jak dobré to bude. Mezi hlavní klady pilotu patří, že to vybalili natvrdo a nebudeme půl sezóny objevovat, o co tam jde. Samozřejmě pořád zbývá odpovědět na kvanta zvědavých otázek a předpokládám, jak už je u toho žánrů dobrým zvykem, že dostaneme s každým dílem víc nových otázek než řešení. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Tohle je hustý. JJ, to je to správné slovo. V každém dílu seriálu se nám poodhalí opona před záhadou a tajemstvím, aby se tak nikoliv na konci, ale zhruba v půli seriálu, opona rozevřela celá a divák nahlédl celou drsnou pravdu. Přesto až do konce netušíte, a nemáte šanci předvídat, jak to bude dál. Matt Dillon je super a rovněž všichni ostatní, doslova jsem tento seriál zhltala. PS: Fakt, to musíte vidět na vlastní oči. ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutí udělat tento seriál jako minisérii a včas jej ukončit vítám. Zejména druhá půlka sezóny měla velmi slušnej drajv a scénáristům se povedlo děj vést docela originálně. I díky poslednímu dílu by se případné pokračování jen těžko "šroubovalo". Fajn jednohubka! ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

Seriál si drží hutnou mysteriózní atmosféru po celých deset dílů a baví. Přesto ale nemůžu hodnotit víc jak třemi hvězdami. Jednak proto, že mistr odpadových filmů tentokrát vykrádá sám sebe, a jednak za ten konec, který celý seriál totálně zabil a působí jako by ho pro studio natočil někdo úplně jiný ve chvíli, kdy původní tvůrce odmítl protáhnout seriál na další řadu... ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Deset dílů, uzavřený příběh, neustálé zvraty, překvapivý konec, charismatický Matt Dillon. Jo, tohle je pro mě seriál roku a doufám, že nikdy nebude druhá série, protože nic tak šokujícího jako pátý díl už se na těchhle základech vybudovat nedá. Přál bych si, aby všichni seriáloví tvůrci měli koule ořezat plichtu a soustředit se tak intenzivně na příběh, hned by bylo na světě méně telenovel a tedy mnohem líp. ()

Filipus Muff 

všechny recenze uživatele

|1. Série (Dokoukáno: 16. 11. 2015)|: Od začátku do konce naprosto dokonalé dílo, naplněné až po okraj naprosto nepředvídatelnými zvraty. Nedokážu si představit že by se do 10*45 minut dalo narvat víc děje než právě u W.P. Vlivem posledního dílu budu mít zase věc na dlouhosáhlé přemejšlení. // 95% ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Ona ta ústřední myšlenka je prostě špatná. Jelikož nechci dávat spoilery, tak je těžké se tu rozepisovat. Ale ve zkratce se tu pracuje s chováním lidí, které prostě není moc reálné a celou hlavní linku děje schazuje. Prvních 5 epizod je zajímavých, ale když je pak odhalena pravda (5. epizoda s nenápadným názvem Pravda :D ), tak to prostě už nedává smysl a myslím, že každý psycholog by se asi chytal za hlavu, co že to tu snaží prezentovat jako typické chování. Navíc je tu spousta logických "ale", která by možná jinde prošla, ale tady hlavní dějové lince ještě víc podrážejí nohy. 50% ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednou probudíte po autonehodě v jakémsi bohem zapomenutém místě v lese. Vydáte se tedy, značně potlučen, do blízkého městečka, které je však na první pohled docela divné a na ten druhý... ještě divnější. Tak nějak takhle začíná americký seriál Wayward Pines, seriál, který je založen na úspěšné knižní trilogii od Blakea Crouche. Seriál čítá 10 dílů a i když se původně moc neuvažovalo o dalších pokračováních, tak producenti nakonec svůj názor změnili a divákům nabídnou ještě přídavek v podobě série druhé. Onou postavou z autonehody je Ethan Burke, agent tajné služby, který má zvláštní úkol - najít 2 zmizelé agenty služby, kteří byli naposledy vyslání právě do Wayward Pines, městečka ztraceného mezi lesy a horami. Ethana Burka se zde střihl Matt Dillon, kterého jsem na obrazovce neviděl už pěknou řádku let. Seriál vizuálně a tematicky lehce připomíná slavné Lynchovo Twin Peaks, chvílemi oťukává i populární tematiku existence totalitních společností (nechybí obligátní citace George Orwella). Rouška tajemství, která působí jako silný magnet na diváky pak zase může trochu připomínat seriál Lost. Buď jak buď, jsem přesvědčen o tom, že prvních několik dílů divák natěšený ná pořádný "mystery" seriál s kulisou amerického maloměsta, kde je patrně cosi shnilého, zhltne jako malinu. Menší problém příchází až s dílem s pořadovým číslem 5, který se jmenuje prozaicky a výstižně - Pravda. Nejsem zastáncem hromadného vyzrazení děje, ale myslím si, že moc nepoodhalím roušku tajemství, když napíšu, že právě v tomto díle se divákovi předestře tajemství v celé své nahotě. A v tom je možná právě ten problém. Když zjistíte jak se vlastně věci mají, tak seriál ztrácí jeden ze svých nábojů - napětí z neznámého. Nutno ještě dodat, že celé vysvětlení je takové....., poněkud šroubované a sám jsem si všiml několika logických nesmyslů. Zároveň motivace některých postav mi přijde dost nevěrohodná a neautentická. Samotná podstata městečka je podle mě navíc trochu postavena na vodě, ale to bych už zacházel do příliš velkých podrobností. Co člověk, to názor. Do jisté míry ony díry v příběhu může mít na svědomí už knižní předloha. Neznamená to však, že seriál by se od své poloviny stal nudným a předvidatelným, to rozhodně ne. Ač se snaží působit na mnoha úrovních (totalitní společnost x svobodná společnost, potažmo terorismus), tak stejně nejvíc funguje v akčnějších pasážích a v budování nejistoty a tajemství. Rozhodně se však nejedná o špatné dílo a přiznám se, že na druhou sérii (která přijde cca za měsíc a půl) se určitě rád podívám. P. S. Zajímavé bezesporu je, že mezi režiséry seriálu můžeme nalézt i M. N. Shyamalana (tomu to téma muselo vyloženě sednout) a mezi herci je krom Dillona i několik dalších známých tváří (např. Juliette Lewis). UPDATE po druhé sérii: bohužel, ta seriál katapultuje o několik pater níže.. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v posledních dvou dílech nezačala většina postav chovat jako totální idioti, dal bych čistých pět hvězdiček. Mysteriózní atmosféra prvních dílů je totiž tak parádní, že jsem většinu první série sjel během jednoho dne a vysvětlení situace snad nemohlo být víc překvapující. Po posledních dvou dílech ale byla moje myšlenka jediná: proč se všichni zbláznili? Škoda. ()

stanyslaw 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle je druhy Lynch, tak ja jsem Jane Austen. Tezce to tlaci na pilu od prvni minuty beze spetky humoru. Jak pise kolega maddy, nezajime me zahada a nehodlam cekat milion dilu na jeji rozlusteni. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Hodnotím a zároveň se seriálem končím po čtvrté epizodě. Matt Dillon a Melissa Leo herecky příběh táhnou. Zároveň by si ale zasloužili lepší seriál. Sází se tu na budování atmosféry a nečekané zvraty. Problém nastává v okamžilu, kdy tvůrci to supertajemno začnou vysvětlovat. V té chvili, jakoby seriál spadl přímo na držku. Od čtvrtého dílu jsem měl dojem, že sleduju Hunger Games. A to byl konec, zvonec. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Takhle okázale servírovaná béčkovost se každý den nevidí. První polovina napínavá a atmosférická, Matt Dillon zajímavá volba, jeho sebeparodický osmdesátkový chraplák se jen tak neokouká. A ty hlášky! Leckterý svalovec z našeho mládí může jen závistivě slintat...zhruba v polovině bohužel seriál začne dávat smysl, což je trochu zvláštní výtka, ale když všechno sebevědomě zapadne na své místo, trochu mě to přestalo zajímat. Druhá polovina tak není špatná, ale už je to jen průměrně nasnímaná televizní zábava, která neurazí. Jistá tuctovost jednotlivých scén sráží alespoň pro mě Wayvard Pines do průměru. Určitý přesah se tomu místy upřít nedá, ale ve srovnání třeba s Leftovers, tohle je prostě nižší třída. Leč vynaloženého času nelituju...možná i proto, že poslední epizody jsem již spíše proklikal... ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Seriál z prostredia mysteriózneho thrilleru s postapokalyptickým nádychom. Úvodné epizódy prvej série vás zoznamujú s atmosférou mestečka Wayward Pines a jeho hlavnými postavami, pričom vás svojou tajomnosťou dokážu rýchlo navnadiť k jeho sledovaniu. Druhá polovica úvodnej série odkrýva zápletku a viac ozrejmuje, o čom celý seriál bude, čomu som sa veľmi potešil, pretože seriály podobného druhu mi sedia ako muchy na lepe. Aby som veľmi nespoileroval, tak k tomu dodám už len toľko, že ide o jedno z milých prekvapení roku 2015, ku ktorému som sa dostal úplnou náhodou, keďže veľa sa o ňom nehovorilo a už sa teším na jeho druhú sériu. Btw. o Matovi Dillonovi nebolo dlho nič počuť, no rola v tomto seriáli mu sadla a jasne v ňom dominuje. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci příliš brzy rozmotali zápletku. Přisuzuji to nejasnostem ohledně pokračování projektu. Děj se poměrně záhy překlopil z drama-thrilleru v orwellovském duchu do sci-fi. Celou dobu jsem doufal, že se objeví další vrstvy skutečnosti, které ukáží ještě děsivější realitu. Leč nestalo se. Ale i tak patří tvůrcům seriálu dík za kvalitní nevšední podívanou. ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Uhladené mestečko Pines si ma získalo svojou tvrdou realitou, nenásytnou spoločnosťou, ktorá robí všetko preto, aby bol každý šťastní a spokojní a popritom kývajú ramenami nad vraždami a násilnosťami v ich tesnej blízkosti. Určite Mat Dillon zaujal, i keď od ačkového herca ma ďaleko. Príbeh sa rozvíja pomaly ale isto odhaľuje všetky podrobnosti a dokáže si udržať napätie po celých 14 a pol hodiny rozdelených do 10. častí. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Aj ten konec. Jinak to buduje slušnou haldu a má to stále co nabídnout. Pokud člověk trochu nechá hlavu v oblaku trávy. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý seriál. Zpočátku mi to připomínalo o 5 let mladší seriál Persons Unknown či filmy jako je Vesnice nebo Populace 436. Ovšem oproti všem zmíněným věcem o stupeň výš. Děj se s postupem času vyvíjí v pozoruhodné věci, a tak nás má stále čím překvapovat. Z pouhého "probuzení uprostřed divného městečka" se dějová linie přesouvá přes hledání odpovědí až k nečekaně (alespoň pro mě) překvapivému závěru, a tím to ještě zdaleka nekončí. Postavy jsou velmi sympatické a dokážou hrát i krásně nesympaticky. Atmosféra tomu rozhodně nechybí, ale chybí tomu špetka napětí - jak v průběhu seriálu, tak i v závěru. Vyzdvihnul bych také úvodní znělku, která už sama o sobě zavání jakýmsi tajemnem. Wayward Pines jsem si náramně užil a budu na něj vzpomínat jako na úžasnou mysteriózní seriálovou jednohubku. 8/10 ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Probudit se takhle v neznámem městečku, kde nám přijdou všichni podivní a nemůžeme se odtamtud dostat, je velice zajímavá představa.Už první díl mě dost zaujal a s napětím jsem sledovala další a další, až jsem tenhle seriál shlédla během jednoho dne. Samozřejmě jsem byla zvědavá, co se skrývá za onou obrovskou zdí s něčím obdobným jsem počítala, ale celková myšlenka se mi líbila. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělý mysteriózní seriál. Již pilotní díl mě zaujal a líbil. A to jsem ještě vůbec netušil, co bude následovat v následujících epizodách. S každou další epizodou zjišťujeme nové a nepředvídatelné skutečnosti o městečku Wayard Pines. Největší odhalení nás čeká v pátém díle, kdy se dozvídáme hlavní pravdu o tajuplném městě a byl jsem docela překvapen, skoro stejně jako náš hrdina agent Ethan Burke v podání výborného Matta Dillona. Ale i po tomto příběhovém zvratu si seriál stále drží velmi dobrou laťku, díky temné atmosféře plného strachu a nevědomosti, napětí a hereckým výkonům. Samotný seriál mohl klidně skončit jednou řadou, ale nyní to vypadá, že bude pokračovat a pokud bude, rozhodně se na další sérii rád podívám. ()

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama